واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
خوشحالم که پروژه احیای ببر مازندران متوقف شد/ میتوانیم با سرمایهگذاری زبالهها را تبدیل به انرژی کنیم
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی، گفت: خوشحالم که طرح انتقال ببر مازندران متوقف شد و تنها خسارت مالی به بار آورد.
اسماعیل کهرم بعد از ظهر امروز در حاشیه بازدید از پناهگاه حیاتوحش میانکاله که به مناسبت روز تنوع زیستمحیطی انجام شد، در گفتگو با خبرنگار فارس در بهشهر، اظهار داشت: کارکردن در مجموعه محیط زیست، فعالیتی علمی و کارشناسانه است. هر کاری که با شتابزدگی، بدون کارشناسی دقیق و در نظر نگرفتن عواقب آن انجام شود، به سرانجام نمیرسد. وی در پاسخ به این سؤال که عوامل شکست پروژه احیای ببر مازندران چه بود، گفت: طرح انتقال ببر؛ ناپخته، غیر علمی، عجولانه و یک شوی رسانهای و تبلیغاتی و نیز نمایشی بود. این بومشناس و فعال محیط زیست، تصریح کرد: ببری که از روسیه آورده بودند، ببر سیبری و سه برابر ببر مازندران بود، و برای زنده نگهداشتن این ببر باید 10 تا کولر گازی و برقی نصب میکردیم تا مدتی آنها زنده بمانند. کهرم با تأیید شکست پروژه احیای ببر مازندران، اذعان داشت: خوشحالم که این طرح متوقف شد و تنها خسارت مالی به بار آورد. وی با اشاره به بازدیدی که از منطقه حفاظتی «سمسکنده» ساری داشت، گفت: در این نقطه منطقهای را به عنوان قرنطینه ساختند، حدود 75 درصد بودجه ببر را در سمسکنده هزینه کردند اما تنها نتیجهاش ضرر مالی بود. مشاور رئیس سازمان محیط زیست در امور طبیعی، بیان داشت: باید خوشحال باشیم که ضرر ما در سطح بینالمللی نبود، اگر ببر را به میانکاله منتقل و تلف میشد، یک شکست بینالمللی برای ما به بار میآورد. این مسئول درباره علت اصلی مرگ ببر نر، به خبرنگار فارس گفت: ببر ماده بزرگتر از ببر نر بود، آنها را داخل یک قفس گذاشتند تا جفتگیری کنند، اما ببر ماده قسمت زیر بغل دست راست ببر نر را درید و باعث عفونت حیوان شد، عفونت وارد قلبش شد و ببر نر پس از مدتی از بین رفت. اکنون ببر ماده در قرنطینه است و در حال مرگ است. وی درباره سرنوشت فضایی که برای پروژه احیای ببر در میانکاله ساخته شد، گفت: سایت ببر حداقل 45 کیلومتر از ورودی میانکاله فاصله دارد و امکان کاربری دیگری ندارد و به مرور زمان، میپوسد و از بین میرود. کهرم، در بخش دیگری از گفتگو درباره اینکه سازمان محیط زیست برای مقابله با افزایش بیرویه ساخت و سازها اعم از گردشگری و صنعتی در حاشیه سواحل که باعث شده تا شیرآبههای حاصل از این تأسیسات، گونههای جانوری و گیاهی را با تهدید مواجه سازد، گفت: خط ساحلی باید از وجود هر چه مجتمع تفریحی و رستوران و شرکتهای آلاینده پاک شود و میزان تجمع آلایندگیها را باید کم کنیم. وی در ادامه گفت: شیرآبههای زباله از کثیفترین و خبیثترین موادی هستند که به رودخانهها و دریاها سرازیر میشوند. یک راه جلوگیری از این روند، نصب زبالهسوز است و برای مبارزه عملی نیاز به یک عزم جدی داریم. محیط زیست قادر به حل برخی مشکلات در این حوزه هست و سایر سازمانها نیز باید پای کار باشند. وی در پایان گفت: ما میتوانیم با یک برنامهریزی و سرمایهگذاری خوب، زبالهها را تبدیل به انرژی کنیم.
به گزارش فارس، بازدید اسماعیل کهرم و هیئت همراه وی از جمله ناصر مهردادی مدیرکل محیط زیست مازندران و اصغر محمدیفاضل رئیس دانشگاه محیط زیست کشور از پناهگاه حیات وحش میانکاله، بهمناسبت اول خرداد، روز تنوع زیستی انجام شد. انتهای پیام/86001/گ40/ط
93/03/01 - 18:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]