واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ خرداد ۱۳۹۳ (۹:۵۶ق.ظ)
رييس مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران خبر داد: عفونت و زخم قرنيه با شست و شوي لنز با آب لوله کشي رييس مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران گفت: به دليل تامين بخشي از آب شرب شهرها به ويژه در تهران از آب چاه ها، افرادي که لنزهاي چشمي خود را با آب لوله کشي مي شويند، عمدتا به عفونت و زخم قرنيه دچار مي شوند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر پرويز زرين بخش، چشم پزشک با اعلام اين خبر افزود: يافته هاي يک پژوهش که اخيرا در مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران انجام شده، نشان مي دهد، عفونت قرنيه در افرادي که براي نگهداري و مراقبت از لنز هاي خود از آب استريل و آب اکسيژينه 3 درصد استفاده مي کنند، نزديک به صفر رسيده است.
وي ادامه داد: طي بررسي هاي انجام شده در اين مرکز، مشخص شد، آلودگي آب شهرها يکي از دلايل ابتلا به عفونت قرنيه است و از آن پس با ابداع روش فوق، موارد عفونت قرنيه در استفاده کنندگان از لنزهاي تماسي چشم مشاهده نشده است.
دکتر زرين بخش با اشاره به اينکه عفونت قرنيه مشکلي است که در تمام دنيا گريبانگر مردم به ويژه استفاده کنندگان از لنزهاي تماسي است، يادآور شد: در ايران به دليل مساله خشکسالي و بهره گيري از آب چاه ها و آلودگي آب ها به ويژه در پايتخت اين عفونت ها بيش از ساير کشورهاست.
وي ادامه داد: هم اينک سازمان غذا و دارو امريکا (FDA) مشغول بررسي روش هايي با هدف کاهش عفونت قرنيه ناشي از مصرف لنزهاي تماسي است که نتايج پژوهش پنج ساله انجام شده روي بيش از 10 هزار بيمار در مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران به نشريه " کنتاکت لنز تودي " -از نشريات وابسته به FDA - ارسال شده است.
رييس مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران اظهار داشت: ممنوعيت استفاده مستقيم از آب لوله کشي براي شستن لنز و دست ها و شست و شوي دست ها با آب استريل و لنز با آب اکسيژنه 3 درصد، براي استريل کردن لنز و جا لنزي از مقدمات اين روش به شمار مي رود.
وي از شست و شوي ريشه مژه ها با شامپوي بچه رقيق شده با استفاده از گاز استريل و استريل کردن لنز و جا لنزي به وسيله آب اکسيژنه 3 درصد به مدت هر روز 15 دقيقه تا نيم ساعت به عنوان ديگر روش هاي جلوگيري از عفونت قرنيه نام برد و افزود: نخست مي بايست، دست ها را با آب و صابون مايع شست و شو داد، سپس با ژل هاي استريل کننده آن را ضد عفوني و در نهايت با آب جوشيده سرد شده، شست و شو داد.
دکتر زرين بخش، علت عفونت با لنزهاي تماسي چشم را نخست مستعد شدن چشم به عفونت به دليل اکسيژن رساني ناکافي به قرنيه و دوم آلودگي هايي دانست که از طريق دست، لوازم آرايش و آلودگي پلک به لنز و چشم ها منتقل مي شود.
وي از آلوده شدن جا لنزي، لنز و محلول هاي نگهدارنده به عنوان ديگر عوامل ابتلا به عفونت قرنيه نام برد.
لازم به ذکر است، عفونت قرنيه در مراحل اوليه سبب تاري ديد، درد، سوزش، ترشح و درصورت درمان نشدن موجب زخم قرنيه و نابينايي چشم مي شود.
در سال 1387 به دنبال شيوع انگل " آکانتامبا " و ميکروب " پسودوموناس " درتهران تعداد زيادي از افراد به ويژه استفاده کنندگان از لنزهاي تماسي چشم دچار عفونت و زخم قرنيه شدند که پس از بررسي هاي انجام شده، مشخص شد، منشا آن آب شرب آلوده به اين ميکروب بوده است. از آن پس در مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران، بررسي هايي با هدف پيشگيري از عفونت هاي قرنيه که از طريق لنزهاي تماسي اعم از سخت و نرم (هارد و سافت) ايجاد شده بود، انجام و منجر به ابداع روش بهره گيري از آب استريل و آب اکسيژينه 3 درصد در مراقبت و نگهداري از لنز ها شد.
بنابراين گزارش، اين پژوهش طي 5 سال روي بيش از ده هزار فردي که از لنزهاي تماسي چشم استفاده مي کردند و همگي با شيوه فوق نسبت به شست و شوي لنز، جا لنزي و دست خود اقدام مي کردند، صورت پذيرفت و نتايج بيانگر آن بود که به جز دو مورد خاص که عفونت قرنيه آنان ارتباطي با رعايت مسايل بهداشتي ناشي از شست و شو نداشت، خوشبختانه در بقيه اين جامعه آماري عفونت قرنيه مشاهده نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]