واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
اولین سفیر ایران در عراق پس از سقوط صدام: مردم عراق به دولت مالکی اعتماد دارند /دخالت ایران در انتخابات عراق یک اتهام واهی است
سفیر سابق ایران در عراق معتقد است ایران همانطور که دخالت در امور داخلی خود را نمیپذیرد در امور دیگر کشورها نیز دخالت نمی کند.
به گزارش نامه نیوز، نتایج انتخابات پارلمانی عراق با پیروزی ائتلاف «دولت قانون» به ریاست «نوری المالکی» نخست وزیر عراق همراه بود؛ ائتلافی که توانست با پشت سر گذاشتن دیگر جریانات سیاسی مهم و پرنفوذ عراق، اکثریت کرسی های پارلمان این کشور را از آن خود کند؛ همزمان با اعلام نتایج رسمی و نهایی عراق اما رایزنی ها برای تشکیل دولت جدید این کشور نیز در حالی آغاز شده است که در کنار تلاش مالکی برای ائتلاف با جریانات شیعی برای تشکیل ائتلاف بزرگتر، رایزنی ها میان احزاب حاضر در پارلمان جدید عراق برای سهم خواهی در دولت آینده این کشور نیز شدت گرفته است. با این حال برگزاری نخستین انتخابات پارلمانی عراق پس از خروج سربازان خارجی از این کشور علی رغم ناآرامی های اخیر در مناطق غربی عراق و تهدیدات تروریستی، می تواند نقطه عطفی در تاریخ سیاسی این کشور باشد.
در همین رابطه «حسن کاظمی قمی» نخستین سفیر ایران در عراق پس از سقوط حکومت بعث در این کشور در گفتوگویی با خبرنگار «نامه نیوز» به بررسی اوضاع سیاسی عراق پس از انتخابات پارلمانی این کشور و همچنین آینده روابط تهران و بغداد پرداخت. کاظمی قمی نخستین سفیر ایران در عراق پس از سقوط صدام است که در دولت نهم عازم سفارت ایران در بغداد شد.
کاظمی قمی در خصوص غیرمنتظره بودن نتایج این دور از انjخابات پارلمانی عراق و فاصله معنادار ائتلاف مالکی با رقبای خود، گفت: گمانه زنیها در فضای سیاسی با عملکرد دولت و احزاب حاکم در واقعیت تفاوت بسیاری دارد. آنچه در صندوق انتخابات رخ میدهد از واقعیت آنچه در کشورها در جریان است حکایت دارد و طبیعی است که گمانهزنی ها و تحلیل ها و ارزیابی ها منطبق با رای مردم نباشد.
وی افزود: ائتلاف دولت قانون به ریاست نخست وزیر عراق در دور قبلی نیز رای نسبتا قابل توجهی را کسب کرد. اکنون و با وجود چالش ها و مشکلات متعدد عراق اما شاهد آن بودیم که مردم به دولت مالکی اعتماد داشتند و رای خود را به نفع این ائتلاف به صندوق ها ریختند. البته رای جریانات دیگر مانند شهروند و جریان صدر و دیگر احزابی که در چند سال اخیر در عرصه سیاسی این کشور چه مجلس و چه دولت نقش آفرینی کردند نیز قابل توجه بود.
قمی با بیان اینکه برای مردم قابل درک بود که اداره عراق در شرایط بحرانی از یک طرف و مبارزه با تروریسم از سوی دیگر مشکل است، افزود: اگر دولت مالکی در اداره امور این کشور در بخشی از موارد موفق ظاهر نشود به دلیل مشکلات عدیده ای بود که در شرایط بحرانی مواجه شد.
وی با اشاره به قابل توجه بودن حضور مردم عراق پای صندوق های رای در این دور از انتخابات، گفت: انتخابات عراق با وجود تهدیدات گروه های تروریستی اما در فضایی مملو از آرامش برقرار شد و با مشارکت 70 درصدی واجدین شرایط مواجه شد، انتظار می رود که دولت جدید در عراق یک دولت مقتدر و هماهنگ تر باشد تا علاوه بر فائق آمدن بر مشکلات کشور اقدامات اساسی در زمینه های توسعه و سازندگی عراق را نیز مد نظر خود قرار دهد.
سفیر سابق ایران در عراق درخصوص برخی خبرها مبنی بر دخالت ایران در انتخابات عراق، با بیان اینکه همانطور که تهران نمی خواهد کسی در امور داخلیاش دخالت کند در امور دیگر کشورها نیز دخالت نمی کند، بیان داشت: انتخابات پارلمانی عراق یک موضوع داخلی و متعلق به مردم این کشور است. متهم کردن ایران به دخالت در انتخابات مجلس عراق اتهامی واهی است؛ هرگاه عراق در آستانه انتخابات قرار می گرفت اتهاماتی این چنینی متوجه برخی از جریانات سیاسی و ایران می شد و موضوع جالب در این زمینه آن است که همان جریانات متهم شده بیشترین رای را از مردم کسب کرده اند.
کاظمی قمی درباره آینده روابط ایران و عراق با تشکیل دولت جدید در این کشور، افزود: مخالفان دموکراسی مخالف برقراری رابطه خوب عراق و ایران هستند؛ فرایند دموکراسی در عراق و تشکیل دولت جدید در این کشور حتما در توسعه روابط این کشور با همسایگان از جمله ایران مثبت خواهد بود، روند همکاری های تهران و بغداد طی چند سال اخیر نشان داده است که در همه ابعاد، همکاری های دو کشور رو به گسترش بوده است.
وی همچنین درباره تشکیل دولت آینده عراق گفت: در داخل عراق دو نگاه برای تشکیل دولت جدید وجود دارد که نخست دولت بر پایه اکثریت سیاسی شکل بگیرد و یا بر مبنای نتایج انتخابات و توافق. باید ببینیم در ادامه مذاکرات و رایزنی ها کدام دیدگاه دنبال می شود.
1393/2/31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]