واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ خرداد ۱۳۹۳ (۱۴:۳۴ب.ظ)
رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم: انجمنهاي حوزه پاسخگوي نيازهاي روز جامعه باشند رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: دنياي امروز نيازمند مسائل فقهي است و بايد مراکزي باشند که نيازهاي فقهي جامعه را پاسخگو باشند.
به گزارش خبرگزاري موج، آيتالله يزدي در ديدار اعضاي انجمن اصول حوزه که در محل دفتر جامعه مدرسين حوزه علميه قم برگزارشد، با بيان اينکه دعواي اخباريون و اصوليون از قرن چهارم آغاز شد، اظهار کرد: اين دعواها سبب شد تا بسياري از علماي بزرگ و رده اول را منتسب به اخباري گري کنند.
وي افزود: چون بزرگان ما متن روايات ائمه اطهار (ع) را به عنوان فتوا ذکر ميکردند، برخي اين علما را متنسب به اخباري گري ميکردند.
رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينکه اخباريون تا 50 سال پيش ظهور و بروز داشتند، تصريح کرد: اخباريها، تندرويهاي فراواني داشتند تا جايي که يکي از علماي اخباري زماني که خانمي در حال غرق شدن بود و کمک ميخواست، در فکر اين بود که آيا دست زدن به او براي نجات حرمت دارد يا نه؟
آيتالله يزدي با اشاره به اينکه امروز اخباريون در حوزه علميه شيعه حضور ندارند، تصريح کرد: يکي از اعتقادات اخباريون اين است که اصل، حرمت است؛ مگر اينکه حليت ثابت شود در حالي که اصوليون اصل را حليت ميدانند مگر اينکه حرمت ثابت شود.
وي يکي ديگر از اعتقادات اخباريون را فرق نگذاشتن ميان مجتهد و غير مجتهد دانست و خاطرنشان کرد: اخباريون اعتقاد دارند که ديگران نيز ميتوانند احکام خود را از روايات دريافت کنند.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم يکي از دلايل مبسوط نوشته شدن کتابهاي اصولي را تهمتهايي که به شيعه روا ميشد، دانست.
آيتالله يزدي با اشاره به ديدگاه هاي آيتالله العظمي بروجردي در رابطه با علم اصول، خاطرنشان کرد: حضرت آيتالله بروجردي ميفرمود: اصول، متورم و وقت گير شده است؛ آقايان در اصول خيلي وقت ميگذارند و وقتي وارد فقه ميشوند يادشان ميرود که در فقه به مباحث اصولي استناد کنند و اين با مباني فقهي سازگار نيست.
وي با بيان اينکه برخي از مباحث اصولي نيازي به خواندن ندارد، گفت: امام خميني (ره) دو دوره اصول را تدريس کردند و در دوره دوم، بنده نيز در درس ايشان حضور داشتم و تقريرات آن را نيز نوشتم؛ امام خميني در دوره دوم باب انسداد را حذف کردند و از باب طلب و اراده نيز کم کردند.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينکه امروز در حوزه علميه به قرآن که جزء نخستين از ادله اربعه است، کمتر توجه ميشود، تأکيد کرد: در حوزههاي علميه، ادله نخست کنار رفته است و رسم درس خارج اين شده که استاد در ابتدا نظرات فقها را مطرح مي کند اگر لازم شد از قرآن نيز استفاده ميکنند.
آيتالله يزدي با اشاره به اينکه در هر قرني چند فقهالقرآن از سوي علما و بزرگان نوشته شده است، گفت: اصول لازم است، اما؛ اينکه کتابهاي مفصل در اين باره نوشته شود، مناسب نيست در صورتي که در اين زمان مسائل فقهي بيشتر مورد نياز جامعه است.
وي با بيان اينکه نيازي نيست امروز طلبه هفت سال درس خارج، اصول بخواند، خطاب به اعضاي انجمن اصول حوزه، گفت: خدمت شما به حوزه اين است؛ کتابي مختصر و قابل فهم همه طلاب که مسائل مورد نيازي که در فقه به آن استناد ميشود را تأليف و در اختيار طلاب قرار دهيد.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با تأکيد بر اينکه نوشتهها بايد متقن و با فايده باشد، بيان کرد: امروز برخي از نوشتهها هيچ فايدهاي ندارند و تنها با الفاظ بازي ميکنند در صورتي که مي توان به صورت خلاصه و مفيد مطلب علمي و قابل فهمي را ارائه کرد.
آيتالله يزدي با بيان اينکه امروز برخي از مباحث اصولي کاربرد چنداني ندارند، عنوان کرد: به اصول فقهي بايد توجه کرد که بتوان در فقه از آن در پاسخگويي به جامعه استفاده کرد.
وي با اشاره به اينکه انجمنهاي حوزه بايد کاربردي باشند، گفت: دنياي امروز نيازمند مسائل فقهي است و بايد مراکزي باشند که نيازهاي فقهي جامعه را پاسخگو باشند.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با انتقاد از برگزاري همايشهاي فراوان در کشور خاطرنشان کرد: در کشور ما روزي چندين همايش و سمينار برگزار ميشود که نتيجه و بازدهي آن بسيار کم است وچه بسا پرهزينه و بي فايده هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]