واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: بررسی عملكرد مربیان لیگ نهم
در لیگ نهم حرفهای همانند سالهای گذشته نیمكت تیمها محل رفت و آمد مربیان مختلف بود و 67 درصد تیمها حداقل یك تغییر را در طول فصل تجربه كردند. در مجموع 37 مربی در لیگ نهم هدایت 18 تیم را برعهده داشتند كه این تعداد برای فوتبال ایران یك آمار بسیار جالب محسوب میشود.در طول فصلی كه گذشت تنها 6 تیم تغییراتی در كادر فنی نداشتند و 12 تیم دیگر در مجموع 19 تغییر را تجربه كردند. وقتی به جدول ردهبندی نگاه میكنیم، تیمهای نیمه پایینی جدول همه به جز پیكان قزوین روی نیمكت خود تغییرات داشتهاند و 3 تیم برتر این فصل هم بدون تغییر مربی به جایگاهی مناسب رسیدهاند.10 مربی روی 2 نیمكتاستقلال اهواز و ابومسلم در پایان لیگ نهم حرفهای با قرار گرفتن در ردههای هجدهم و هفدهم جدول ردهبندی با لیگ برتر خداحافظی كردند و راهی لیگ یك شدند. در كادر فنی این 2 تیم هیچ ثباتی وجود نداشت و در مجموع 10 مربی روی نیكمتهای این 2 تیم نشستند. استقلال اهواز و ابومسلم هركدام در طول فصل 4 تغییر داشتند و جالب اینجاست كه هیچ مربی نتوانست این تیمها را نجات دهد. البته هر چهار تغییر ابومسلمیها در طول فصل از لحاظ امتیازی نتایج مثبت به همراه داشته اما تغییرات استقلالیها فقط یك بار نتیجه مثبت به همراه داشته است.
3 مربی با 6 تیمپرویز مظلومی، لوكابوناچیچ و محمد احمدزاده مربیانی بودند كه در طول فصل مربیگری با دو تیم مختلف را تجربه كردند و صاحب ركوردی بسیار جالب شدند. مظلومی لیگ نهم را با مس كرمان آغاز كرد اما در آغاز نیم فصل دوم به دلیل كسب نتایج ضعیف از كار بركنار شد.مظلومی چند هفته به مشهد رفت تا ابومسلم را نجات دهد اما بعد از چند بازی با مسوولان این تیم به مشكل خورد و دوباره از لیگ كنار رفت. محمداحمدزاده در بیست و یك هفته ابتدایی با ملوان نتایج خوبی گرفت اما به دلیل مشكلاتش با مدیرعامل از این تیم اخراج شد.احمدزاده به شیراز رفت تا مقاومت سپاسی را از بحران خارج كند اما نتوانست این تیم را از بحران خارج كند بلكه این تیم را به لیگ یك برد تا كارنامهاش در این فصل حسابی زیر سوال برود. برخلاف محمد احمدزاده، لوكا بوناچیچ كروات لیگ را با فولاد خوب شروع نكرد اما مس را در لیگ برتر حفظ كرد تا لیگ را با كارنامهای خوب به پایان برساند.مجید جلالی؛ مثبتترین شوكمجید جلالی بعد از نتایج قابل قبولی كه با فولاد در لیگ هشتم كسب كرد از این تیم كنار گذاشته شد و لوكابوناچیچ هدایت این تیم در لیگ نهم را برعهده گرفت. نتایج ضعیف بوناچیچ باعث شد مدیران فولاد خیلی زود پشیمان شوند و جلالی را به اهواز بازگردانند. مجید جلالی هفته نهم فولاد هفدهمی را تحویل گرفت و این تیم را حسابی متحول كرد. جلالی فولاد را در پایان فصل با رتبه دهم تحویل داد تا بهترین تغییر فصل را فولادیها به خود اختصاص دهند. جلالی هم از لحاظ امتیازی و هم از لحاظ رتبهای بهترین عملكرد را در میان تغییرات داشت تا صاحب عنوان بسیار جالبی در لیگ نهم شود.
احمدزاده؛ بدترین شوكمدیران استقلال اهواز با بركناری مجید باقرینیا و آوردن كمایی، هاشمینسب و علی فیروزی بدترین تغییرات لیگ را از لحاظ امتیازی به خود اختصاص دادند و با این عنوان راهی لیگ یك شدند.از لحاظ رتبهای هیچ مربی با محمد احمدزاده قابل قیاس نبوده چرا كه احمدزاده مقاومت سپاسی را در رده دهم جدول تحویل گرفت و شانزدهم تحویل داد و به این ترتیب تیم را به لیگ یك برد.بهترین اخراجیهاحمید استیلی سرمربی استیلآذین و زلاتكو كرانیكار سرمربی پرسپولیس در لیگ نهم به ترتیب از هر بازی 58/1 و 57/1 امتیاز گرفتند و آمار قابل قبولی را به نمایش گذاشتند اما در نهایت از كار بركنار شدند. استیلی و كرانیكار بهترین مربیانی بودند كه از سمت خود بركنار شدند و جایگاه خود را از دست دادند.نیمكتهای باثباتفراز كمالوند، محمد مایلیكهن و حمید درخشان نفرات اول كادر فنی تیمهای تراكتورسازی، سایپا و پیكان قزوین مربیانی بودند كه در حد مربیان اخراجی امتیاز گرفتند اما تا پایان فصل جایگاهشان را حفظ كردند. ثبات در كادر فنی این سه تیم واقعاً مثالزدنی بود.شوكهای منفیاستیلآذین، ملوان انزلی،استقلال اهواز و مقاومت سپاسی تیمهایی بودند كه تغییرات مربی در كادر فنی آنها نتایج منفی به همراه داشت. برخلاف این چند تیم تمام تغییرات نتایج مثبت به همراه داشت.تنظیم برای تبیان: رضا سیگاری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 528]