تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نجات و رستگارى در سه چيز است: پايبندى به حق، دورى از باطل و سوار شدن بر مركب جدّيت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827560633




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برخی نمایندگان در زمان شروع جلسه علنی کجا هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برخی نمایندگان در زمان شروع جلسه علنی کجا هستند؟
نماینده‌‏اى که بیش از یکصد ساعت متوالى یا دویست و پنجاه ساعت غیرمتوالى از اوقات رسمى جلسات مجلس و کمیسیون را بدون عذر موجه در یک سال غیبت نماید، مستعفى شناخته خواهد شد. همچنین نماینده‌‏اى که به‏ علت ناتوانى جسمى و یا بیمارى بیش از چهار ماه در یک سال غیبت موجه داشته باشد، بنا به درخواست سى نفر از نمایندگان و تصویب دوسوم نمایندگان حاضر مبنى بر عجز وى از ایفاى وظایف نمایندگى، سمت نمایندگى خود را از دست می‌دهد.
کد خبر: ۴۰۸۸۱۶
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳ - 17 June 2014



غایبین
مجلس شورای اسلامی، یکی از مهم‌ترین ارکان نظام جمهوری اسلامی است که ‌نمایندگان حاضر در آن، علاوه بر قانون‌گذاری، کار نظارت بر قوای دیگر را بر عهده داند.

به گزارش «تابناک»، ‌بنا بر قانون، مجلس سالانه یک ماه تعطیلات تابستانی دارد؛ یعنی در ماه، حدود ده روز به منظور سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه ـ که گفته می‌شود مهم‌ترین بخش از وظایف نمایندگانی است ـ تعطیل است. در غیر این صورت، نمایندگان مجلس باید در کل روزهایی که مجلس جلسه علنی دارد، در صحن حاضر شوند.

‌بنا بر آیین‌نامه داخلی مجلس، جلسه رأس ساعت 8 صبح باید آغاز شود؛ اما آنچه از شواهد برمی‌آید؛ غالبا جلسه در این ساعت‌ها برگزار نمی‌شود و همه روز‌ دیرکردی 15 تا 45 دقیقه‌ای در آغاز جلسات بوده است.

یکی دیگر از مواردی که بیشترین انتقادات را از آن خود کرده، شمار غایبان در آغاز جلسه است؛‌ دلیل ‌شروع نشدن بموقع آغاز جلسه‌ که باعث می‌شود، جلسه دیر به رسمیت برسد و نمایندگان حاضر‌، باید بخشی از وقت خود را در انتظار نمایندگانی که دیر می‌کنند، بمانند.

بنا بر این گزارش، در ‌ماه گذشته و از 28 اردیبهشت ماه تا کنون مجلس شورای اسلامی، ده نشست ‌علنی برگزار کرده ‌‌که عموما با دیرکرد پانزده تا سی دقیقه‌ای همراه بوده‌ است.‌ همچنین متوسط غایبان و متأخرین در این جلسات، نیز نزدیک نود نماینده بوده است.

جدول زیر به روشنی ‌نشان می‌دهد که در آغاز به کار صحن علنی، ‌چه تعداد از نمایندگان در مجلس حاضر بوده‌ و چه میزان از آنان غایب بوده‌اند؛

ردیف تاریخ برگزاری جلسه علنی ساعت شروع جلسه تعداد حاضرین تعداد غایبین 1 یکشنبه 28 اردیبهشت 8:29 212 76 2 سه‌شنبه 30 اردیبهشت 8:25 201 87 3 چهار‌شنبه 30 اردیبهشت 8:15 197 91 4 یکشنبه 4 خردادماه 8:16 197 91 5 دو‌شنبه 5 خردادماه 8:20 199 89 6 یکشنبه 18 خردادماه 8:30 195 93 7 سه‌شنبه 20 خردادماه 8:20 197 91 8 چهارشنبه 21 خردادماه 8:20 194 94 9 یکشنبه 25 خردادماه 8:25 199 89 10 سه‌شنبه 27 خردادماه 8:15 198 90
بر پایه آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، آغاز جلسه علنی مجلس رأس ساعت 8 است که باید برای رسمیت آن‌، دو‌سوم نمایندگان در صحن حاضر باشند. برای همین‌، نمایندگان ملزم هستند رأس ساعت 8 صبح در صحن علنی مجلس حاضر باشند و چنانچه نماینده‌ای نیاید، یا باید از قبل هماهنگ کرده باشد و یا از مرخصی ساعتی و روزانه استفاده کند.

هر چند‌ قانون در‌باره دیرکرد و حضور نیافتن‌ نمایندگان در صحن علنی، سخت‌گیری‌های لازم را دارد، گویا هنوز نحوه رسیدگی به این موضوع ‌در هیأت رئیسه مجلس جدی نشده است.

بر پایه بند ششم آیین‌نامه داخلی ماده 88، نماینده‌‏اى که بیش از یک‌صد ساعت متوالى یا دویست و پنجاه ساعت غیرمتوالى از اوقات رسمى جلسات مجلس و کمیسیون را بدون عذر موجه در یک سال غیبت نماید، مستعفى شناخته خواهد شد. همچنین نماینده‏اى که به‏ علت ناتوانى جسمى و یا بیمارى بیش از چهار ماه در یک سال غیبت موجه داشته باشد، بنا به درخواست سى نفر از نمایندگان و تصویب دوسوم نمایندگان حاضر مبنى بر عجز وى از ایفاى وظایف نمایندگى، سمت نمایندگى خود را از دست می‌دهد. همچنین طبق همین مصوبه به نمایندگانی که تأخیر دارند و یا غیبت کرده‌اند حقوق تعلق نمی گیرد.

گفتنی است، با اینکه در گذشته برخی تصمیمات از جمله اعلام نام غایبان و متأخران در پایان نشست و همچنین ‌دادن نام آنان ‌به رسانه‌ها، کار‌ تنبیهی برای نمایندگان از سوی هیأت رئیسه انجام شده، تا کنون هیچ نماینده‌ای‌ از سوی این هیأت مستعفی شناخته نشده است!

در پایان باید گفت، به نظر می‌رسد، ‌وکلای مردم و اعضای هیأت رئیسه برای جلوگیری از هدر رفتن وقت نمایندگان مسئولیت شناس و همچنین احقاق حق موکلین این نمایندگان، باید سازوکار مناسبی‌ در کاهش این گونه بی نظمی‌ها در یک نهادی که باید عصاره نظم باشد، انجام دهند و زمینه‌ای فراهم کنند که نمایندگان سر وقت و زمان معین‌ در صحن حاضر شوند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن