تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829498656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بنزین پاتیلی دلیل توقف واردات


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
الکل,بنزین,افغانستان,محیط زیست,جام جم
بنزین پاتیلی دلیل توقف واردات اسناد بنزین وارداتی در سال ۱۳۹۳ نشان می‌دهد که بنزین مورد نظر "پاتیلی" و کیفیت آن در حد بنزین صادر شده به کشور افغانستان است؛ به همین دلیل هم بود که واردات بنزین از ابتدای خردادماه متوقف شد.




اصطلاحی بنزین "پاتیلی" زمانی به کار می رود که این فرآورده خارج از یک واحد پالایشگاهی و با ترکیب برخی از مؤلفه ها در یک مخزن (پاتیل) تولید شود؛ البته این نوع بنزین به نام بنزین " افغانی" هم معروف است؛ چرا که برخی از شرکتهای صادرکننده، با ترکیب برخی از مشتقات و ترکیبات بی کیفیت، محصولی را به نام بنزین تولید و آن را به کشور افغانستان صادر می کنند. اما این بار اصطلاح پاتیلی و افغانی به بنزین وارداتی داده شد؛ علت آن هم اسناد آنالیز بنزین وارداتی است که نشان می دهد، این فرآورده وارداتی، بعد از ترکیب چند فرآورده نامرغوب و بی کیفیت آن هم خارج از پالایشگاه تولید و وارد کشور شده است. اگر چه پیش از این مدیران وزارت نفت مدعی بودند که از ابتدای سال 1393 بنزین با استاندارد یورو4 وارد شده است اما در ادامه این گزارش اسناد آنالیز دو محموله بنزین واردتی از فجیره - امارات متحده عربی- بررسی می شود که نشان می دهد، بنزین وارداتی از آنچه که مدیران دولتی ادعا داشتند چقدر فاصله دارد. درصد بنزن در این محموله بنزین که در تاریخ 12 فروردین امسال وارد کشور شده است بیش از دو درصد است؛ این در حالیست که طبق استاندارد یورو 4 ، باید بنزن کمتر از یک درصد باشد. همچنین این آنالیز تایید می کند که ترکیبات الکلی و اِتر نیز در این محموله وجود دارد؛ با توجه به این که مشخص نشده که ترکیب الکلی مورد استفاده چیست، این امکان وجود دارد که حاوی "متانول" - یک ترکیب خطرناک برای سلامتی- در این ترکیبات وجود داشته باشد. در حالی که سازمان محیط زیست مدعی استفاده از حلالها در ریفرمیت تولید شده در واحدهای پالایشی است که در ادامه آنالیز این محموله بنزین وارداتی شاهد هستیم که از افزودنی های غیرمجاز مانند مشتقات الکلی، ام.ام.تی(معروف به بنزین چینی)، یک نوع حلال عالی و فروسین( Forrocene) با حجم زیاد استفاده شده که کاربردی هم نبوده است.
استفاده از ام.ام.تی ( حامی منگنز و حلال عالی است) و فروسین در جهان ممنوع شده است و در بنزینهایی که در پالایشگاه تولید و در بازارهای جهانی عرضه می شود استفاده نمی شود. این دو ترکیب علاوه بر این که بر مبدلات کاتالیستی و خودرو اثرات مخرب دارد، میزان جذب آن توسط پلاسمای خون 37 برابر بیشتر است، همچنین این ترکیب بیمارهای تنفسی، کلیوی و پارکینسون را هم به همراه دارد. اگرچه در این آنالیز عنوان نشده چه نوع حلالی به کار رفته است اما به طور کل حلالها موادی سرطان زا محسوب می شوند. اما در آنالیزی که توسط دستگاههای نظارتی در مقصد بر روی این محموله بنزین وارداتی انجام شده باز هم شاخصهای زیست محیطی مانند آروماتیک، بنزن، گوگرد و الفین آزمایش نشده است. نکته مهم دیگر این که نتایج آنالیز مقصد با نتایج آنالیز مبدأ مغایر است؛ عدد اکتان بنزین در مبدأ 95.1 بود که در مقصد به 94.5 کاهش یافته است. همچنین در مبدأ عدد "گام" 0.5 بوده که درمقصد این رقم با شش برابر افزایش به سه رسیده است. تغییر نتایج آنالیز مقصد نسبت به مبدأ نشان می دهد که قبل از تحویل محموله، افزودنیهایی که موجب کاهش کیفیت می شوند با آن ترکیب شده است. اما محموله دوم بنزین وارداتی هم بهتر از محموله اول نیست.این محموله بنزین وارداتی که در تاریخ 11 اردیبهشت 1393 بارگیری شده، نه تنها بر اساس استاندارد یورو4 ارزیابی نشده، بلکه درصد بنزن آن بیش از یک درصد است؛ این در حالیست که طبق استاندارد یورو4 باید درصد بنزن زیر یک باشد. همچنین بنزن ریفرمیت پتروشیمی نوری کمتر از دو درصد است. حتی درصد بنزن وارداتی از بنزن، بنزین تولید پالایشگاهی هم بیشتر است. این محموله هم حاوی ام.ام.تی است؛ همان ترکیبی که در رسانه های کشور به نام " بنزین چینی" معروف شده است و مدیران وزارت نفت تاکید کرده اند که این ترکیب به هیچ عنوان در بنزین استفاده نخواهد شد. علی رغم این موضوع در آنالیزمحموله بنزین وارداتی مورد نظر شاهد، 100 پی.پی.ام، ام.ام.تی هستیم. اما نکته مهم در این سند که به طور واضح این بار نسبت به محموله قبلی بیان شده است این است که این محموله وارداتی از یک مبدأ پالایشگاهی نداشته است؛ چراکه استفاده از این مؤلفه ها در بنزین در بازارهای جهانی مرسوم نیست. این محموله که ملغمه ای از مؤلفه های بنزین با برخی ترکیبات و افزودنی های غیر مجاز است موضوع شائبه وجود برخی واسطه های سودجو را که با خرید مخازن ذخیره در خارج از کشور و خرید و ترکیب مؤلفه های بنزین، اقدام به واردات این فرآورده به کشور می کنند را تقویت می کند. و طبق معمول ارزیابی بنزین وارداتی در کشور، شاخص های مهم از نظر زیست محیطی – آروماتیک، بنزن، گوگرد و الفین- این محموله که در 15 اردیبهشت به کشور وارد شده است، مورد آزمایش قرار نگرفته است.
همچنین عدد مرکاپتان این محموله که توسط اداره نظارت بر صادرات و مبادلات نفتی آزمایش شده، بالا تر از حد مجاز است. بالا بودن عدد مرکاپتان نشان دهند بالا بودن فراریت بنزین مورد نظر است.همچین تست خوردگی این محموله هم انجام نشده است. به طور کلی این دو محموله نه تنها بر اساس استاندارد یورو4 ارزیابی نشده است بلکه حتی برخی از شاخصهای استاندارد یورو2 هم در آنالیزها آزمایش نشده است که این امر نشان می دهد ریفرمیت تولیدی در واحدهای پتروشیمی و حتی بنزین پالایشگاهی کیفیت بهتری از بنزین وارداتی دارد.
به گزار ش تسنیم، درسه ماه پایانی سال گذشته حدود 600 میلیون لیتر و در ابتدای امسال بیش از 400 میلیون لیتر بنزین با کیفیتی که در گزارش بالا تشریح شده وارد کشور شد تا بلکه به زعم مدیران نفتی و سازمان محیط زیست از عرضه بنزین تولید شده به کمک پتروشیمی ها جلوگیری و در نتیجه هوای پاک و سلامت مردم تامین شود اما اکنون شاهد هستیم نه تنها بنزین واردتی استانداردهای یورو2 را نداشته بلکه حاوی ترکیباتی الکلی و حلالهای عالی است؛ ترکیباتی که مدیران ارشد محیط زیست مدعی بودند در بنزین معروف به پتروشیمی ها وجود دارد و با همین بهانه تولید این فرآورده را در داخل کشور متوقف کردند.
اکنون این سؤال مطرح است که چرا رئیس سازمان محیط زیست و کارشناسان آن با وجود مشاهده و آگاهی از اسناد آلایندگی و خطرناک بودن بنزین وارداتی، نگران سلامت مردم نمی شوند؟ البته بعد از انتشار اسناد آلایندگی بنزین واردتی توسط رسانه ها و آگاهی اذهان عمومی در این زمینه، علی رغم انکار مسئولان مرتبط، مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با ارسال نامه ای به مدیریت بین الملل شرکت ملی نفت ایران - مسئول واردات بنزین - واردات بنزین متوقف شد تا از نیمه تیرماه امسال بنزین با استاندارد یورو4 وارد کشور شود. (تسنیم)


چهارشنبه 28 خرداد 1393 12:52    بازدید:3





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن