تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به پاداش بهشت نمى رسد مگر آن كس كه باطنش نيكو و نيّتش خالص باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830385100




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان؛ داستانی تکراری و نافرجام


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان؛ داستانی تکراری و نافرجام
تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان علاوه بر ضرر و زیان‌های جبران ناپذیر داخلی، موجب نگرانی کشورهای همسایه افغانستان و اکثر کشورهای جهان شده است.

خبرگزاری فارس: تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان؛ داستانی تکراری و نافرجام



به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان بدون شک به بزرگترین معضل اجتماعی در این کشور و اکثر کشورهای جهان مبدل شده که سالیانه افراد زیادی از این ناحیه متضرر می‎شوند. مواد مخدر شامل مشتقاتی است که کارکرد و فعالیت‎های مغز را مختل می‌کند و موجب بروز اختلالات هیجانی‌ و ذهنی، افسردگی، رفتار نامناسب و عصبانیت می‌شود.

این معضل اجتماعی به لحاظ تعداد معتادان و همچنین پیچیدگی درمان و رهایی از دام مواد افیونی یکی از مهمترین آسیب‎های اجتماعی محسوب می‌شود. تحقیقات در دنیا نشان می‎دهد که زیان‎های ناشی از استعمال مواد مخدر بیشتر از حضور تروریسم در یک کشور است.

پل سوخته کابل محل تجمع معتادان پایتخت پدیده اعتیاد نسبت به نفوذ تروریسم در یک جامعه به طور سریع و نامریی وارد یک جامعه شده و افراد زیادی را متضرر می‎کند. بر اساس گزارش‎های وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان در چند سال اخیر بیشتر از سال‎های گذشته، روند اعتیاد به مواد مخدر افزایش یافته و اکثر معتادان به این مواد افیونی را جوانان و نوجوانان اعم از زنان و مردان تشکیل می‎دهند. پیشینه مواد مخدر در افغانستان بدون شک، مواد مخدر در کشورهایی که فقر اقتصادی و ناامنی در آن در حال توسعه است، تولید شده و به دیگر کشورها قاچاق می‎شود. روند کشت مواد مخدر در افغانستان با وقوع کودتای کمونیستی در سال 1979 میلادی و هجوم نظامیان ارتش شوروی به این کشور آغاز شد و کشت غیر قانونی این ماده تا سال 1992 میلادی رو به افزایش بود، اما پس از آن سال افغانستان شاهد افزایش تولید و قاچاق این ماده افیونی شد.

چنان که آمار اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد نشان می‌دهد تولید تریاک تا اوج گرفتن قدرت طالبان در سال 1999 میلادی با بیش از 20 برابر افزایش به 4500 تن رسید. بر اساس گزارش بخش مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد، افغانستان در سال 1992 میلادی بیشترین مواد مخدر دنیا را تولید کرد. تولید مواد مخدر در زمامداری گروه طالبان در افغانستان رشد داشته است طوری که تولید این مواد در سال 2001 میلادی به 185 تن در سال می‎رسید.

نمودار افزایش کشت مواد مخدر از سال1994-2013 با این حال، تولید و قاچاق مواد مخدر از سال 2001 میلادی تاکنون افزایش فاحشی داشته است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، افغانستان در سال 2013 میلادی 8300 تن مواد مخدر را که بیش از 90 درصد مواد مخدر جهان است را تولید کرد. در این میان، اما میزان تولید تریاک از 185 تن در پایان زمامداری طالبان در سال 2001 میلادی به 3400 رسید و طی 11 سال اخیر به 3700 تن افزایش پیدا کرد. در طول این 11 سال، سال 2007 میلادی با 5900 تن تریاک بالاترین میزان رشد را داشته است.

مزارع بزرگ کشت خشخاش روش‌های کشت مواد مخدر در افغانستان «سهراب رسولی» مدیرکل مبارزه با مواد مخدر کابل در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل در این خصوص گفت: کشاورزان افغان مواد مخدر را به طریقه‎های مختلفی کشت می‎کنند. به گفته وی، مهمترین روش کشت خشخاش همانند کاشت گندم است و پرورش آن در جریان رشد با پرورش گندم نیز تفاوت زیادی ندارد. مدیر کل مبارزه با مواد مخدر کابل در ادامه تفاوت کشت گندم با خشخاش را تنها در نوع محصول دانست. دلایل افزایش کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان رشد کشت و تولید مواد مخدر افغانستان با وضعیت سیاسی این کشور مرتبط بوده و برخی از دولت‎های حاکم در این کشور با کشت و تولید این مواد افیونی مبارزه جدی کرده‎اند، اما با وجود برخی مشکلات نتوانستند تولید این مواد را ریشه‎کن سازند.

«عارف‎الله پشتون» عضو مجلس سنای افغانستان در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، گفت که یکی از دلایل افزایش مواد مخدر در این کشور عدم اداره و کنترل آن از سوی دولت بوده است. پشتون افزود: اگر دولت افغانستان می‎خواست تولید و قاچاق مواد مخدر را از این کشور ریشه‎کن سازد، باید جایگزین آن را برای کشاورزان افغان معرفی می‎کرد.

به باور وی، با آن که تولید زعفران یکی از جایگزین‌های مناسب برای کشت مواد مخدر بود، اما دولت این کشور نتوانست کشت آن را بین کشاورزان افغان نهادینه کند. این عضو مجلس سنای افغانستان در ادامه تصریح کرد: ناامنی، فقر اقتصادی و حمایت برخی کشورهای خارجی و همچنین حمایت مافیای مواد مخدر منطقه‎ای و فرامنطقه‎ای دلایل اصلی افزایش تولید مواد مخدر در این کشور است. سود مواد مخدر افغانستان یکی از مهمترین دلایل افزایش مواد مخدر در افغانستان سود سرشار آن است که حتی توجه اکثر کشورهای غربی را نیز به خود جلب کرده است. بر اساس اطلاعات دانشنامه آزاد، ارزش جهانی مواد مخدر افغانستان در سال 2012 میلادی به 70 میلیارد دلار می‎رسید که تنها 2.5 درصد آن را کشاورزان افغان به دست می‎آورند.

کارشناسان افغان، سود اصلی حاصل از مواد مخدر را متعلق به مافیای جهانی مواد مخدر دانسته و تأکید دارند که سود اصلی و حقیقی این ماده افیونی به حمایت کنندگان تولید این مواد در افغانستان می‌رسد. با آنکه درآمد مواد مخدر 35 درصد از تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل می‎دهد، اما گفته می‎شود که این مواد به دلیل عدم فرآوری و تبدیل به هروئین در افغانستان به بهای کم به فروش می‌رسد. آمار معتادان مواد مخدر در افغانستان با افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان استعمال و اعتیاد به این مواد نیز نسبت به گذشته افزایش چشمگیری یافت.

با آنکه آمار دقیق معتادان به مواد مخدر افغانستان مشخص و دقیق نیست اما چندی پیش خبرگزاری «آوا پرس» گزارشی منتشر کرد که نشان می‎دهد هم‎اکنون حدود 2 میلیون و 500 هزار مرد و زن در افغانستان معتاد به این مواد افیونی هستند.

«سهراب رسولی» مدیر عمومی مبارزه با مواد مخدر کابل این آمار را تأئید نکرد و اظهار داشت که آمار معتادان به مواد مخدر در افغانستان تاکنون مشخص نشده است.

به گفته وی، معتادان به مواد مخدر در یک منطقه ساکن نیستند و دولت آمار دقیقی از آن‎ها در دست ندارد. این مسئول مبارزه با مواد مخدر افغانستان علل اعتیاد افغان‎ها به مواد مخدر را فقر، آوارگی و مهاجرت عنوان کرد و گفت: برخی از کشاورزان مواد مخدر نیز به این مواد اعتیاد پیدا کرده‎اند.

ادامه دارد... انتهای پیام/

93/02/27 - 10:53





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن