تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834739467




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شطرنج سیاسی اصولگرایان در زمین انتخابات هیئت رئیسه مجلس /«سالِ سخت» لاریجانی میان دولت و مجلس و سنگ اندازی‌ پایداری‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
شطرنج سیاسی اصولگرایان در زمین انتخابات هیئت رئیسه مجلس /«سالِ سخت» لاریجانی میان دولت و مجلس و سنگ اندازی‌ پایداری‌ها

شطرنج سیاسی اصولگرایان در زمین انتخابات هیئت رئیسه مجلس /«سالِ سخت» لاریجانی میان دولت و مجلس و سنگ اندازی‌ پایداری‌ها
سال سوم ریاست لاریجانی بر مجلس یکی از سخت ترین سال‌های ریاست او بر قوه مقننه خواهد بود.
مصطفی داننده: هر انتخاباتی در تمام جهان دارای یک پیام است. پیامی که از سوی رای دهندگان مخابره می‌شود، مثلا پیام انتخاب هاشمی رفسنجانی در سال 68، امید مردم به سازندگی بود. یا اینکه با انتخاب خاتمی مردم گفتند که به آزادی‌های بیشتری می‌اندیشند و یا با احمدی نژاد پیام خستگی از دعواهای و شعارهای سیاسی را دادند و در آخر با روحانی خواستار عقلانیت بودند.

دیروز ایران بازهم شاهد یک انتخاب بود، انتخاباتی که اینبار در سطح پارلمان و برای مشخص شدن رئیس مجلس شورای اسلامی در سال سوم برگزار شد. نتایج این انتخابات هم حاوی پیام‌های مهمی برای جامعه سیاسی ایران بود. نحوه ترکیب هیئت رئیسه جدید مجلس و تکیه زدن دوباره لاریجانی بر صندلی ریاست قوه مقننه نشان می‌دهد که اکثریت نمایندگان مجلس نیز رای به عقلانیت داده‌اند و از میان تندروها و روش عقلانی، رای به لاریجانی دادند.

شاید برای درک بیشتر پیام نمایندگان مجلس به بررسی و تحلیل آرا نمایندگان به رئیس، نواب رئیس، دبیر و منشی‌ها بپردازیم.

علی لاریجانی همچون دو سال گذشته توانست با قدرت رای نمایندگان را به خود اختصاص دهد. لاریجانی در راه رسیدن به ریاست مجلس، دو رقیب پایداری‌چی به نام بخشایش، بیرانوند را در مقابل خود می‌دید. حضور این دو زمینه تعجب فراوانی را میان ناظران سیاسی بوجود آورد که اگر جبهه پایداری به دنبال معرفی کسی به عنوان رئیس به مجلس شورای اسلامی بود، چرا از افراد شناخته تر خود استفاده نکرد، افرادی مانند، حسینیان، آقا تهرانی. اما جبهه پایداری به دنبال رسیدن به صندلی ریاست نبودن بلکه می‌خواستند آرا، رئیس مجلس نهم را بشکنند و بگویند لاریجانی جایگاه قبلی را در مجلس ندارد، آنها به خوبی می‌دانستند که لاریجانی بازهم رئیس مجلس باقی خواهد ماند. پایداری‌ها همان کاری را انجام دادند که راست گرایان در انتخابات سال 80 با محد خاتمی انجام دادند. حضور نامزدهای متعدد در انتخابات برای شکستن رای خاتمی. نتیجه هر دو این استراتژی‌ها شکست بود چون هم آرا خاتمی در دور دوم بیشتر شد و هم لاریجانی توانست با قاطعیت به صندلی ریاست قوه مقننه تکیه بزند.

لاریجانی از بین 264 آرا ماخوذه با 187 رای برای سومین سال متوالی در مجلس نهم به عنوان رییس بهارستان انتخاب شد. بهرام بیراوند و احمد بخشایش نیز هرکدام به ترتیب با 26 و 32 رای کسب کردند و در این میان 19 نفر نیز رای سفید به گلدان‌ها انداختند. بدین ترتیب پایداری‌ها با دو نامزد خود تنها 58 رای را به خود اختصاص دادند، تا وزن این جریان در مقابل لاریجانی مشحص شود. این گروه kتوانست نظر مساعد دیگر جریان‌ها فعال در مجلس را به خود جلب کند. این نتایج نشان می‌دهد که لاریجانی، شطرنج سیاسی صحن علنی مجلس و لابی‌های آن را به خوبی بلد است و پایداری‌ها نمی‌توانند او را از صندلی ریاست به صندلی نمایندگی بکشانند.

انتخابات نایب رئیسی مجلس حکایت دیگری داشت. برای رسیدن به این پست رقابت سختی میان فراکسیون اصول گرایان و فراکسیون رهروان ولایت یا همان حامیان لاریجانی در مجلس وجود داشت. اکثریت مجلس که بر سر ریاست لاریجانی توافق نظر داشتند، اختلاف جدی بر سر نواب رئیس داشتند. طی روال سال‌های اخیر ابوترابی به دلیل شخصیت مذهبی و ویژگی‌های اخلاقی بدون هیچ دردسر و لابی توانست رای اکثریت مجلس را به خود اختصاص دهد، اما فراکسیون اصول گرایان، رقیب نسبتا جدی برای باهنر« مرد لابی‌های» مجلس تراشیدند. الیاس نادران، نماینده منتقد دولت برای نایب رئیسی مجلس ثبت نام کرد تا بازهم رقابتی سخت میان دو فراکسیون اکثریت مجلس دربگیرد. عملکرد باهنر طی سال‌های گذشته در مجلس و وجود نوعی بی اعتمادی در بین نمایندگان نسبت به او باعث شد تا باهنر تنها با 10 رای اختلاف نسبت به نادران، بر کرسی نایب رئیسی دوم مجلس تکیه بزند. از مجموع 270 آرای ماخوذه باهنر 144 و نادران 134 رای را به خود اختصاص دادند.

این نتیجه زنگ خطری برای جبهه پیروان بود. 134 نفر از نمایندگان مجلس نشان دادند که چندان موافق برخی سیاست‌های این جبهه در مجلس نیستند و ممکن است این تعداد در مقابله با دولت به ویژه در زمینه استیضاخ و یا سوال از همین ابزار رای خود استفاده کنند. لابی‌های باهنر برای میانجیگری میان دولت و مجلس، بسیاری از نمایندگان را آزرده ست. آنها دوست ندارند باهنر پدرخوانده مجلس باشد.

دبیری هیئت رئیسه مجلس نیز شاهد رقابت سنگینی میان فراکسیون اصول گرایی و فراکسیون رهوران ولایت بود. رقابتی که باعث شد تا این 6 کرسی میان این دو فراکسیون تقسیم شود و هرکدام از دو گروه، سه کرسی را به خود اختصاص دهد. نکته قابل توجه در این رای گیری حضور سه نیروی تندرو مخالف دولت به نام‌های بذرپاش، کوثری و قاضی‌زاده هاشمی در بین کاندیداهای دبیری هیئت رییسه بود. حضور این سه نفر می‌توانست مشکلات فراوانی را برای لاریجانی‌ها و همچنین دولت فراهم کند اما بازهم نیروهای جریان اعتدال، با رای خود باعث شدند که از میان این سه، تنها بذرپاش به هیئت رئیسه راه پیدا کند. تا در کنار محمد دهقان و ضرغام صادقی نماینده طیف اقلیت اصولگرا در جایگاه هیئت رییسه باشد. اما جایگاه ناظران هیئت رئیسه نیز همگی به فراکسیون رهروان ولایت قرار گرفت.

رای گیری دیروز مجلس نشان داد که شکاف اصول گرایان بیش از آنی است که نشان می‌دهد. اصول گرایان امروز در مجلس به دو دسته مهم تقسیم شده‌اند. اصول گرایان نزدیک به لاریجانی که به فراکسیون رهروان معروف هستند و فراکسیون اقلیت اصول گرایان که، تفکر این جریان رهروان را اصول گرایی نمی‌داند و معتقد هستند که این گروه، اصول خود را فدای بازی‌های سیاسی می‌کند.

در این میان کاریزما و نحوه مدیریت لاریجانی و نظر مثبت مقامات عالی رتبه نظام بر روی او، باعث شده است تا نظر کلیه نمایندگان به جز اعضای جبهه پایداری و طیفی از فراکسیون اقلیت مجلس بر روی رئیس مجلس مثبت باشد، اما بر سر دیگر کرسی‌ها رقابت سختی میان این دو گروه در گرفت که در ظاهر بازهم با پیروزی فراکسیون رهروان ختم شد. اما پیام اصلی این انتخابات برای تحلیل گران مسائل سیاسی، وجود یک گروه قدرتمند در مجلس برای مخالفت با دولت است، کسانی که در این مدت پای وزرای زیادی را به مجلس بازکردند و به 4 وزیر دولت کارت زرد نشان دادند.

سال سوم ریاست لاریجانی برمجلس، قطعا سال سختی خواهد بود. سالی که لاریجانی باید هم دل دولت را به دست بیاورد و هم مخالفان را مدیریت کند. شاید سال‌ پیش رو سخت ترین سال ریاست لاریجانی در این 6 سالی که بر صندلی ریاست مجلس تکیه زده است، خواهد بود.

در جدول زیر به وابستگی فراکسیونی کاندیداها و افراد منتخب هیئت رئیسه اشاره شده است.   کاندیداهای ریاست مجلس میزان آرا فراکسیون علی لاریجانی 187  رهروان ولایت بهرام بیرواند 26 فراکسیون اصولگرایان احمد بخشایش اردستانی 32 فراکسیون اصولگرایان   کاندیداهای نواب رییسی مجلس میزان آرا فراکسیون محمدحسن ابوترابی فرد 203 رهروان ولایت - اصولگرایان محمدرضا باهنر 144 رهروان ولایت الیاس نادران --- اصولگرایان   کاندیداهای دبیری هیئت رییسه مجلس میزان آرا فراکسیون ضرغام صادقی 190 اصولگرایان محمدحسین فرهنگی 188 رهروان ولایت مهرداد بذرپاش 167 اصولگرایان محمد دهقان 149 اصولگرایان علیرضا منادی سپیدان 129 رهروان ولایت حسین سبحانی نیا 120 رهروان ولایت جواد جهانگیرزاده --- رهروان ولایت اسماعیل کوثری ---- اصولگرایان جواد هروی --- رهروان ولایت امیرحسین قاضی زاده --- اصولگرایان شاهین محمدصادقی ---  رهروان ولایت     کاندیداهای ناظر هئیت رییسه مجلس میزان آرا فراکسیون سید شریف حسینی 139  رهروان ولایت محمد آشوری 132  رهروان ولایت بهروز نعمتی 112 ا رهروان ولایت احمد امیرآبادی --- اصولگرایان محسن علیمردانی --- رهروان ولایت کمال علیپور ---  رهروان ولایت محمد قسیم عثمانی --- رهروان ولایت







1393/3/5





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن