تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834733678




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ديپلماسي از راه دور اوباما در منطقه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ تير ۱۳۹۳ (۹:۰ق.ظ)
آفرينش: "ديپلماسي از راه دور" اوباما در منطقه
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
سرشت خاورميانه بر ناامني و حوادث ريز و درشت سياسي، نظامي، عقيدتي و مذهبي، بنا شده و همواره اختلافات دروني و مداخلات خارجي نمكي بر زخم‌هاي اين منطقه بوده‌است. زماني دولت جورج بوش نو محافظه کار که به تندروي و نظامي گري شهره بود، با بهانه‌اي همچون مبارزه با تروريست و تسليحات كشتارجمعي به خاورميانه يورش آورد و با حضور نظامي خود در عراق و افغانستان موجب هياهو در منطقه شد وحتي در ظاهر چنگ و دندان به ايران نيز نشان مي‌داد.
اما با روي كار آمدن دولت دموكرات باراك اوباما ماجراجويي‌ها و گانگستر بازي‌هاي آمريكايي پايان يافت و خروج نيروهاي نظامي از خاورميانه شعار انتخاباتي اوباما گرديد. اما اين خروج نيروها به معني دست كشيدن آمريكا از خاورميانه نبود، بلكه اين بار كاخ سفيد سياست "ديپلماسي از راه دور" را پيش گرفت. سياستي كه آمريكا را از زير بارهزينه‌هاي نظامي عراق و افغانستان(750 ميليارد دلار) نجات داد و درعوض بار هزينه‌ها را بردوش كشورهاي منطقه گذاشت.
درطي اين سال‌ها كه اوباما سكاندار دولت آمريكا بوده، تحولات بسياري در منطقه خاورميانه رخ داده است. شروع انقلاب‌هاي عربي يكي پس از ديگري خاورميانه را درنورديد، اما شاهد نگاه از راه دور آمريكا براين تحولات بوديم. به نحوي كه حتي آمريكايي‌ها در قضيه دخالت نظامي در ليبي نيز فرانسه را جلو انداختند و خود نقش پشتيبان را بازي كردند. در ادامه تحولات، نقشه بازي در سوريه به اجرا درآمد و آمريكا بدون هيچ هزينه خاصي با خط و نشان كشيدن‌هاي واهي حتي به بهانه استفاده از سلاح‌هاي شيميايي زحمت لشگركشي نظامي به خود ندادند و با ديپلماسي از راه دور خود زرادخانه‌هاي شيميايي سوريه را خلع سلاح كردند. ضمن اينكه با اين نحوه بازي خود روسيه و ايران به عنوان متحدان سوريه هزينه‌هايي را متحمل شده‌اند و خود با سياستي خنثي و از راه دور حتي مخالفان را حمايت جدي نكرد!
اما اين بار قرعه به نام عراق افتاده و بازهم مشاهده مي‌كنيم كه آمريكا چگونه خود را از معركه كنار كشيده و با سياست خاص اوباما هزينه‌ها را بردوش دولت عراق و حتي ايران گذاشته است. درحال حاضر آمريكا در عراق منافع استراتژيكي ندارد و ضرورتي نيز نمي بيند كه حضور نظامي دراين درگيري‌ها داشته باشد.
از طرفي تهديد داعش درعراق فرصتي است براي آمريكايي‌ها تا نزد افكارعمومي حضور نظامي خود در اين كشور را توجيه كنند و مدعي شوند كه تا زمان حضور آنها خبري از اين تحولات تروريستي نبوده و اين حوادث ناشي از بي كفايتي دولت مالكي بوده است.
وجه ديگر ديپلماسي از راه دور اوباما، تحميل فشارهاي سياسي و هزينه‌ها برايران مي‌باشد. ايران همواره خواستار خروج نظاميان آمريكايي از منطقه به ويژه عراق و افغانستان بوده است. حال كه عراق خالي از نيروهاي آمريكايي است، ايران به عنوان حامي دولت مالكي و متحد عراق به سبب حفظ امنيت استراتژيك خود و حفظ انسجام دولت اين كشور درمقابل تروريست‌ها و نقش عراق به عنوان پشتيبان جبهه سوريه، مجبور به حمايت همه جانبه از دولت بغداد مي‌باشد و هرگونه حمايتي منوط به هزينه مي‌باشد. ضمن اينكه تحولات عراق برخلاف سوريه رنگ و لعاب فرقه‌اي و مذهبي نيز به خود گرفته است و دولت شيعي عراق و ايران را در مقابل ديگر كشورهاي عربي قرار مي‌دهد.
لذا مي‌توان از قصد و نيت امريكا درعدم همراهي و همياري دولت عراق درمقابل تروريست اين نتيجه را گرفت كه دولت اوباما با سياست ديپلماسي از راه دور خود، ضمن دوري جستن از معركه تحولات خاورميانه درصدد رسيدن به خواسته‌هاي خود از طريق استفاده از گزينه‌هايي همچون سوريه و داعش مي‌باشد.
نويسنده: حميدرضا عسگري













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن