تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819163013




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثير متفاوت داروهای گياهی با ترکيبات جديد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پژوهشگران دانشگاه کاشان خبر دادند
تاثير متفاوت داروهای گياهی با ترکيبات جديد
پژوهشگران شیمی تجزیه دانشگاه کاشان، با معرفی یک روش ترکیبی آماری موفق به اندازه‌گیری گونه‌های مؤثر داروهای گیاهی با حد تشخیص بهتر نسبت به روش‌های معمول شدند.


به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران؛‌ محققان دانشگاه کاشان با معرفی یک روش ترکیبی آماری موفق به اندازه‌گیری گونه‌های مؤثر داروهای گیاهی با حد تشخیص بهتر نسبت به روش‌های معمول شدند. با استفاده از این روش سرعت اندازه‌گیری افزایش یافته و در عین حال به علت عدم کاربرد حلال‌های آلی، هزینه و آلودگی زیست‌محیطی کاهش می‌یابد.


روش پیشنهاد شده، ترکیبی از روش‌های شیمی‌سنجی (Chemometrics) و الکتروشیمی است. با توجه به ارزیابی‌های صورت گرفته، نتایج حاصل از اندازه‌گیری گونه‌های کاتچین و گالیک اسید در چای سبز، رضایت‌ بخش است. این روش پیشنهادی ترکیبی می‌تواند راهکاری مفید و تکمیل‌کننده برای مطالعه‌ی ولتامتری ترکیبات فنولی باشد. این موضوع مخصوصاً زمانی اهمیت پیدا می‌کند که استفاده از روش‌های کلاسیک الکتروشیمیایی به دلیل برخی مشکلات آزمایشگاهی امکان‌پذیر نباشد.


علم شیمی‌سنجی (Chemometrics) علمی است که از روش‌های ریاضی و آمار، جهت طراحی و یا انتخاب یک روش بهینه برای انجام آزمایش‌ها، استفاده می‌کند. همچنین به کمک آن می‌توان حداکثر اطلاعات شیمیایی را، از داده‌های به دست آمده از یک فرایند شیمیایی، بازگو کرد.


دکتر سعید معصوم گفت: در مطالعه‌ی حاضر، ترکیب روش‌های الکتروشیمی و شیمی‌سنجی برای اندازه‌گیری دو گونه‌ی دارویی گیاهی کاتچین و گالیک اسید با خاصیت ضداکسیدانی مد نظر بوده است. شایان ذکر است که این مواد از نظر آشکارساز الکتروشیمیایی، پاسخ‌های یکسان با همپوشانی پیک بالای 90 درصد دارند. تعیین مقدار این دو گونه از طریق سیستم الکتروشیمیایی مقدور نیست، بنابراین تلاش شد با تلفیق کردن این روش با روش شیمی‌سنجی، جایگزین مناسبی برای روش‌های جداسازی پیدا کنیم. به‌علاوه، برای اصلاح سطح و افزایش حساسیت الکترود مورد استفاده، از خمیر کربن اصلاح شده با نانو‌لوله‌های کربنی چند‌دیواره استفاده شد.


استفاده از نانولوله‌های کربنی چند‌جداره در سطح الکترود حسگر، موجب افزایش سطح مؤثر الکترود شده و روند اکسایش و کاهش گونه‌ها را تسهیل می‌کند. در نتیجه، قدرت جریان دهی گونه‌ها (پاسخ‌ها) افزایش می‌یابد و در نهایت بهبود حد تشخیص الکترود را در پی خواهد داشت.


وی افزود: اجرایی کردن این روش محاسباتی در مقیاس بزرگ‌تر از آزمایشگاه و کاربرد آن در سنجش گونه‌های دارویی هم‌خانواده و همتا با پاسخ آزمون مشابه از جمله برنامه‌هایی هستند که در آینده به آن‌ها خواهیم پرداخت. همچنین سنجش ایزومرها و داروهای دارای چرخش نوری که جداسازی و‌ شناسایی آن‌ها مستلزم به‌کارگیری تجهیزات بیش‌تر و پیشرفته‌تر و صرف هزینه و زمان بالاتر است، در برنامه‌های تحقیقاتی این گروه قرار گرفته است.




انتهای پیام/








تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن