واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
شبکه ازدواج راه اندازی می شود
معاون فرهنگی و آموزشی کمیته امداد امام خمینی از حمایت این نهاد از ۱۰۰ هزار دانشجوی نیازمند در سطح کشور خبر داد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس، اکبر میرشکار چهارشنبه شب در نشست تخصصی تبیین نقش تعاملی مددکاران اجتماعی و مشاورین رفتاری کمیته امداد که با حضور سرپرست کمیته امداد کشور در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: امسال که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده تلاش برای تحقق این شعار در اولویت همه مسئولان و مردم باید قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: یک رویکرد خوبی که طی چند سال اخیر در امداد شکل گرفته نگاه بلند سرپرست این نهاد و تبیین نقشه راه از سوی ایشان برای تحقق اهداف در راستای شعار سال است.
وی خاطرنشان کرد: تعامل فکری و فرهنگی، استحکام خانواده، توسعه شبکههای نیکوکاری و مدیریت جهادی را نقشه راه تعریف شده از سوی سرپرست کمیته امداد کشور به منظور تحقق بیش از پیش اهداف است.
وی افزود: بدون شک آنچه در راستای تحقق شعار سال میتواند مثمرثمر باشد مدیریت جهادی است که باید در اولویت کاری همه مسئولان و مدیران قرار گیرد.
وی اخلاص را مهمترین ویژگی مدیریت جهادی عنوان کرد و بیان داشت: انجام کار برای رضای خدا مهمترین نشانه اخلاص در عمل است.
به گفته وی، استان کردستان با وجود نیروهای توانمند، کارآمد و ارزشی در بدنه کمیته امداد کردستان بستر را برای تحقق مدیریت جهادی فراهم کرده که امید است با این ظرفیت زمینه خدمترسانی بیش از پیش به جامعه هدف این نهاد فراهم شود.
وی افزود: توجه به شناسایی استعدادها و ارائه آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی قبل از ایجاد هر شغلی برای مددجویان نشان از وجود یک تعامل و همبستگی بسیار خوب در بین حوزههای مختلف این نهاد است.
وی با بیان اینکه توانمندسازی یک فرایند است، گفت: این فرآیند بستگی به سه بخش اشتغال، فرهنگی و حمایت است که اگر تعامل در بین آنها وجود نداشته باشد فرآیند ناقص میشود.
وی افزود: حوزه فرهنگی کمیته امداد با توجه به نامگذاری امسال با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی برنامههای خاصی را در دستور کار قرار داده است.
وی آشناسازی جمعیت زیرپوشش نسبت به فرهنگ صحیح معیشتی متناسب با دستورات دینی را از مهمترین اولویتهای حوزه فرهنگی در سالجاری عنوان کرد و بیان داشت: ترویج فرهنگ کار و تلاش، تدبیر و آینده نگری، شکرگزاری نسبت به خالق و غیره از مهمترین نیازهای روز خانوادههاست که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از معضلاتی که خانوادههای زیرپوشش را از مسیر توانمندسازی منحرف و فلج میکند آسیبهای اجتماعی است که باید با ارائه آموزشهای پیشگیرانه مددجویان را در برابر این آسیبها بیمه کرد.
به گفته وی، اگر مهارتهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به خانوادهها آموزش داده شود مانع بهم ریختگی و از هم پاشیدگی خانوادهها خواهیم شد.
وی افزایش سطح سواد اجتماعی، قانونی و حقوقی مددجویان زیرپوشش این نهاد را از مهمترین اولویتهای برنامههای فرهنگی امداد در سالجاری خواند و گفت: متاسفانه عدم آشنایی خانوادههای مددجو با حق و حقوق خود موجب بروز مشکلات برای آنان میشود.
وی بر توجه ویژه در بحث ارائه آموزشهای فرهنگی به مددجویان ساکن در مناطق محروم و حاشیهای را ضروری دانست و بیان کرد: ۳۰ درصد از مددجویان زیرپوشش این نهاد در این مناطق زندگی میکند که باید در راستای ارائه آموزشهای پیشگیرانه به آنان اهتمام جدی داشته باشیم.
به گفته وی، شناسایی نیازهای فرهنگی در روستاها و اولویت قرار دادن مددجویان روستایی در برنامههای فرهنگی و اردویی از دیگر نیازهایی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
وی توجه به تحصیل مددجویان را ضروری دانست و گفت: نباید اجازه داد به دلیل برخی از کمبودهای جزی مددجویان ما مجبور به ترک تحصیل شوند.
وی افزود: تمام برنامههای حوزه فرهنگی امداد در سال جاری به سمت هدفمندکردن خدمات فرهنگی است و در این راستا نقش مددکاران بسیار حیاتی است.
وی با بیان اینکه کارهای فرهنگی نباید نمایشی باشد، اضافه کرد: ارزش افزوده تاثیرگذاری برنامه های فرهنگی باید در دستور کار مسئولان و متولیان امر قرار گیرد.
به گفته وی، حمایت این نهاد از بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو که ۴ هزار نفر از آنها طلبه علوم دینی که ۲ هزار و ۷۰۰ نفر آنها سطح دو هستند بستری برای تحقق اهداف در حوزه باشد.
وی تصریح کرد: تعداد زیادی از مخاطبان این نهاد را دانشجویان در رشتههای مختلف در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری تشکیل میدهند که باید از این ظرفیتها در راستای توانمندسازی مددجویان در حوزههای مختلف استفاده شود.
وی از راهاندازی گروههای جهادی از بین دانشجویان زیرپوشش این نهاد خبر داد و گفت: این گروهها به عنوان سفیران فرهنگی به روستاها اعزام خواهیم کرد.
وی افزود: پرداخت برخی از مساعدتها از جمله کمک هزینه تحصیلی در راستای تشویق این افراد باید در اولویت قرار گیرد.
راهاندازی شبکه تاثیرگذاران ازدواج
وی از راهاندازی شبکه تاثیرگذاران ازدواج در این نهاد خبر داد و بیان کرد: با توجه به فعالیت بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ مشاور و مددکار در بدنه امداد می توانند در این حوزه نقش بسزایی داشته باشند.
وی افزود: امیدواریم راه اندازی این شبکه بستر را برای ازدواجهای آسان و پایدار در بین خانواده های مددجو این نهاد فراهم کند.
وی در پایان با بیان اینکه در برنامههای اردویی و فعالیت کانونها در سال جاری اولویت ما با برنامههای خانوادهمحور است، خاطرنشان کرد: باید در اجرای برنامه های فرهنگی اولویت به خانوادههایی داده شود که بیشتر در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دارند.
1393/2/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]