واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیرکل حزب موتلفه: قانون احزاب در کشور نیازمند بازنگری است مشهد- ایرنا- دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: قانون احزاب در کشور نقص های زیادی دارد که منجر به بی علاقه شدن مردم نسبت به آنها شده لذا نیازمند بازنگری است.
به گزارش ایرنا، ˈمحمد نبی حبیبیˈ عصر چهارشنبه در مناظره سیاسی با موضوع ˈتحزب، امکان یا امتناعˈ در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد، نداشتن معیار مشخص برای تشکیل احزاب را آفت تحزب در کشور عنوان کرد.
وی گفت: باید معیارهای مشخص برای تشکیل احزاب وجود داشته باشد و افراد با رعایت این معیارها تشکیل حزب دهند و حکومت مجوز تشکیل حزب را براساس آن معیارها به افراد بدهد.
وی افزود: اکنون در کشور بیش از 300 حزب سیاسی ثبت شده وجود دارد که نیمی از آنها فعالیتی ندارند و تعدادی نیز نیمه فعال هستند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: دولتی بودن حزب از اساس غلط است؛ حزب باید مردمی باشد؛ زمانی تحزب واقعی در کشور رونق دارد که احزاب با مطالبات مردم آشنایی و با آنان ارتباط مستقیم داشته و پاسخگوی منطقی هر نوع مطالبه مردم براساس موازین قانون اساسی باشند.
رئیس حزب موتلفه اسلامی در تشریح ویژگی های یک حزب مقتدر، سه معیار را برای اقتدار یک حزب واقعی ضروری دانست و آنها را شامل «برخورداری از توانمندی ایدئولوژیکی، توانمندی اداره کشور و توانمندی کادرسازی و تربیت مدیر» عنوان کرد.
حبیبی ادامه داد: یک حزب دارای ایدئولوژی مذهبی در فراز و نشیب های سیاسی کشور، حضور موثر و تعیین کننده ای دارد لذا تشکل سیاسی که مبانی ایدئولوژیک مشخصی نداشته باشد حزب نیست.
وی گفت: احزاب نباید مبانی ایدئولوژیکی سیاسی داشته باشند و داشتن این نظریه یک آفت برای احزاب به شمار می رود همان طور که در اوایل انقلاب سردمداران حزب توده به دلیل داشتن مبانی ایدئولوژیکی سیاسی باعث از بین بردن حزب خود شدند.
وی افزود: اگر حزبی، جنبه حکومتی قوی نداشته باشد و به کلی گویی برای اداره کشور بپردازد، فاقد توانمندی لازم در ارائه برنامه های مشخص برای اداره کشور است و یک حزب مقتدر به شمار نمی رود.
وی با تاکید بر اینکه حزب باید برای اداره بخش های مختلف کشور اعم از فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برنامه داشته باشد و نسخه بپیچد، افزود: حرف حزب مانند نسخه نویسی پزشکی است که برای فعالیت های مختلف اداری، فرمولی حرف می زند و آنچه می گوید نتیجه کار کارشناسی اعضای حزب است.
حبیبی افزود: در انتخابات کشورمان رقابت بین احزاب بیشتر با الفاظ است تا در ارائه نوع برنامه ها و مردم نیز بیشتر براساس الفاظ به کار رفته توسط حزب به نامزدهای آنان رای می دهند تا اینکه به برنامه های ارائه شده برای اداره امور کشور از سوی آن حزب توجه داشته باشند.
به گفته وی، حزب در صورت داشتن برنامه و چارچوب مشخص، شناسنامه دار می شود و اگر نامزد این حزب طبق چارچوب آن به ریاست جمهوری برسد پاسخگوی مردم در قبال وعده هایی است که حزب به آنان داده بود.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: وقتی نامزد حزبی در انتخابات به دنبال رای روشن بینانه مردم براساس برنامه ها و تعهداتی که حزب داده است، به ریاست جمهوری برسد خود را ملزم به تحقق برنامه ها و تعهدات می داند زیرا برای پیروزی حزبش در انتخابات آینده به اعتماد مردم نیاز دارد.
وی ادامه داد: اگر هر حزبی که تمایل به داشتن حکومت دارد، برخورداری از سه ویژگی اقتدار حزبی را به حداکثر برساند، مردم روشن بینانه تر به نامزدهای ریاست جمهوری رای می دهند و کشور مسیر پیشرفت و توسعه خود را طی خواهد کرد.
وی ادامه داد: احزاب اگر بتوانند در بخش گسترش فرهنگ تحزب در کشور، معیارهای سه گانه حزبی را به گونه ای تقویت کنند که پاسخ مطلوبی برای مطالبات مردم داشته باشند آن وقت می توان به کمرنگ شدن بی علاقگی مردم نسبت به احزاب امیدوار شد.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت معرفی نکردن نامزد مشخص از سوی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری گذشته گفت: در دوره های اخیر انتخاباتی، حزب موتلفه به این جمع بندی رسید که مصلحت جریان اصول گرایی را به مصلحت خود ترجیح دهد لذا در شکل گیری فهرست های نامزدها در ائتلاف با اصولگرایان تنها به ارائه نظرات خود اکتفا کرد.
وی گفت: اگر اصولگرایان در جریان انتخابات آتی به ائتلاف رسیدند حزب موتلفه از نامزدهای آنان حمایت می کند در غیر این صورت نامزد خود را برای انتخابات معرفی خواهد کرد.
وی، جوان گرایی را رویکرد اصلی حزب موتلفه اسلامی دانست و افزود: پیشتر نامزدهای معرفی شده از سوی این حزب در انتخابات بین 40 تا 50 سال سن داشتند اما در آینده نزدیک نامزدهای این حزب همگی جوان خواهند بود زیرا حزبی که جوان گرایی نداشته باشد، مرده است./2
7489 /664 ** 2023
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]