واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: یک مخترع جوان زنجانی: شاید چون دکتر نیستم کسی به حرفهایم گوش نمی دهد خبرگزاری پانا: یک مخترع جوان زنجانی می گوید: احتمالا باید دکتر یا مهندس باشی تا گوش شنوایی برای حرفهایت پیدا شود، شاید چون دکتر یا مهندس نیستم کسی به حرفهایم گوش نمی دهد
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ خرداد ساعت 11:29
به گزارش پانا، به نظر عادلانه می رسد در قبال ایده ای نو و زحمتی که برای به بار نشستن آن و در نهایت یک اختراع متقبل می شوی، از سوی نهاد یا ارگانی حمایت شوی تا در ادامه این راه دلگرم تر شده، سودی عاید طرفین شود و جامعه نیز از محصول ملی با هزینه کمتر و افتخاری بیشتر بهره مند گردد. اما متاسفانه به گفته اغلب مبتکرین و مخترعین حرفهای زیبایی که در مراسم و سخنرانی ها زده و قول هایی که به مخترعین داده می شود، پشت درهای بسته همان محلهای سخنرانی و
آمفی تئاترها و اتاق مسوولان باقی می ماند و جامه عمل نمی پوشد.
پس از جست و جوهای فراوان شماره تماسش را پیدا می کنم ، تماس می گیریم و آنسوی خط صدای نجیبی پاسخگویم می شود، قرار ملاقات در خبرگزاری را می گذاریم، مشتاقم بیشتر از اختراعش بدانم و اینکه سرانجام تلاش هایش به کجا رسیده است.
حسین محمدی مخترع جوان زنجانی، متولد 20 شهریور سال 1364، با هزار و یک شوق و البته تلاشی مضاعف گام در وادی علم و اختراع نهاده است.
وقتی سر صحبت را باز می کنم، انگار که سنگ صبوری برای حرفهایش پیدا کرده باشد، می گوید: از کودکی به ابداع و نوآوری علاقه فراوانی داشتم و این حس با گذشت زمان در من عمیق تر می شد، البته به واسطه علاقه مندی به فعالیتهای فنی، در دوره دبیرستان ترک تحصیل کرده و در بازار کار مشغول به یادگیری حرفه مکانیک خودرو شدم، اما صرف فعالیت عملی در حوزه مکانیک حس کنجکاویم را اقناع نکرد و دوباره به سراغ درس و مشق برگشته و تحصیل رااز سر گرفتم و مدرک دیپلم مکانیک را اخذ کردم.
وی که مخترع ˈمیله تعادل هیدروپنوماتیکˈ است دراین خصوص گفت: این اختراع را می توان نوعی کمک فنر میله ی تعادل جدید نامید، در این سیستم کمک فنرها همانند کمک فنرهای تلسکوپی از دو سیلندر تشکیل نشده است و سوپاپ روی پیستون و ته سیلندر حذف شده طوری که روغن زیر پیستون راه نفوذ از پایین پیستون به بالای پیستون را ندارد بلکه فقط از داخل میل کمک فنر که دو سوراخ با مجرای مجزا دارد (یکی از مجراها در زیر پیستون و دیگری در بالای پیستون قرار گرفته است)، نفوذ دارد.
محمدی که ازاختراع خود به عنوان طرحی نو، بکر و پایه در صنعت خودروسازی نام می برد ، می گوید: در این طرح بدون استفاده از نیروی الکتریکی و مکانیکی موتور و تنها با استفاده از نیروی گریز از مرکز، تعادل خودرو را به 50 به 50 می رسانیم و میله ضد غلتش را از اتومبیل به کلی حذف می کنیم.
وی که به شدت ازعدم تعامل شرکت های خودروساز داخلی برای تجاری سازی این طرح گلایه مند بود ادامه داد: این اختراع قابلیت استفاده در انواع خودروهای سبک، سنگین و نظامی اعم از تانک، نفر بر، انواع هواپیماهای مسافربری و نظامی، انواع قطارها و صنایع ریلی را دارد و می تواند نقش بسزایی در کاهش تصادفات جاده ای ایفا کند.
این مخترع جوان زنجانی گفت: هزینه زیادی برای ثبت جهانی طرح در راستای عقد قرار داد با شرکت های خودروسازی خارجی لازم است که خارج از توان مالی من است.
محمدی به مذاکرات خود با موسسه تحقیقاتی وزارت دفاع اشاره و یادآوری می کند: بر اساس تعاملاتی که بااین موسسه تحقیقاتی داشتم اول قرار شد برای عملیاتی کردن این اختراع، از سوی موسسه فوق خودرو تاکتیکی در اختیارم گذاشته شود که بعدها به خودرو پراید تنزل پیدا کرد و خودرو پراید نیز به هشتاد میلیون ریال اعتبار کاهش یافت که این مبلغ نیز باید در چهار قسط 20 میلیون ریالی با کسر 10 درصد مالیات پرداخت شود که به رغم گذشت دو ماه ازعقد قرار داد هنوز خبری از اعتبار و پول نیست.
وی می افزاید: نمی دانم چرا کسی گوش به حرف های مخترع جماعت نمی دهد، احتمالا باید دکتر یا مهندس باشی تا گوش شنوایی برای حرفهایت پیدا شود.
این مخترع جوان زنجانی یادآور می شود: وقتی طرحی نوشته و اختراعی ثبت می شود تازه اول دردسر و مصیبت است و باید نیروی مضاعفی جمع کنی تا این طرح را به مکان های مختلف مثل دانشگاه ها، پژوهشکده ها و حتی افراد عادی نشان بدهی تا شاید طرح مورد اقبال واقع شده و کسی به تو کمک کند البته اگر بتوانی بودجه ساخت نمونه مهندسی را تامین کنی هر دانشگاه و پژوهشکده ای برای شما فرش قرمز پهن می کند.
این مخترع، با پشتکار تمام به رغم تمامی ناملایمت هایی که در حق وی شده است، به گفته ی خودش هم اکنون درصدد ارتقا داشته های علمی برای عملیاتی کردن اختراع خود در حد وسیع است.
محمدی تعامل بنیاد ملی نخبگان با مخترعین را نامناسب ارزیابی می کند و ادامه می دهد: برای دریافت تسهیلات از این بنیاد باید اختراعی که انجام داده ای فرای از تاثیرگذاری آن در زمینه تولید، پس از دریافت مجوز فاز سه و دو اختراع، در سطح سه ثبت اختراع قرار گیرد تا تسهیلات 30 میلیون ریالی بنیاد نخبگان شامل حالت شود.
با این اوصاف بد نیست مسوولان، متولیان و دست اندرکاران نگاهی موشکافانه و نه صرفا تبلیغاتی به مقوله ابداع و اختراع داشته باشند و هر ازچند گاهی دست مخترعی را برای تجاری سازی اختراعش بگیرند تا معضلی به نام فرار مغزها برای همیشه از ایران اسلامی رخت بربندد.
به گزارش پانا، اختراع حسین محمدی براساس اسناد موجود باعنوان ˈمیله تعادل هیدروپنوماتیکیˈ در تاریخ 18/12/89 طبق قانون ثبت اختراعات به ثبت رسیده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]