واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ خرداد ۱۳۹۳ (۱۳:۲ب.ظ)
جداسازي آب شرب از غير شرب در حد يک طرح است/به احياي مجدد درياچه اروميه اميدوارم معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا بيان داشت: هر ايراني در شبانه روز تنها 15 ليتر از آبي را که مصرف مي کند براي رفع نياز خوراک و آشاميدن است و مابقي در مصارف ديگر به هدر مي رود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مهندس رحيم ميداني معاون محترم وزير نيرو در امور آب و آبفا در ابتداي جلسه خبري خود با خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: رويکرد وزارت نيرو در دولت جديد، مديريت منابع آب کشور به صورت جامع است و براي انجام اين مهم، داشتن شناخت صحيح از بيلان منابع آب کشور ضرورت دارد.
وي ادامه داد: بررسي هاي سال هاي گذشته از وجود 130 ميليارد متر مکعب منابع آبي در کشور خبر مي دهد که متاسفانه اين ميزان در حال کاهش است اما هيچ آمار دقيقي در مورد موجودي فعلي کشور وجود ندارد.
تغييرات گسترده منابع آبي ايران در 15 سال اخير
معاون وزير نيرو با اشاره به اين مطلب که در سال هاي اخير وضعيت آب هاي سطحي و سفره هاي زير زميني روند نزولي داشته است، گفت: يک گروه کاري متشکل از کارشناسان و اساتيد دانشگاه هاي کشور در حال بررسي اعداد و ارقام تهيه شده از منابع آبي هستند تا بتوان از اين پس بر طبق آمار موجود برنامه ريزي کرد.
وي ادامه داد: در کنار تحقيقات ما، مطالعات ديگري نيز از سوي موسسه تحقيقات آب در حال انجام است که بر اساس آن مي توانيم از تاثير تغيير اقليم بر منابع آب کشور آگاه شويم.
تاثيرات تغيير اقليم را بايد جدي بگيريم
ميداني بااشاره به جدي بودن تاثير تغيير اقليم بر منابع آب گفت: ما بايد بر اساس تغييرات ساليانه اقليم هاي کشور، ظرفيت هاي خود را افزايش دهيم زيرا 85 درصد مساحت کشور ما در سه اقليم فرا خشک، خشک بياباني و نيمه خشک قرار دارد و تغييرات ممکن است روند خشکسالي را سرعت بخشد.
طرح جداکردن آب شرب از مصارف ديگر در حد مطالعه است
اين مقام آبي کشور در مورد بحث جداسازي لوله کشي آب شرب از آب استحمام که در روزهاي اخير پر رنگ تر مطرح مي شود نيز گفت: اين طرح فعلا در حد يک پيشنهاد است که با يک همايش علمي در دانشگاه تهران که در مهر ماه با حضور متخصصاني از داخل و خارج از کشور برگزار خواهد شد، مطالعات آن رسما آغاز مي شود.
وي ادامه داد: هر ايراني در شبانه روز تنها 15 ليتر از آبي را که مصرف مي کند براي رفع نياز خوراک و آشاميدن است و مابقي در مصارف ديگر به هدر مي رود.
ميداني با تکذيب اجرايي شدن طرح جدا سازي لوله کشي آب شرب از غرب شرب در برخي از شهرها، تصريح کرد: اين پروژه کوتاه مدت نيست و اگر قرار به اجراي آن باشد به اين زودي ها نمي توان طرح را عملياتي کرد زيرا هيچ مطالعه ميداني در اين مورد صورت نگرفته و اين تنها يک طرح خام است.
وي در مورد الويت هاي استان هاي کشور براي ورود احنمالي به طرح جداسازي گفت: مطمئنا تهران، خراسان رضوي، البرز و تبريز مي توانند جزو اولين استان هايي باشند که اين اتفاق برايشان مي افتد اما اين نيز در حال حاضر تنها در حد يک حرف است و تا عمل راه زيادي داريم.
برخي از راه حل هاي پيشنهادي براي اروميه حذف شد
معاون وزير نيرو در مورد درياچه اروميه نيز گفت: از 19 طرح پيشنهادي براي کمک به درياچه اروميه، برخي در حال اجرا و برخي نيز به دليل مطلوب نبودن حذف شده است.
وي ادامه داد: يکي از کارهاي ضروري در منطقه ايجاد يک کانال آب براي انتقال آب هاي روان به سوي حوزچه اصلي ذرياچه است تا آب هاي احيا شده در ميانه راه از بين نروند.
ميداني با اعلام اين مطلب که شخص دکتر روحاني نظارت بر احيا اروميه را بر عهده دارد گفت: کارشناسان بر اين عقيده هستند که به علت اينکه خشک شدن اروميه در دراز مدت صورت گرفته است، زمان احيا نيز د ر همان زمان تقريبي 10 تا 15 سال به طول خواهد انجاميد.
وي با تاکيد بر اين مطلب که هيچ طرحي در درياچه اروميه زير 5 سال جواب مطلوب نمي دهد گفت: شخصا با توجه به وضعيت فعلي درياچه و برنامه هاي احيا، به زنده شدن مجدد اين منطقه اميدوار بوده و در اين راه از هر گونه کمک و مشورت جديد نيز استقبال مي کنم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]