تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برترین اعمال دوست داشتن در راه خدا و دشمنی در راه اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804656876




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقیق و تفحص های مجلس ارزش خاصی ندارند!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تحقیق و تفحص های مجلس ارزش خاصی ندارند! تهران-ایرنا- تحقیق و تفحص ها ضمانت اجرایی ندارند. هم اکنون مشکل ما در کمیسیون اصل نود و تحقیق و تفحص ها این است و همه کارهای انجام شده در حد یک گزارش است. در حقیقت، این کاری که نمایندگان در یک سال انجام می دهند، یک فرد عادی و یک رهگذر هم می تواند انجام دهد و ارزش چندانی ندارد.


«تابناک»در ادامه گزارش خبری خود آورده است: یکی از مهم ترین ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تحقیق و تفحص از نهادهای اجرایی کشور است و هر زمان که نمایندگان بخواهند در زمینه ای یا در دستگاهی نظارت کامل داشته باشند، می توانند با تحقیق و تفحص به سادگی به آن راه یافته و چنانچه مشکلی در آن دستگاه دیده شد، با تهیه گزارش آن را در اختیار مراجع قضایی گذارند.
انجام تحقیق و تفحص دست کم شش ماه و حداکثر یک سال زمان و نیز به بودجه زیادی نیاز دارد و آن گونه که گفته می شود، هر تحقیق و تفحصی به طور متوسط حدود 250 میلیون تومان پول لازم دارد تا به نتیجه برسد؛ اما نکته این است که هیچ کدام از تفحص های مجلس ضمانت اجرایی ندارند؛ یعنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پس از شش تا دوازده ماه تلاش، گزارش خود را به قوه قضاییه و یا دیوان محاسبات می دهند و اگر این مراجع موضوع را قابل پیگیری دانستند، روند تحقیق دوباره از سر گرفته می شود. در واقع هیچ یک از اسنادی که نمایندگان ارائه داده اند، قابل استناد نیستند، مگر اینکه قضات خلاف آن را استنباط کند.
یوسفیان ملا در گفت و گو با تابناک راجع به وضعیت تحقیق و تفحص ها در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: موضوع تحقیق و تفحص باید روشن و مشخص باشد. هیأت رئیسه نیز در کل منعی برای انجام تحقیق و تفحص ندارد و اگر گاه جلوگیری می شود، به دلیل کثرت این پرونده هاست.
این نماینده افزود: هزینه هر یک از تحقیق و تفحص های مجلس، نزدیک 200 تا 300 میلیون تومان می شود و مجلس چنین بودجه ای ندارد که به این کارها اختصاص دهد و نمی تواند 50 تا 300 میلیون در سال هزینه کند، به جای این کار می شود از راه های دیگر اطلاعات لازم را کسب کرد و در بسیاری از مواقع نیاز به تحقیق و تفحص وجود ندارد.
وی گفت: در قانون نیز به این موضوع اشاره و گفته شده پیش از تحقیق و تفحص، اطلاعات لازم در اختیار متقاضیان قرار گیرد؛ شاید این افراد قانع شدند! هم اکنون همه تحقیق و تفحص های انجام شده در مجلس جنبه ملی دارند و هیچ کدام بدون بار مالی انجام نمی شود.
وی افزود: به طور متوسط انجام یک تحقیق و تفحص در مجلس برای رسیدن به نتیجه به یک سال زمان نیاز دارد؛ بنابراین، باید در این مدت با استفاده از کارشناسان و افراد دیگر این پرونده یک سال پیگیری شود و همه این کارها نیاز به منابع مالی دارد، و این عامل باعث می شود که هزینه تفحص بالا برود.
وی درباره پرونده های تکمیل شده تحقیق و تفحص گفت: تحقیق و تفحص ها ضمانت اجرایی ندارند. هم اکنون مشکل ما در کمیسیون اصل نود و تحقیق و تفحص ها این است و همه کارهای انجام شده در حد یک گزارش است. در حقیقت، این کاری که نمایندگان در یک سال انجام می دهند، یک فرد عادی و یک رهگذر هم می تواند انجام دهد و ارزش چندانی ندارد.
همین فرد هم می تواند به دادسرا نامه بنویسد و علیه وزیری شکایت کرده و اعلام جرم کند، تحقیق و تفحص فرقی با شکایت ندارد و نمی تواند چیزی را عوض کند؛ حتی شاید شکایت این فرد ساده به نتیجه برسد و حکم هم صادر شود، ولی تحقیق و تفحصی که دو سال هم طول کشیده به نتیجه ای نمی رسد.
یوسفیان گفت: تحقیق و تفحص معجزه نمی کند، ولی همین که پشت تریبون خوانده می شود، یک نوع بار روانی ایجاد می کند و افکار عمومی خودش بهترین محکمه است؛ مثل کارت زرد که هیچ ارزشی ندارد و شاید وزیری چهار کارت زرد هم بگیرد اما استیضاح نشود.
پس این کار هم نوعی اظهارنظر و اظهار عقیده به شمار می آید و اینکه بگوییم باید به نتیجه نهایی برسد، این گونه نیست و ممکن است به هیچ نتیجه ای نرسد.
وی در پاسخ به اینکه اگر قرار است به نتیجه ای نرسد، چرا هزینه می شود، گفت: کارهایی که در حین انجام کار انجام می گیرد، بسیار هزینه بر است؛ برای نمونه، در جریان تفحص استانداری تهران، چهار بار پیامک به مردم فرستاده و از آنها خواسته شده اگر کسی شکایتی دارد، به مجلس برود و هزینه هر بار بیش از 5 میلیون تومان شده است؛ یعنی هزینه های جاری آن زیاد است.
اول**س.ن1744

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




28/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن