واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: محققان دانشگاه تربیت مدرس خبر دادند
استفاده از لامپهای "ال ای دی" برای حذف آلايندههای آب
محققان دانشگاه تربیت مدرس، جهت افزایش ایمنی زیستمحیطی فرایند تصفیهی فوتوکاتالیستی آب اقدام به تولید نانوکاتالیستی جدید نمودهاند.
به گزارش خبرنگار فناوریهای نوین باشگاه خبرنگاران؛ محققان دانشگاه تربیت مدرس، جهت افزایش ایمنی زیستمحیطی فرایند تصفیهی فوتوکاتالیستی آب اقدام به تولید نانوکاتالیستی جدید نمودهاند.
محققان ميگويند این نانوکاتالیست به گونهای طراحی شده که قادر است در حضور لامپهای کممصرف و با کارایی بسیار بالا، آلایندههای پرخطر موجود در آب را تخریب کند.
در فرایندهای فوتوکاتالیستی مطالعه شده در ایران غالبا از لامپهای کمفشار جیوهای استفاده شده است. با توجه به محتوای جیوه، این لامپها نوعی خطر زیستمحیطی محسوب میگردند.
هماکنون در جوامع پیشرفته، رویکرد تحقیقات به سمت جایگزین نمودن این منابع نوری با منابع نوری کم خطر، با مصرف انرژی کمتر و طول عمر بیشتر است.
در این راستا، لامپ "ال ای دی"(LED) ، با توجه به بهرهگیری از فناوری نیمههادی در تولید نور، فاقد آلودگی جیوهای است. با این حال استفاده از این لامپها مستلزم ساخت کاتالیستهای جدید و متناسب نمودن آن جهت فعالیت در شدتهای نوری پایین است که محققان ایرانی موفق به انجام این مهم شدهاند.
هیوا حسینی دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی بهداشت محیط گفت: هدف اصلی این کار، تصفیهی آب و حذف آلایندههای سمی از آن به کمک فناوری نانوکاتالیست بوده است. برای این منظور تلاش شده است بصورت همزمان تولید نانوکاتالیستی متناسب با منابع نوری با شدت کم، کاربردی نمودن استفاده از لامپ "ال ایی دی" در تقابل با کاتالیست تهیه شده و تصفیه آلایندههای سمی در آب به کمک این سیستم صورت پذیرد.
با توجه به گزارش موجود، استفاده از نانوکاتالیست تهیه شده سبب افزایش بازده 53/2 درصدی حذف سم دیازینون نسبت به کاتالیست تجاری اکسید تیتانیوم شده است. این نانوکاتالیست قادر است تا میزان 96/3 درصد از کل سم دیازینون موجود در آب را حذف کند. پرواضح است که استفاده از لامپ "ال ای دی" با مصرف انرژی بسیار پایین در این سیستم تصفیه، سبب صرفهجویی در مصرف انرژی و جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی میشود.
نانوکاتالیست ساخته شده از جنس کامپوزیتی با پایهی اکسید تیتانیوم است که متوسط قطر منافذ آن در حدود 17 نانومتر و ابعاد کریستالهای آن 6 نانومتر گزارش شده است. همچنین افزایش غلظت نانوکاتالیست، افزایش میزان تخریب آلاینده را در پی دارد. به گونهای که با افزایش غلظت از 25 به 300 میلیگرم بر لیتر، میزان تصفیه از 48 به 96 درصد افزایش یافته است.
این محققان هم اکنون در حال تولید کاتالیستی بر پایهی اکسید روی و بررسی عملکرد فوتوکاتالیستی آن در حضور لامپ "ال ای دی" هستند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]