واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دلواپسان، لیلا حاتمی، احمدینژاد و مادر چاوز
تصویر در آغوش گرفتن و مصافحه مادر چاوز توسط احمدینژاد اگرچه با واکنشهای گستردهای از سوی مخالفان دولت و البته دفاع حامیان احمدینژاد مواجه شد اما نه مجلس به دنبال پاسخگویی وی دراینباره بود و نه کسی خواستار حبس و شلاق زدن وی شد.
آفتاب-سپهر کیانفر: در زمان دولت دهم و در پی سفر محمود احمدینژاد به ونزوئلا برای شرکت در مراسم خاکسپاری هوگو چاوز، تصاویری منتشر شد که جنجالهای بسیاری در پی داشت.
به گزارش آفتاب، تصویر در آغوش گرفتن و مصافحه مادر چاوز توسط احمدینژاد اگرچه با واکنشهای گستردهای از سوی مخالفان دولت و البته دفاع حامیان احمدینژاد مواجه شد اما نه مجلس به دنبال پاسخگویی وی دراینباره بود و نه کسی خواستار حبس و شلاق زدن وی شد.
حالا، انتشار تصویر مصافحه لیلا حاتمی، بانوی هنرمند کشورمان و عضو هیئت داوران جشنواره فیلم کن با ژیل یاکوب، رییس ۸۴ ساله این جشنواره بهانهای شد برای عدهای تا ضمن انتقاد شدید از وی، در مقام قاضی و داور نشسته و حکم مجازات شلاق زدن و 10 سال زندان برای وی صادر کنند.
خبرگزاری تسنیم در خبری مدعی شد که «جمعی از دختران دانشجو متعلق به تشکلی با عنوان «دانشجویان حزبالله» با صدور نامهای به ریاست دادسرای فرهنگ و رسانه از لیلا حاتمی شکایت کردند.» در نامهای که این خبرگزاری مدعی آن شده، آمده است: ما امضاءکنندگان این شکوائیه که جمعی از خواهران دانشجو میباشیم، با وفق عمل ارتکابی «لیلا حاتمی» با مواد 638 قانون مجازات اسلامی ... خواستار اعمال مجازات حبس مندرج در قانون، برای نامبرده هستیم، همچنین به دلیل «جریحهدار شدن احساسات مذهبی» ملت غیور و شهیدپرور ایران توسط این هنرپیشه، خواستار اعمال مجازات شلاق مندرج این ماده قانونی برای وی میباشیم. همچنین ... از وی به دلیل آنکه مردم را «تشویق به فساد» نموده شاکی و خواستار اعمال مجازات حبس از یک تا 10 سال زندان برای وی هستیم.»
همچنین خانم لاله افتخاری از نمایندگان اصولگرای مجلس که در زمان مصافحه احمدینژاد با مادر چاوز دلواپس خطوط قرمز و ارزشهای کشور نشده بود، در واکنش به این موضوع گفته است: «نباید بازیگران و هنرمندانی که بخواهند از خطوط قرمز عبور کنند، جایگاهی در سینمای ما داشته باشند. ما انتظار داریم وزارت ارشاد با جدیت با این مساله و با کسانی که به این نحو رفتار میکنند، برخورد کند. ما شهید دادهایم که اسلام زنده بماند... این اسلام نباید با رفتارهای غیراخلاقی کسی که خود را هنرمند ایرانی میداند، آسیب ببیند...»
روزنامه کیهان نیز به عنوان یکی از منتقدان رفتار لیلا حاتمی در جشنواره کن، در زمان انتشار تصاویر احمدینژاد و مادر چاوز نوشته بود: «از تمامي شواهد برميآيد كه مصافحه آقاي احمدينژاد با مادر هوگو چاوز صحت داشته است و از آنجا كه چاوز در سن 57 سالگي در گذشته، مادر ايشان حداقل بايستي نزديك به 80 ساله باشد. بنابراين شائبه اي كه برخي از سايتها در اين باره مطرح ميكنند نميتواند پايه و اساسي داشته باشد. و از سوي ديگر، همانگونه كه آقاي ميرتاجالديني توضيح داده و سايت ايران با تيتر «وقتي شگرد هميشگي رئيسجمهور جواب نداد» به آن پرداخته است، احتمال غافلگيرشدن آقاي احمدينژاد به واقعيت نزديكتر است... اما، آنچه در اين ميان از اهميت بيشتري برخوردار است تلاش مشترك اپوزيسيون داخل و خارج براي اصلي كردن اين ماجرا و دور كردن افكار عمومي از مسائل و دغدغههاي واقعي مردم است.»
کیهان به چند نکته برای توجیه رفتار احمدینژاد اشاره میکند؛ «سن بالای مادر چاوز» «غافلگیرشدن احمدینژاد» و دیگری «تلاش اپوزیسیون برای دور کردن افکار عمومی از دغدغههای واقعی مردم». نکاتی که گویا از نظر کیهان برای مصافحه لیلا حاتمی و ژیل یاکوب ۸۴ ساله محلی از اعراب ندارد و مینویسد: «این نخستین بار نیست که یکی از سینماگران ایرانی حضور یافته در جشنوارههای غربی، به آداب و رسوم سرزمین مادری خودش دهنکجی میکند... متأسفانه خانم لیلا حاتمی، بازیگری که بهتازگی با فیلم «سر به مهر» درباره نماز، خوش درخشیده بود، نتوانست شأن «ایرانی بودن» را حفظ کند. این درحالی است که وقتی یک بازیگر ایرانی به عنوان داور یا شرکتکننده، به خارج از کشور میرود، به عنوان سفیر فرهنگی ایران محسوب میشود و چه بهتر که به هویت و آداب و رسوم سرزمین مادری خود احترام بگذارد...»
بنابراین باید گفت که اگر مادر چاوز 80 سال داشت، رئیس جشنواره کن 84 سال سن دارد و دوماً اگر انتقاد از مصافحه احمدینژاد با مادر چاوز نه دغدغه واقعی مردم بلکه تلاش اپوزیسیون برای فریب افکار عمومی بود، آیا مصافحه خانم حاتمی با پیرمرد 84 ساله سینمای فرانسه مشکل اصلی مردم و کشور است؟ آیا این نیز نشان از تلاش برخی گروهها جهت ایجاد چالش برای دولت و وزارت ارشاد ندارد؟
در هر صورت اگر این تصاویر و رفتارها مطابق با ارزشها و فرهنگ کشور نیست، برخورد با آنها نیز باید یکسان باشد نه اینکه وقتی فردی از جناح خودی این رفتار را انجام دهد در برابر آن سکوت و یا به توجیه آن بپردازیم و در زمانی دیگر که فردی با گرایش متفاوت از ما آن رفتار را انجام داد، یکسره او را تخریب و حکم به مجازات شلاق زدن و حبس کردنش دهیم.
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]