واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
جبهه پایداری به دنبال جانی تازه در فضای سیاسی /نزدیکی دوباره آیتالله مصباح و جبهه پایداری
برای دیدار کردن و رهنمود گرفتن کسی جز آیتالله مصباح یزدی را ندارند؛ مراد سیاسیِ مریدان در جبهه پایداری. به گزارش نامه نیوز، روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت؛
پایداریها باز هم قرار است دیدار با آیتالله مصباحیزدی را تازه کنند، رهنمود بگیرند و در پی این رهنمودها منسجم شوند. اگر هم بتوانند میخواهند همایش برگزار کنند. هنوز مجوز ندارند اما دبیرکلشان گفته که ادامه فعالیتهایمان «منعی ندارد». قبلا برخی سنگهایشان برای دیدار با زعمای اصولگرا به سنگ خورده بود. اواخر دی گفتند میخواهند به دیدار آیتالله جنتی بروند. تا امروز اما هیچگاه خبری از انجام این دیدار منتشر نشد. دیدار آنها با آیتالله مهدوی کنی و محمد یزدی هم البته به همین سرنوشت گرفتار آمد و هیچگاه انجام نشد. هر چند که اواخر دیماه سال گذشته دبیرکل پایداریها توانسته بود که دیداری خصوصی با این دو روحانی بلند پایه را انجام دهد. پایداریها خیلی وقت است بهطور مسقیم مورد تایید روحانیون و زعمای اصولگرایان قرار نگرفتهاند. حالا در روزهایی که به خاطر «دلواپسیشان» مورد انتقاد شدید هستند، باز هم تنها راه را برای گرفتن تاییدی از پایتخت مذهبی کشور در دیدار با مراد سیاسیشان یافتهاند؛ آیتالله مصباحیزدی. کسی که در عرصه سیاسی از مرداد 1390 تا حالا کاری جز تایید جبهه پایداری نداشته است. طبیعی هم هست، آنها نوادگان سیاسی آیتالله مصباح هستند.
نزدیکی دوباره آیتالله مصباح و جبهه پایداری
آنطور که مرتضی آقاتهرانی گفته، دیدار پایداریها با آیتالله مصباحیزدی هفته آینده انجام میشود. اضافه بر این دیدار دبیرکل جبهه پایداری خبر داده که تشکل متبوعش به دنبال برگزاری یک همایش جدید هم هست. این فعالیتهای جدید در شرایطی انجام میشوند که طی شش ماه گذشته پایداریها چرخشهای زیادی را در مناسبات درونی خود شاهد بودند. دور جدید بحران جبهه پایداری از زمانی شروع شد که آنها نتوانستند فردی را که به زعم آیتالله مصباحیزدی مناسبترین گزینه روی زمین و آسمان برای ریاستجمهوری بود را وارد رقابت انتخاباتی کنند. تن دادن اجباری آنها به کاندیداتوری سعید جلیلی نهایتا با شکستی سنگین مواجه شد. چند ماه بعد اما آنها در جریان رای اعتماد به وزرای روحانی آستین همت را بالا زدند و وارد صحنه جدیدی شدند. در این صحنه اما بیرون افتادن محمود احمدینژاد از قدرت و سنگینتر شدن وزنه گروههای رقیب که اکنون به جز فراکسیون اکثریت مجلس، کل دولت را هم شامل میشد، پایداری را به گوشه رینگ سیاست کشاند. اینچنین بود که پایداریها روی به یارگیری در میان زعمای اصولگرا آوردند. سودای اضافه کردن آیتالله جنتی به شورای فقاهتی این تشکل و تلاش برای نزدیک شدن به چهرههایی چون آیتالله مهدوی کنی و آیتالله محمد یزدی ناکام ماند. این تلاشها در شرایطی انجام میشد که سکوت آیتالله مصباحیزدی شائبه فاصله افتادن بین او و جبهه پایداری را تشدید کرده بود. هر چه بود اما تلاشهای جبهه پایداری برای ایجاد برخی نزدیکیها با دیگر اصولگرایان به شکست انجامید و از آن سو نیز آیتالله مصباحیزدی نیز طبیعتا نمیتوانست به جز همین اعضای جبهه پایداری، یار وفاداری برای خود در فضای سیاسی دست و پا کند. به اینترتیب پایداریها بعد از یک شائبه از ایجاد فاصله با آیتالله مصباحیزدی، بار دیگر به او رسیدند.
تجمع «دلواپسیم» در قالب همایش جبهه پایداری
همایش پایداریها هم که به گفته آقاتهرانی اعضای این جبهه در حال تدارک آن هستند نیز میتواند تلاش دیگری برای زنده نگه داشتن سیاست این مجموعه باشد، سیاستی که محور آن بحث تقابل با فرایند کنونی مذاکرات هستهیی است. این سیاست طی هفتههای گذشته و به دنبال اقدامات «دلواپسان هستهای» مورد انتقاد شدید هواداران دولت و حتی اصولگرایان سنتی و معتدل قرار گرفت. سیاستی که نهایتا با راهپیمایی کم تعداد «دلواپسان» بعد از نماز جمعه هفته گذشته و لغو تجمع روز یکشنبه آنها برابر مجلس نشانههای جدی از تضعیف را بروز داده بود. حضور پرتعداد اعضای جبهه پایداری در همایش «دلواپسیم» و حمایت جدی رسانههای منسوب به این جبهه از اقدامات «دلواپسان هستهای» شکی باقی نگذاشت که ارتباطی معنادار میان جبهه پایداری و جریان دلواپسان هستهیی وجود دارد. اکنون هر چند زمان برگزاری همایش آتی جبهه پایداری اعلام نشده است اما میتوان پیشبینی کرد که این همایش احتمالا با محتوایی مشابه محتوای اقدامات دلواپسان هستهیی و تنها با نامی دیگر برگزار خواهد شد. این همه در حالی است که هنوز بحث مجوز فعالیت جبهه پایداری توسط کمیسیون ماده 10 احزاب تعیین تکلیف نهایی نشده است. مرتضی آقاتهرانی گفته که هر چند «هنوز در این زمینه جواب قطعی ندادهاند اما همانطور که گفتهاند در حال حاضر فعالیت جبهه منعی ندارد». به جز احمد بخشایش اردستانی که خود همچنان از هواداران محمود احمدینژاد در مجلس محسوب میشود، هیچ یک از اعضای کمیسیون ماده 10 احزاب اظهارنظری درباره اجازه فعالیت جبهه پایداری در شرایطی که این مجموعه مجوز خود را دریافت نکرده است، انجام ندادهاند.
1393/2/27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]