واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فروش اینترنتی خودرو به نفع یا ضرر مشتری؟!
خودروسازان در حالی 20 درصد از تولیدات خود را به صورت فروش فوری و اینترنتی عرضه میکنند که بسیاری از مصرفکنندگان از این شیوه فروش خودرو ناراضی هستند.
خبرگزاری ایسنا: خودروسازان در حالی 20 درصد از تولیدات خود را به صورت فروش فوری و اینترنتی عرضه میکنند که بسیاری از مصرفکنندگان از این شیوه فروش خودرو ناراضی هستند.
در حدود دو سال اخیر افت تولید خودرو در کشور موجب بر هم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضای این محصول در بازار شده است.
جذابیت تفاوت چند میلیون تومانی قیمت کارخانه و بازار خودروها باعث شده تا علاوه بر دلالان و واسطههای حرفهای، بسیاری از مردم عادی و مصرفکنندگان نیز با هدف خرید خودرو به قیمت کارخانه و فروش آن در بازار آزاد، به واسطهگری این محصول روی آورند.
در این زمینه عبدالله بابایی - معاون فروش و بازاریابی گروه صنعت ایران خودرو - در گفتوگو با ایسنا میگوید: در دور قبلی فروش اینترنتی محصولات این شرکت به طور لحظهای حدود 70 تا 80 هزار تقاضای خرید روی سایت بود.
وی با بیان اینکه این در حالی است که کل خودروی عرضه شده در آن دوره 20 هزار دستگاه بود، خاطرنشان میکند: بدیهی است که تعادلی بین تقاضای بسیار بالا و عرضه 20 هزار دستگاهی وجود ندارد.
معاون فروش و بازاریابی گروه صنعت ایران خودرو ادامه میدهد: در نتیجه بسیاری از کسانی که به امید خرید خودرو به سایت مراجعه کرده بودند موفق به خرید خودرو نشدند و این موضوع نارضایتی آنها را به دنبال دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد از تقاضای خرید خودروها واقعی و مربوط به مصرفکنندگان نهایی است؟ اظهار میکند: متاسفانه معیاری برای تشخیص این موضوع وجود ندارد با این حال ما برای جلوگیری از فعالیتهای واسطهگری، خرید خودرو از سوی کسانی که در چند ماه اخیر نسبت به خرید محصولات اقدام کردهاند را ممنوع کرده و هر کد ملی نیز تنها یک بار موفق به خرید خودرو میشود.
بابایی خاطرنشان میکند: در شرایطی که تفاوت چند میلیون تومانی بین قیمت کارخانه و بازار محصولات وجود دارد به طور طبیعی بسیاری از مردم به امید فروش مجدد خودرو در بازار آزاد اقدام به خرید میکنند. بنابراین تنها راه از بین بردن این معضل، تعیین قیمتهای منطقی برای از بین بردن فاصله بین قیمت کارخانه و بازار خودروها است.
وی اظهار میکند: علاوه بر آن ما سعی میکنیم با افزایش تولید و عرضه خودروها تعادل بیشتری بین عرضه و تقاضای محصولات ایجاد کنیم بهگونهای که در چند ماه اخیر نیز تولید محصولات حدودا سه برابر شده است.
در این زمینه شهرام آزادی - عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی - نیز در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به اینکه خودروسازان چه راهکار دیگری برای فروش محصولات غیر از فروش اینترنتی دارند؟ خاطرنشان میکند: فروش اینترنتی یکی از راهکارهای متداول فروش خودرو در دنیا است.
وی با بیان اینکه مشکل فعلی در این زمینه نه مربوط به نحوه فروش بلکه به دلیل بالا بودن تعداد تقاضاهای کاذب در این بازار است، خاطرنشان میکند: در این شرایط فروش خودرو از هر طریق دیگری نیز که صورت گیرد باز هم تعداد قابل توجهی از خودروها نصیب دلالان و واسطههای حرفهای خواهد شد.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه میدهد: بنابراین برای حل این معضل باید زمینه فعالیتهای واسطهگری در این بازار از بین برود که راهکار آن نیز حذف تفاوت بین قیمت کارخانه و حاشیه بازار خودروها است.
آزادی با بیان اینکه متاسفانه بخش اعظم تقاضاهای خرید خودرو مربوط به تقاضاهای واسطهگری و نه مصرفی است، تصریح میکند: هماکنون شاهدیم که حتی بسیاری از کارمندان نیز به امید فروش مجدد خودرو در بازار آزاد و کسب سود چند میلیون تومانی ناشی از آن اقدام به خرید خودرو میکنند که همین موضوع محدود شدن فرصت خریداران واقعی این محصولات را به دنبال داشته است.
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]