تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه كه روزه مى‏گيرى بايد چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840557243




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برنده واقعی انتخابات و آینده سیاسی عراق


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: برنده واقعی انتخابات و آینده سیاسی عراق


نتیجه این انتخابات که ائتلاف نوری مالکی در صدر جدول ایستاده است، تعیین کننده سرنوشت سیاسی عراق در ۴ سال آینده خواهد بود؛ نتیجه ای که قبل از هر چیز ضربه شدید نوری مالکی به رقبا و منتقدان داخلی و خارجی اش به شمار می رود پس از تأخیری نسبتا طولانی سرانجام کمیسیون عالی انتخابات عراق اعلام کرد که ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی، فراکسیون المواطن (شهروند) به رهبری عمار حکیم و فراکسیون الاحرار وابسته به جریان صدر به ترتیب بیشترین کرسی‌های پارلمان را از آن خود کرده‌اند.نتیجه این انتخابات که ائتلاف نوری مالکی در صدر جدول ایستاده است، تعیین کننده سرنوشت سیاسی عراق در 4 سال آینده خواهد بود؛ نتیجه ای که قبل از هر چیز ضربه شدید نوری مالکی به رقبا و منتقدان داخلی و خارجی اش به شمار می رود که طی ماه های گذشته بخصوص در بحبوبه انتخابات موجی از تبلیغات منفی را برای کنار گذاشتن وی از دوره سوم نخست وزیری آغاز کرده بودند. سهم جناح های سیاسی عراق از 328 کرسی پارلمان اما نتیجه نهایی انتخابات پارلمانی عراق که بیش از 60 درصد مردم در آن مشارکت داشتند به تفکیک جناح های سیاسی گوناگون به شرح زیر است: ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری مالکی 92 کرسی؛ فراکسیون مواطن (شهروند) به رهبری عمار حکیم 29 کرسی؛ فراکسیون الاحرار وابسته به جریان صدر 28 کرسی؛ فهرست متحدون به رهبری اسامه نجیفی 23 کرسی؛ ائتلاف الوطنیه به رهبری ایاد علاوی 21 کرسی؛ حزب دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی و حزب اتحادیه میهنی کردستان به رهبری جلال طالبانی هر کدام 19 کرسی؛ ائتلاف العربیه به رهبری صالح مطلق 10 کرسی؛ حزب کرد تغییر (گوران) به رهبری نوشیروان مصطفی 9 کرسی؛ ائتلاف اصلاح وطنی به رهبری ابراهیم جعفری 6 کرسی؛ همپیمانی کردستانی در نینوی 6 کرسی؛ ائتلاف الفضیله؛ 6 کرسی؛ ائتلاف دیاله هویتنا 5 کرسی؛ ائتلاف العراق 5 کرسی؛ اتحاد اسلامی کردستان 4 کرسی؛ جماعت اسلامی 3 کرسی؛ جریان النخب وابسته به جریان صدر 3 کرسی؛ ائتلاف مدنی دموکراتیک، 3 کرسی و 37 کرسی دیگر نیز به سایر جناح ها و احزاب سیاسی عراق تعلق یافت. در بغداد نیز ائتلاف شیعه دولت قانون به رهبری مالکی با کسب یک میلیون و 74 هزار رأی، 32 کرسی پارلمان را از آن خود کرد و پس از آن ائتلاف لیبرال الوطنیه به ریاست ایاد علاوی نخست وزیر پیشین با 10 کرسی، فراکسیون شیعه الاحرار وابسته به مقتدی صدر با 6 کرسی، ائتلاف مواطن وابسته به عمار حکیم با 4 کرسی در رده های بعدی قرار گرفتند. ائتلاف سنی متحدون به رهبری اسامه النجیفی رئیس پارلمان عراق نیز 4 کرسی استان بغداد را بدست آوردند. شایان ذکر است در گذشته جریان العراقیه به رهبری ایاد علاوی 91 کرسی کسب کرده بود، لیکن در انتخابات پارلمانی اخیر 3 گروه اهل تسنن در مجموع 53 کرسی کسب کردند که این مسأله از یک سو نشان دهنده افت محبوبیت رهبران اهل سنت در جامعه عراق بوده و از سوی دیگر بیانگر این نکته است جریان های سیاسی مذکور مشروعیت لازم در بین بسترهای اجتماعی خودشان را بتدریج از دست داده اند.
نوری المالکی نخست وزیر عراق
رمز پیروزی نوری مالکی در انتخابات عراق مشاهده واقعیات موجود مبتنی بر آمارها و داده های انتخاباتی عراق نشان می دهد که نوری مالکی و فهرست وی پیروز قاطع انتخابات عراق است. چرا که از 328 کرسی پارلمان عراق که در مرکز ثقل تصمیم گیری قرار دارد، فهرست دولت قانون به رهبری آقای نور المالکی که بزرگترین تشکل ملی و شیعی عراق است 95 کرسی را کسب کرد که هر چند اکثریت نیست اما بیشترین تعداد کرسی های پارلمان را از آن خود کرده است. این نتیجه یعنی اکتساب چیزی بالغ بر 100 کرسی پارلمان توسط مالکی با وجود مخالفت گسترده برون شیعی و حتی درون شیعی و جوسازی های منفی علیه شخص او قابل توجه و تأمل  است. ین موفقیت نخست وزیر عراق پس از دوره‌ای حاصل شد که انتقادات مخالفان سیاسی او پس از دستور مالکی برای آغاز مبارزه ارتش این کشور با گروهک‌های تروریستی در آستانه انتخابات به اوج خود رسیده بود و تلاش گسترده‌ای از جانب مخالفان برای ناکارآمد بودن دولت صورت می گرفت تا چهره دولت وی نزد مردم تخریب شود، اما نتیجه‌ای که دولت قانون کسب کرد تا حد زیادی بر خلاف انتظارات و سوء تبلیغات بود. بی شک اقدام قاطع نوری مالکی در سرکوب تروریست ها در استان های آشوب زده عراق و انتقاد صریح وی از عربستان و دیگر حامیان تروریست ها و همچنین مقبولیت و محبوبیت او در بین مردم و مدیریت عالی او در حین بحران های امنیتی و سیاسی، از جمله عواملی است که موجب شد رأی دهندگان عراقی به ائتلاف مالکی به طور گسترده استقبال کنند. از این رو این انتخابات نشان داد مردم عراق هنوز فراموش نکرده اند که کمترین دستاورد مالکی حفظ یکپارچگی عراق در دشوارترین شرایط بوده است. ذکر این نکته ضروری است که رسانه ها و محافل سیاسی غربی هم طی روزهای اخیر تمام توان خود را به کار گرفته و برای کم رنگ کردن پیروزی ائتلاف دولت قانون و شخص مالکی تأکید می‌کنند که مالکی نتوانست اکثریت پارلمان را از آن خود کند تا بتواند به تنهایی دولت تشکیل بدهد، اما  باید گفت بر خلاف همه انتقادها و حملات سیاسی داخلی و خارجی پیش از انتخابات، وی نتیجه‌ای کسب کرد که دور از انتظار حتى خوشبین ترین طرفدارانش بود؛ اختلافی نزدیک به 60 کرسی از دومین جریان سیاسی در عراق (جریان صدر با 32 کرسی) به خوبی بیانگر معنای پیروزی مالکی است.
دانلود آیا مالکی باز هم دولت آینده عراق را تشکیل خواهد داد؟ در حالی که نوری مالکی و ائتلاف تحت رهبری وی توانسته است بیشترین کرسی‌های پارلمان را در بین دیگر نهادهای سیاسی عراق به خود اختصاص دهد، اما این بدان معنا نیست که وی می‌تواند دولت آتی عراق را تشکیل دهد، چرا که برای رسیدن به حد نصاب لازم (نصف + 1) دست کم باید با یک یا چند تشکل سیاسی دیگر در پارلمان عراق، ائتلاف کند. این مسأله نیز با توجه به تجارب و معادلات سیاسی حاکم بر عراق به دور از انتظار نبوده و بسیار محتمل به نظر می رسد که نوری مالکی که تعداد بیشتری از صندلی های پارلمان را به خود اختصاص داده است بار دیگر ولو اینکه دیگر تشکل‌های سیاسی به ویژه گروه‌های نزدیک به ایاد علاوی، کردها و جریان صدر که اصلی ترین رقبای مالکی محسوب می شوند و از هم اکنون مذاکراتی را برای تشکیل یک ائتلاف گسترده و به دست آوردن اکثریت پارلمان آغاز کرده‌اند، دولت آتی عراق را تشکیل دهد. به کلام دیگر دولت قانون اگرچه توانسته است به تنهایی 92 کرسی به دست آورد ولی برای تشکیل دولت، به 73 کرسی دیگر احتیاج دارد تا با 165 کرسی دولت را تشکیل دهد. لذا با توجه به اینکه گروه های مطرح شیعه همچون مقتدی صدر، سید عمار حکیم و ابراهیم جعفری مجموعاً 71 کرسی کسب کرده اند، درصورت ائتلاف، شیعیان به راحتی می توانند برای تشکیل دولت اقدام کنند. در این راستا ائتلاف دولت قانون برای ائتلاف با «فضیلت و النخب المستقل»، «اصلاح ملی» به ریاست «ابراهیم الجعفری» و برخی احزاب شیعی کوچکتر مانند الصادقون، الدعوه و غیر اینها مشکلی ندارد و به راحتی موافقت آن ها را کسب خواهد کرد اما مشکل اصلی توافق با «الاحرار» و «المواطن» است که بر سر ساختار دولت جدید با مالکی اختلاف دارند. به این معنا که دولت قانون خواستار تشکیل دولت اکثریت سیاسی است و می‌خواهد دولت را گروهی که بیشترین رأی را آورده هدایت کند و دیگر تجربه دولت قبل و مشکلات آن تکرار نشود. اما الاحرار و المواطن خواستار دولت مشارکت سیاسی هستند. در این باره به نظر می‌رسد که جریان صدر به رهبری مقتدا صدر مشکلی با این ائتلاف ندارد اما تنها با نخست‌وزیری مجدد مالکی برای بار سوم مخالف است. از سوی دیگر از آنجا که مقتدا صدر چندی قبل از انتخابات، از سیاست کناره‌گیری کرد، زمینه برای توافق جمعی از اعضای مؤثر جریان او با مالکی فراهم است.المواطن نیز که تحت رهبری عمار حکیم است کاملاً میانه‌رو است، بگونه ای که اگر مالکی قدرت رایزنی و چانه زنی خویش را بخوبی به کار بگیرد همچنان که در گذشته نیز نشان داده است، در نتیجه این جریان را نیز خواهد توانست با خود همراه کند. ارزیابی نهایی بی شک پارلمان عراق هسته اصلی قدرت سیاسی در عراق محسوب می شود که ترکیب و دسته بندی آن، آینده سیاسی این کشور را ترسیم می کند. اما آنچه مردم عراق از حاصل سومین دوره انتخابات پارلمانی انتظار دارند، گشایش در وضعیت سیاسی و اقتصادی و پایان نزاع حزبی و اهتمام گروه ها به مصالح ملی است؛ واقعیتی که نیاز امروز عراق است و مرجعیت شیعه نیز از مردم خواسته اند با ایفای نقش ملی و تاریخی شان، عراق را در بحبوحه شرایط دشواری که بر آن حاکم است، به مرحله نوین ثبات و امنیت عبور دهند. بنابراین شکل گیری یک دولت قدرتمند، تنها راهی است که می تواند عراق را از کوران بحران عبور دهد و این مسئله، رسالت گروه های سیاسی عراق به ویژه گروه های شیعی که اکثریت دارند را سنگین تر می کند.


پنج شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن