واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
علائم سرطان معده چیست؟
عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران گفت: سرطان معده در زمره سرطانهای بسیار شایع در بین زنان و مردان ایرانی است که بیشتر در سنین بالا بروز میکند.
خبرگزاری ایسنا: دکتر ابوالقاسم اباسهل با بیان این مطلب گفت: اکنون برنامه غربالگری در کشورهای دیگر بسیار قوی عمل کرده و نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده ایفا میکند.
عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران، راه درمان این نوع سرطان را در وهله اول جراحی عنوان کرد و گفت: کشورهایی که میزان شیوع سرطان معده در آنها زیاد است، درمان پیشگیرانه را مقدم میدانند.
وی افزود: در گذشته قبل از اینکه مسائل آندوسکوپی مطرح شود سرطانها دیر شناسایی میشد و آن موقع خیلی درمان ناامید کننده بود اما از زمانی که آندوسکوپی در اختیار قرار گرفت و با تجهیزات پیشرفته معده را میبینند، سرطانها در مراحل ابتداییتر شناسایی می شوند.
این جراح سرطان در رابطه با سرطان معده و نقش توارث و ژنتیک، گفت: ابتلا به بیماری سرطان میتواند زمینه ارثی و ژنتیکی نیز داشته باشد اما این قطعی نیست.
عضوپیشین انستیتو سرطان ایران درباره علائم شایع سرطان معده با بیان اینکه معده حجم نسبتا بزرگ متسعی دارد و اغلب تا زمانی که توده رشد کند علامتی نداشته و یا علائمی مثل خونریزی را از خود نشان می دهد، افزود: زمانی که بیماری گسترش پیدا کند تهوع، درد و بیاشتهایی را به همراه خواهد داشت.
این عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه سرطان معده بیشتر در سنین بالا شایع است، گفت: درد در ناحیه شکم، قسمت فوقانی، میانی شکم ( اپی گاستریک) و احساس توده در شکم (که از علایم دیررس و پیشرفته این بیماری است)، احساس خستگی و ضعف و بی حالی که می تواند علایم ثانویه کم خونی باشد از دیگر نشانههای اولیه این عارضه است.
عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران با بیان اینکه بیاشتهایی به ویژه بیاشتهایی به غذاهای گوشتی و کاهش وزن که گاهی با اتساع شکم و آسیت (جمع شدن آب در شکم) در موارد پیشرفته میشود، گفت: ممکن است همراه با توده باشد که دراین صورت میتواند باعث انسداد معده ویا روده شود.
وی افزود: گاهی نیز بیماران با علایم متاستاتیک به پزشک مراجعه می کنند مانند درگیری غدد لنفاوی ناحیه گردن که باعث بزرگی در این ناحیه می شود و یا علایم دیگر متاستاز مانند زردی و برآمدگی شکم که نشانه درگیری کبد است.
وی تصریح کرد: در مراحل ابتدایی، جراحی و برداشتن تومور اولیه می تواند بسیار مؤثر باشد. حتی زمانی که سرطان گسترش یافته باشد میتوان برای جلوگیری از خونریزیهای طولانی و انسداد معده از روش جراحی استفاده کرد.
به گفته دکتر اباسهل، از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان معده، رژیمهای غذایی شامل غذاهای دودی، گوشتی و نمک اندود، غذاهای محتوی نشاسته زیاد و فیبر کم است و از سوی دیگر استفاده از غذاهایی که دارای غلات زیاد باشند، ماهی و سبزیجات تازه حاوی ویتامین ها به خصوص ویتامین A و C احتمال ابتلا به سرطان معده را کم می کند.
وی با اشاره به اینکه سرطان معده با زخم معده متفاوت است، گفت: زخم معده نوعی آسیب خوش خیم به مخاط و زیرمخاط دستگاه گوارش است. به طور معمول بین ترشح اسید معده و این آسیب ارتباط وجود دارد.
وی افزود: زخم معده اغلب همراه با زخم دوازدهه است و در مردان سیگاری، میانسال یا مسن با گروه خونی O و پراسترس بیشتر دیده میشود. زخم معده با سرعت کمتری از زخم اثنی عشر التیام مییابند، بیشتر احتمال بدخیمی دارند و اغلب همراه با التهاب معده ( گاستریت ) هستند.
این جراح سرطان گفت: علایم بیماری زخم معده نیز درد ناحیه فوقانی شکم (اپی گاستر) و سوزش سردل، سوء هاضمه و وجود خون در مدفوع است. اغلب درد مدت کوتاهی پس از مصرف غذا یا در زمان گرسنگی ایجاد میشود. اما تا زمانی که آندوسکوپی ونمونه برداری صورت نگیرد، تشخیص قطعی داده نمی شوند.
وی درباره تاثیر تغذیه بر این بیماریگفت: در جوامع مختلف نوع تغذیه در ایجاد سرطان و شیوع بیشتر آن سرطان، در منطقه مربوطه تفاوت دارد. به عنوان مثال مسئولان وزارت بهداشت چین و سازمان بهداشت جهانی، علاقه وافر چینیها به انواع ترشی و شورها و مصرف غذاهای دودی مثل ماهی دودی و کشیدن سیگار را علت شیوع بیش از حد سرطان معده در این کشور میدانند. البته درکنار مسائل تغذیهای عوامل محیطی نیز بسیار موثر است. در واقع فناوری باعث شده سرطانها مانند قارچهای هرز سر بازکنند. غذاهای پر انرژی، کم تحرکی و چاقی نیز باعث این بیماری شده است.
عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران درباره روند درمان، نقاط ضعف و قوت دراین رشته پزشکی در ایران با اشاره به اینکه، درمان چه در ایران و چه در کشورهای پیشرفته بسیار گران است و وارد مراحل جدید شده است، گفت: ایران با توجه به پیشرفتها و جراحان متبحر و دستگاههای پیشرفتهای که دارد نه تنها ضعف ندارد بلکه موفقیتهای چشمگیری نیز داشته است.
شایان ذکر است، سی و هشتمین کنگره جامعه جراحان ایران با حضور بالغ بر 720 سخنران از 18 رشته مختلف پزشکی و جراحی و ارائه صدها مقاله تا 24 اردیبهشت ماه 93 در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برپا است.
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]