تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837770485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درگیری شدید آب و خشکسالی در زنجان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: درگیری شدید آب و خشکسالی در زنجان خبرگزاری پانا: این روزها با کاهش نزولات آسمانی، منابع محدود آب در زنجان به جنگ خشکسالی می رود و هر روز دامن خود را در این استان گسترده تر می کند
۱۳۹۳ شنبه ۲۷ ارديبهشت ساعت 10:28



 به گزارش سرویس خبر پانا، دغدغه این روزها چگونگی مواجهه با بحرانی است که هر روز وخیم تر می شود و هیچ راهکاری غیر از صرفه جویی برای آن متصور نیست. آب مایع حیاتی که قرار است به زودی به ابزار قدرت تبدیل شود، هر روز پا از جامعه بیشتر بر می چیند و از دسترس انسان دور می شود، چرا که خوب متوجه است جایی که اسراف، بهره گیری بیش از حد مجاز از منابع، آلودگی ذخایر زیر زمینی و گرمتر شدن روز افزون دمای زمین جریان دارد، محلی برای او نیست و باید بساط خود را از آن جامعه جمع کند.

استان زنجان نیز از این جرگه عقب نمانده و با وجود قرار گرفتن در منطقه جغرافیایی خاصی که از بارندگی مناسب بی نصیب نیست و هر ساله شاهد بارش برف و باران است، اما هر روز بیشتر به فکر از دست دادن سرمایه ای می رود که با هیچ توانی قابل بازگشت نیست.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان، گفت: ذخایر آب زیر زمینی این استان با توجه به فشار بیش از حد به سفره های آب زیر زمینی در حال کاهش است.

امیر حمیدنیا افزود: طی 22 سال گذشته دو میلیارد و 200 میلیون متر مکعب معادل 1،25 برابر سد منجیل، بیش از ظرفیت دشت های این استان از ذخایر آب زیر زمینی برداشت شده است.

وی یادآورشد: میزان افت سطح آب های زیر زمینی در سطح دشت های این استان از7،5 تا 5، 24 متر متفاوت است.

حمیدنیا اظهار کرد: این استان هم اکنون چهار سد بزرگ تهم، گلابر، کینه ورس و تالوار را دارد که در مجموع نزدیک به 150 میلیون متر مکعب آب پشت آنها ذخیره شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان، گفت: بر اساس آخرین آمار گرفته شده تا 20 اردیبهشت امسال 57 میلیون و 710 هزار متر مکعب آب در پشت سد تهم، 58 میلیون و 110 هزار متر مکعب آب در سد گلابر، 15 میلیون و 960 هزار متر مکعب در کینه ورس و 17 میلیون و 790 هزار متر مکعب در سد تالوار ذخیره شده است.

وی به مصرف آب در بخش های مختلف اشاره کرد و مصرف حوزه کشاورزی را 89،5 درصد، صنعت 4 و شرب و بهداشت 6،5 درصد آب موجود در این استان برشمرد.

حمیدنیا به کاهش منابع آب طی سالهای گذشته اشاره کرد و ادامه داد: طی این سال ها حتی شاهد خشک شدن رودخانه پر آب قزل اوزن بوده ایم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان، به افت شدید منابع آب زیر زمینی و وضعیت دشت های ممنوعه این استان اشاره کرد و گفت: با افت سالانه 144 سانتی متری از آبهای زیر زمینی دشت ابهر و خرمدره تاکنون 24 متر و 40 سانتی متر از ذخایر این دشت کاهش یافته است.

وی افزود: در دشت سجاس و حلب نیز با افت سالانه 49 سانتی متری تاکنون هشت متر و 30 سانتی متر از ذخایر زیر زمینی این منطقه کاهش یافته است.

حمیدنیا یادآورشد: این وضعیت در دشت قیدار نیز اسف بار بوده و با افت 62 سانتی متری سالانه، تا کنون 10 متر از عمق آبهای زیر زمینی این دشت کاهش یافته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان، به کاهش 11 متری سطح آب های زیر زمینی دشت زنجان طی سالهای گذشته اشاره کرد و از افت 50 سانتی متری آن به صورت سالانه خبر داد.

وی افزود: افت 65 سانتی متری سالانه از دشت گل تپه و زرین آباد موجب کاهش 48/7 متری سطح سفره های زیر زمینی این دشت شده است.

حمیدنیا تعداد چاه های غیر مجاز موجود در سطح این استان را هفت هزار و 369حلقه در هفت دشت برشمرد و از وجود 10 هزار و 626 حلقه چاه مجاز در زنجان خبر داد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان، با بیان اینکه از هفت دشت این استان پنج منطقه آن ممنوعه هستند، دشت های ممنوعه را دشت زنجان، سجاس، ابهر و خرمدره، گل تپه و زرین آباد و قیدار عنوان کرد.

وی به برنامه این شرکت برای نصب کنتورهای هوشمند بر چاه های آب اشاره کرد و از نصب یک هزار و 45 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های برقدار خبر داد.

حمیدنیا یادآورشد: در سال جاری نیز با آغاز فصل شروع به کار این چاه های آب، بر اساس هماهنگی با شرکت توزیع نیروی برق، فرایند نصب کنتور هوشمند به مرحله اجرا گذاشته شده و با توجه به توان کنتور سازان در نظر است تا حد امکان، تعداد کنتورهای نصب شده به چهار و 800 فقره برسد. 

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان، گفت: مسوولان برای مبارزه با خشکسالی طی سالهای گذشته اقدام به مطالعه باروری ابرها، نصب کنتور حجمی بر روی چاه ها، مکانیزاسیون آبیاری، استفاده چند منظوره از آب، حفاظت کیفی و کمی آب، توسعه کشت گلخانه ای، استفاده از پساب های مجدد برای صنایع و ذخیره سازی آب در سدها کرده اند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان نیز در این زمینه گفت: با توجه به بارش های موجود، بارش در زنجان نسبت به سنوات قبل شاهد کاهش 17 درصدی نزولات آسمانی است.

مسلم پور نصرت افزود: با این وجود در شرایط کنونی با برداشت از منابع آب زیر زمینی و سطحی، مشکلی از نظر کمی وجود ندارد.

وی یادآورشد: اما با ادامه روند مصرف کنونی در زمان اوج صرف آب احتمال مواجهه با مشکل در این بخش بالا است و باید با مدیریت مناسب از مواجهه با کمبود آب جلوگیری کرد.

پور نصرت اظهار کرد: این مشکل در شهر زنجان کمتر ولی در شهرهایی همچون ابهر به علت کمبود منابع آب شرب ذخیره شده، در پیک مصرف با افت فشار با مشکل مواجه خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، گفت: هم اکنون این شرکت برنامه انتقال آب از سد کنیه ورس به شهر ابهر را در دستور کار دارد.

وی خاطر نشان کرد: این پروژه به علت کمبود اعتبار با سرعت پایینی پیش می رود.

پور نصرت ادامه داد: از سوی دیگر این شرکت در تلاش برای تجهیز چاه های آب شرب است تا به این طریق آب مورد نیاز این شهر را تا زمان تکمیل و بهره برداری از مدار انتقال آب از کینه ورس به ابهر تامین کند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان مصرف کنونی منابع آب در این استان را بیش از حد نرمال عنوان و بر لزوم کاهش 20 تا 30 درصدی مصرف آب توسط مردم تاکید کرد.

وی تاکید کرد: در صورتی که شهروندان در مصرف کنونی آب خود صرف نظر کرده و صرفه جویی 20 درصدی را در پیش گیرند می توان آب مورد نیاز 100 تا 120 هزار نفر را بدون راه اندازی تجهیزاتی خاص و صرف اعتبار تامین کرد.

پور نصرت صرفه جویی مردم در استفاده بهینه از منابع آبی را بسیار مهم ارزیابی کرد و قیمت پایین آب را مهمترین عامل در مصرف بی رویه این سرمایه عظیم برشمرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان صرفه جویی در مصرف آب را بهترین روش برای جلوگیری از هدر رفتن این سرمایه عظیم عنوان کرد.

وی به روند استفاده مجدد از آب تصفیه شده صنایع اشاره کرد و از غیر قابل مصرف بودن آن برای شرب و صنایع خبر داد.

پور نصرف افزود: در صورتی که بتوان پساب صنایع را به گونه ای تصفیه و وارد طبیعت کرد که دوباره مورد بهره برداری قرار گیرد، بخشی از مصرف آب در صنایع و یا کشاورزی کاهش خواهد یافت.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: هم اکنون پساب صنایع در شهر زنجان پس از تصفیه اولیه وارد رودخانه رنجانرود و به این طریق راهی طبیعت می شود.

وی تاکید کرد: با توجه به کمبودهای موجود در آب شرب زنجان و افت منابع زیر زمینی، باید با تجدید نظر در واگذاری آب به صنایع و بهره گیری از تجهیزات مناسب، زمینه تصفیه پساب ها را به گونه ای فراهم کرد که بتوان آن را به جریان منابع زیر زمینی افزود.

پور نصرت با بیان این اینکه 90 تا 92 درصد آب این استان در بخش کشاورزی و با کمترین راندمان مصرف می شود، هدر رفت آب در این بخش را بیش از 60 درصد عنوان کرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: مصرف آب شهری کمتر از دو درصد منابع موجود است که 25 درصد آن به هدر می رود.

وی بر لزوم کاهش مصرف آب شرب و جلوگیری از اسراف تاکید کرد و به برنامه ریزی های انجام شده برای اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها و کاهش 15 درصدی مصرف مردم تا پایان برنامه پنجم اشاره کرد.

پور نصرت مصرف آب شرب در کشورهای پیشرفته را کمتر از هشت درصد خواند و تعویض کنتورها، اصلاح شبکه های توزیع و برخورد با انشعابات غیر قانونی را برای کاهش مصرف آب شرب شهری ضروری برشمرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان به کشف دو هزار انشعاب غیر قانونی طی سال 92 از شهر زنجان اشاره کرد و بر لزوم آموزش مردم در زمینه مصرف صحیح منابع آبی تاکید کرد.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز گفت: هم اکنون بیش از 33 هزار هکتار از اراضی آبی این استان تحت پوشش سیستم آبیاری تحت فشار قرار دارد.

فرهاد اجاقلوافزود: این میزان برابر با 20 درصد کل اراضی آبی و 25 درصد اراضی مستعد اجرای آبیاری تحت فشار محسوب می شود.

وی اظهار کرد: این سازمان برنامه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در 10 هزار هکتار را برای سال 93 در دستور کار داده است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت: دامنه سیستم آبیاری تحت فشار اجرا شده در این استان از متوسط کشوری بالاتر است.

وی خاطر نشان کرد: متوسط اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در کشور 20 درصد کل اراضی مستعد کشاورزی است.

آقاجانلو ادامه داد: در سال جاری از محل اعتبارات سال 92 براساس قانون برنامه بودجه، 85 درصد اعتبار مورد نیاز برای اجرای سیستم آبیاری تحت فشار به صورت بلاعوض از سوی دولت و 15 درصد از سوی کشاورز تامین می شود.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت: هدف از توسعه سیستم آبیاری تحت فشار در کنار کاهش میزان آب مصرفی این بخش، افزایش راندمان اراضی و محصولات کیفی است تا به این طریق بتوان با مصرف کمترین میزان مصرف بیشترین محصول را هر قطعه از اراضی برداشت کرد.

وی به استقبال کشاورزان از اجرای سیستم آبیاری تحت فشار اشاره کرد و کاهش سالانه سهم بهره برداری کشاورزان از چاه های دارای مجوز پس از بهره گیری از این سیستم را از مشکلات موجود خواند.

اقاجانلو افزود: کشاورز دارای مجوز بهره برداری از چاه است و نباید در سهم وی پس از اجرای سیستم آبیاری تحت فشار کاهش پیدا کند.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت: این روند موجب کاهش رغبت کشاورزان نسبت به اجرای سیستم آبیاری تحت فشار می شود.

وی با بیان اینکه با تامین اعتبار مناسب، بر اساس برنامه ریزی های انجام شده می توان سالانه 10 هزار هکتار به سطح اراضی آبی زیر پوشش سیستم آبیاری تحت فشار اضافه کرد، مدت زمان لازم برای پوشش تمام اراضی مستعد را 9 سال عنوان کرد.  











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن