واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد برجسته حوزه: نظر اسلام درباره سلاح های کشتار جمعی، همواره تحریم بوده است قم ـ ایرنا ـ استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: نظر اسلام درباره سلاح های کشتار جمعی که امروز یکی از مصادیق مهم آن سلاح هسته ای است، همواره تحریم بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم علیدوست روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا و مهر، پیشینه فتوای تحریم تولید، نگهداری و بکارگیری سلاح کشتار جمعی را به آغاز شکل گیری اسلام و نزول آیات قرآن مرتبط دانست و افزود: این منع در ساخت، نگهداری و کاربرد سلاح کشتار جمعی، ریشه در قرآن و روایات ائمه(ع) دارد که در متن مقاله اینجانب در همایش ˈادله فقهی منع بکارگیری سلاح هسته ایˈ بطور مفصل بیان شده است.
علیدوست گفت: اسناد این حرمت به صدر اسلام بازمی گردد و فقهایی مثل شیخ طوسی، ابن ادریس، محقق حلی، محقق ثانی و بزرگان فقهی دیگری نیز این حرمت را ذکر کرده اند.
این استاد حوزه تاکید کرد: ادله ای در اسلام داریم که اثبات کننده حرمت تولید و بکارگیری سلاح کشتار جمعی است که از جمله آن می توان به آیه قرآن که فرمود ˈتجاوز نکنیدˈ اشاره کرد که تجاوز را حتی در ایام جنگ منع کرده است.
وی افزود: همانطور که می دانیم سلاح کشتار جمعی به عنوان سلاح غیرقابل کنترل و متجاوز تعریف شده است و مصداق عدوان و تجاوز است که نسل های مختلف آینده، محیط زیست و موجودات زنده را آلوده می کند.
علیدوست افزود: قاعده عمومیت، قاعده دیگری است که بر اساس آن سلاح کشتار جمعی در اسلام، حرام است به این معنا که در زمان صدر اسلام سلاح کشتار جمعی به شکل امروزین نبوده است اما سم بوده است و منع شده است، چون سم علاوه بر بشریت مضر به حیوانات و حتی گیاهان نیز هست، بنابر این وقتی سم منع شده است به طریق اولی استفاده از سلاح شیمیایی و میکربی که از مشتقات سم است نیز منع شده است.
عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: فتوای رهبر معظم انقلاب در مورد تحریم تولید، نگهداری و بکارگیری سلاح هسته ای نظر نادری نبوده و ریشه در صدر اسلام دارد و حتی مبتنی بر مصلحت موقت نیز نیست چرا که به پدیده موقت فتوا گفته نمی شود و فتوا بر اساس اسناد جاودان صادر می شود.
علیدوست با بیان اینکه فقه اهل سنت نیز مانند فقه شیعه معتقد به حرمت تولید، نگهداری و بکارگیری سلاح هسته ای است افزود: منابع اهل سنت و شیعه مشترک است و این نظر در واقع نظری اسلامی است و تنها، یک نظر شیعی نیست.
علیدوست با بیان اینکه اشکال کسانی که به آیه ˈواعدوا لهم مااستطعتم من قوهˈ برای توجیه داشتن سلاح هسته ای و کشتار جمعی استناد می کنند وارد نیست افزود: باید به این اشکال کنندگان گفت آیه را تا آخر بخوانید تا متوجه شوید که باید تجهیزاتی در اختیار داشت که دشمنان خدا و مسلمانان که دشمنان انسانیت هستند بترسند نه تجهیزاتی که خود انسان از آن بترسد.
وی ادامه داد: تولید کنندگان این سلاح می دانند که تولید آن برای استفاده نشدن است و فقط هزینه زیادی بر دوش ملت باقی می گذارد و فایده ای ندارد چرا که اگر از آن استفاده بشود دیگر کسی بر روی کره زمین زنده باقی نمی ماند و دنیا تبدیل به جهنم می شود.
علیدوست گفت: علاوه بر استدلال قبلی بر این اعتقادیم که طبق اصول فقه، خداوند دستور داده تا برای رسیدن به چیزی، از اسباب حلال استفاده کنیم چرا که در اسلام، بر خلاف تفکر ماکیاولیستی، هدف وسیله را توجیه نمی کند.
وی گفت: آمادگی لشگر اسلام و پرهیز آن از خمودگی و عقب ماندگی، باید از طریق حلال تحقق یابد و نمی توان از نردبان حرام به پشت بام سعادت رسید.
این استاد حوزه با بیان اینکه پس باید این آیه قرآن را در کنار دیگر آیات قرار داد و آن را با اصول فقه ارزیابی کرد افزود: البته کسی با دانش هسته ای مخالف نیست بلکه احراز آن واجب است اما مهم آن است که باید با حاکمیت بر دل ها و داشتن یک دولت دینی و متمدن که تامین کننده دنیا و دین مردم باشد به پیش رفت که این هم از مصادیق ˈواعدوا لهمˈ است.
وی افزود: امروز کشورها تقریبا و در عمل امکان استفاده از سلاح هسته ای را ندارند و بنابراین بازدارندگی آن نیز معنا ندارد، کشورهایی هستند که دارای این سلاح هستند اما مرده و غیر موثر در منطقه هستند اما ایران که این سلاح را ندارد حضوری موثر و فعال در تحولات منطقه دارد و این نشان می دهد که بدون سلاح هسته ای هم می توان موثر و قدرتمند بود.
علیدوست با بیان اینکه فتوای تحریم تولید، نگهداری و بکارگیری سلاح هسته ای، بسیار کارگشا و بازدارنده است، به مسوولیت قدرت های بزرگ و دارندگان سلاح های کشتار جمعی در این زمینه اشاره کرد و افزود: نظر اسلام و ایران در این زمینه روشن است و اگر قدرت های بزرگ نیز دست از فشار و ستم بر ملت ها بر دارند و رفتارهای ˈداعشˈ گونه با دنیا نکنند، بسیاری از ناامنی ها و خشونت ها در سطح جهان برطرف خواهد شد و جهان در سایه همین فتواها، حقوق بین الملل و NPT در صلح و آرامش زندگی خواهد کرد.
وی وجود، تبعیض و آپارتاید هسته ای در دنیا و تقسیم کشورها به کشورهای هسته ای و غیر هسته ای را یک خطر برای جهان ذکر کرد و گفت: ملت ها باید به کشورهای تولید کننده و نگهدارنده سلاح هسته ای فشار آورده و آنان را مجبور به از بین بردن این سلاح ها کنند.
علیدوست گفت: ملت ها و مجامع بین المللی نباید بگذارند که اختیار دنیا به دست دیوانگان هسته ای بیفتد تا با رقابت و مسابقه تسلیحاتی صلح و امنیت جهان را به خاطر بیاندازند، بلکه باید به کمک چنین فتواهایی به سمت خلع سلاح هسته ای و کشتار جمعی به پیش رفت و برای داشتن جهانی عاری از سلاح کشتار جمعی تلاش کرد. ک/3
569 / 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]