واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
علی لاریجانی برای هفتمین سال پیاپی، رئیس مجلس شد جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درحالی به انتخاب هیئت رئیسه مجلس اختصاص داشت که علی لاریجانی توانست با کسب 187 رای از مجموع 264 رای اخذ شده(معادل 70.33 درصد آرا)، صندلی ریاست بهارستان را برای سومین سال متوالی در مجلس نهم، به نام خود نگاه دارد
ابوترابی و باهنر ماندند؛ بذرپاش و نعمتی به جای محمدصادقی و مصری آمدندجلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درحالی به انتخاب هیئت رئیسه مجلس اختصاص داشت که علی لاریجانی باز هم به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد و حجتالاسلام ابوترابی فرد و محمدرضا باهنر نیز به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند و از این حیث، ترکیب اعضای اصلی هیئت رئیسه مجلس بدون تغییر ماند.
![علی لاریجانی برای هفتمین سال پیاپی، رئیس مجلس شد](http://uc.niksalehi.com/up2/images/5k4ewmxnhtm2eoquiy2.jpg)
این در حالی است که دبیران هیئت رئیسه مجلس، شاهد یک تغییر در ترکیب شش نفره خود بودند که بر این اساس، مهرداد بذرپاش توانست برای نخستین بار در سابقه نمایندگی خود گوی سبقت را از سایر کاندیداها برباید و جایگزین شاهین محمدصادقی شود که در رقابت با سایر کاندیداها، نتوانست نظر نمایندگان مجلس را به ابقای خود جلب کند.در این میان، ضرغام صادقی با 190 رای توانست عنوان محبوبترین دبیر هیئت رئیسه را به خود اختصاص دهد و محمدحسین فرهنگی با 188 رای، مهرداد بذرپاش با 167 رای، محمد دهقان با 149 رای، علیرضا منادی با 129 رای و حجتالاسلام حسین سبحانینیا با 120 رای جایگاههای بعدی را به خود اختصاص دادند.از سوی دیگر، جمع سه نفره ناظران هیئت رئیسه مجلس شاهد یک تغییر بود. ناظران هیئت رئیسه در این دوره، عبدالرضا مصری را در جمع خود ندارند و به جای وی بهروز نعمتی توانست با 112 رای به عنوان عضو سوم جایگزین عبدالرضا مصری با سابقهای شود که ترجیح داده بود در این دوره کاندیدا نشود. سید شریف حسینی با 139 رای و محمد آشوری با 132 رای نیز نفرات اول و دوم ناظران هیئت رئیسه مجلس شدند. بر این اساس، در هیئت رئیسه سال سوم مجلس نهم، فقط دو تغییر نسبت به هیئترئیسه سال دوم صورت گرفت و مهرداد بذرپاش در بین دبیران جایگزین شاهین محمدصادقی و بهروز نعمتی نیز جایگزین عبدالرضا مصری شدند.میزان تغییر آرای لاریجانی، ابوترابیفرد و باهنر نسبت به سال قبل
جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درحالی به انتخاب هیئت رئیسه مجلس اختصاص داشت که علی لاریجانی توانست با کسب 187 رای از مجموع 264 رای اخذ شده(معادل 70.33 درصد آرا)، صندلی ریاست بهارستان را برای سومین سال متوالی در مجلس نهم، به نام خود نگاه دارد.
این در حالی است که لاریجانی سال گذشته توانسته بود نظر 213 رای از 252 رای ماخوذه(معادل 84.5 درصد آرا) را از آن خود کند و از این حیث، با کاهش حدودا 14 درصدی آرای خود رو به رو شد.
همچنین بر اساس رای نمایندگان مجلس، محمدحسن ابوترابیفرد با 203 رای از 270 رای ماخوذه (75.18 درصد آرای ماخوذه) و محمدرضا باهنر با 144 رای از مجموع 270 رای ماخوذه(53.33 درصد آرای ماخوذه) به عنوان نواب رئیس مجلس در سال سوم انتخاب شدند و بر همین اساس، کرسی نایب رئیسی مجلس شورای اسلامی در سال سوم نیز بدون تغییر ماند.
الیاس نادران در این دوره، با کسب 134 رای(معادل 49.6 درصد آرای ماخوذه)، رقیبی جدی برای محمدرضا باهنر محسوب شد.
در این میان موقعیت حجتالاسلام ابوترابیفرد از ثبات بیشتری برخوردار بود و تنها با یک درصد کاهش آرا، توانست 75 درصد آرا را از آن خود کند. وی سال گذشته توانسته بود با 196 رای از مجموع 257 رای ماخوذه، رضایت 67.2 درصد نمایندگان مشارکت کننده در رایگیری را جلب کند. البته تعداد آرای وی در این دوره، 6 رای بیشتر بود، اما با توجه به تعداد آرای ماخوذه با کاهش یک درصدی همراه بود.
محمدرضا باهنر نیز در این دوره با کاهش 11 درصدی رای خود مواجه شد و در حالی موفق به کسب 53 درصد آرای ماخوذه شد که سال گذشته با کسب 167 رای از مجموع 257 رای ماخوذه، 64 درصد رای ماخوذه نمایندگان ملت را برای جایگاه هیئت رئیسه مجلس از آن خود کرده بود.رجا نیوز
یکشنبه 4 خرداد 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]