تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالم باشى یا جاهل ، خاموشى را برگزین تا بردبار به شمار آیى . زیرا خاموشى نزد دانا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853226477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرش قرمزی برای معماری غربی+ تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



فرش قرمزی برای معماری غربی+ تصاویر
در روزهای گذشته شاهد حضور یکی از معماران بنام آلمانی در تهران بودیم و همچنین قرار بود در روزهای آینده کشورمان میزبان یک هیئت چهار نفره از معماران و منتقدان آمریکایی ­باشد و ضمن بررسی کارهای آنها، این نشست "هدفمند" و "دوسویه" برای تعامل ایران و جهان در زمینه معماری و فرهنگ برگزار شود.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز،  در روزهای گذشته شاهد حضور آخیم منگز (معمار پست مدرن آلمانی) در تهران بودیم و از سوی دیگر، 23 و 24 اردیبهشت ماه سال جاری، قرار بود کشورمان میزبان یک هیئت چهار نفره از معماران و منتقدان آمریکایی به نام پیتر آیزنمن، سینثیا دیویدسن(همسر آیزنمن)، مارتا نوواک و ایمان انصاری ­باشد و ضمن بررسی کارهای آیزنمن، این نشست "هدفمند" و "دوسویه" برای تعامل ایران و جهان در زمینه معماری و فرهنگ برگزار شود. که این همایش با وجود برنامه ریزی های جدی، لغو شد. اما باطن این تعاملات، از درون پابرجاست، و با تلاش معماران وطنی، به صورت مستمر شاهد دیپلماسی معماری غرب در تهران هستیم.   اما پیش از آنکه دیپلماسی معماری غربی ها را در تهران تماشا کنیم، باید پشت میز نقادی، داشته هایمان را به یاد بیاوریم، تا داده و ستانده خود را در این به اصطلاح تعاملات دوسویه وزن­کشی کنیم.  

پوستر همایش، با حضور آیزنمن در برج میلاد تهران   امپراتوري ايران، از همان ابتدا در معمارى رقيب نداشت. پس از طلوع آفتاب اسلام در اين سرزمين كهن، مباني نظری ملازم با معماري، نيز اوج گرفت و چهار قرن بعد به تناسب اين مبانی نظري، رياضيات اوج گرفت و زمينه هاي لازم مهيا شد تا در قرن دهم، معماري ايران به اوج و دوره طلايي خود برسد. اين روند كه ما صاحب معماري ايراني و پس از اسلام، صاحب معماری ناب اسلامى-ايرانى باشيم، تا ابتداي دوره قاجاريه حفظ شد؛ اما دل سپردگى سلاطين قجر به بلاد فرنگ و ورود معماران ايرانى كه تحصيل كردگان مدارس معمارى فرنگ بودند، دروازه هاى فرهنگ غرب و معمارى غربى مآب را به روى معمارى ايراني گشود و معماري ناب ايرانى-اسلامى را با تراژدى التقاط روبرو كرد.  

تخت جمشید - معماری ایرانی در دوره عصر هخامنشی   بر اين اساس، ما تا انتهاى دوره شاهنشاهى همين شيب را به سمت غربى شدن در معماري و دوره التقاط پيموده ايم، و حتى آثار اين حركت در دوره پس از انقلاب اسلامى كمرنگ نشده و اين روند باعث شده كه معماری كاملا غربی و تهى از هويت ايرانی و اسلامى را امروز در كوچه هاى شهرهايمان تجربه كنیم.  

معماری اسلامی - ایرانی در عصر صفویه (اصفهان)   دانشكده ها و مدارس معمارى در ايران، امروزه در گشودن دروازه هاى معمارى به روى فرهنگ غرب لحظه اى درنگ نمی كنند، و شايد بتوان گفت كه از روزى كه دانشكده های معماری در ايران افتتاح شده، فتح باب معماری كاملا غربی در ايران اتفاق افتاده و محصول آن، همين معماری و شهرسازى بى قواره است كه اسير آنيم.  

خانه ذوالفقاری یا عمارت کلاه فرنگی در زنجان، دوره قاجاریه (معماری غربی مآبی)   اتفاقى كه در دوره قاجار افتاد، امروز نيز درحال تكرار است و با دعوت از معماران مشهور غربى چون چارلز جنکس (معمار و نظریه پرداز استرالیایی) و آخيم منگز (معمار آلمانى) و رم کولهاس (معمار هلندى) و آراتا ایسوزاکی (معمار ژاپنی) و معماران سوئیسی (گروتر و ماریو بوتا) و ... به كشورمان كرسى وعظ و خطابه را در عرصه فرهنگىِ معمارى به آنان واگذار نموده تا بيش از پيش در كوره غربى مآبى بدمند و اگر عرصه معماری در عصر قجر، جولانگاه تحصيلكردگان فرنگ بود، امروز خود فرنگی ها چراغ به دست، پا به عرصه معمارى ما گذاشته اند و فرايند طراحى معمارى خود را به عنوان الگو براى معماران ايران شرح می دهند، و اين همه به دست دوستان ايرانى ما اتفاق مى افتد!  

آخیم منگز (معمار آلمانی) و پیتر آیزنمن (معمار آمریکایی)   به ياد دارم كه در دوره گفتگوى تمدن ها نيز، فلاسفه و انديشمندان غربى از منبرها و كرسى هاى دانشگاه های ايران بالا رفته بودند، تا آداب "سكولاريزاسيون در جامعه شيعى" را به منورالفكران ايرانى بياموزند و در اين اثنا، يكى از فلاسفه متاخر غرب (ريچارد رورتى) اذعان داشت كه استقبال از وى در ايران فراتر از انتظار و حتى بيش از استقبال خودِ آمريكايى ها از فلسفه است!   حالا شايسته است كه بدانيم پيتر آيزنمن، مهمان آمريكايى عرصه معماري مان (که برنامه حضورش نیامده لغو گردید)، اگر چه ظاهرا در اينجا بى منتقد است و احتمالا اگر در تهران حضور می یافت، او نیز از استقبال معماران ایرانی شگفت زده می شد، اما در خود غرب منتقدان زيادى دارد و كتاب هاى زيادى در ضديت با رويكرد وى در معمارى نگارش شده است.   يا اينكه آخيم منگز كه از مدرسه AA لندن مشغول برگزارى ورك شاپ در كشورمان است، منتقدانی سرسخت دارد كه معمارى خود غربى ها را به قهقرا برده و سوال اينجاست، از اين نمد قرار است چه كلاهى بر سر معمارى ما برود؟   همانگونه كه اشاره شد، اگر معماری ايران در دوره صفويه اوج میگيرد، مطابق آنچه كه در طول تاريخ تجربه كرده ايم، لازمه اش اين است كه هشت قرن پيش از آن، فلسفه و حكمت معماری اسلامى تبيين شده باشد و شش قرن پيش از آن زيرساختی به عنوان "رياضياتِ" منتج از حكمت اسلامی اوج گرفته باشد؛ لذا اگر معماران غربى پايشان به سرزمين كهنِ معماری گشوده شده، تا معمارى غربى را در شهرهايمان تجرى بخشند، بلاترديد پيش از آن بايد زيرساخت هاى فلسفى آن تبيين شده باشد؛ چرا كه معماری غرب نيز مبتنی بر فلسفه غرب است و در عصر گفتگوی تمدن ها ابتدا فلاسفه شان در ایران به تبيين اين فلسفه پرداخته اند و حالا امروز معمارانى چون آيزنمن، تبيين مى كنند كه چگونه از فلسفه خاص ديكانستراكشن، معمارى ديكانستراكشن را مى شود طراحى كرد.   به هر تقدير پيتر آيزنمن، پيرمرد معمارىِ غرب، معمارى فيلسوف مآب است و توانمندى اش را در طراحى معماری مبتنى بر فلسفه ديكانستراكشن به اثبات رسانده است و حتى در جدالى كه بر سر تصوير مبدع سبك معماری فولدينگ بر روى جلد مجله معمارى AD شد، در نهايت تصوير اثری از آيزنمن روى جلد مجله نقش بست. از اين منظر بايد پيش از روا داشتن هرگونه نقدى بر طراحى وى، نقدمان را به سوى فلسفه ديكانستراكشن و همچنين فلسفه فولدينگ، به عنوان يك فلسفه ملحدانه روانه كنيم، تا بدانيم اگر معمارى خود را بر اساس سبك ديكانستراكشن يا ديگر سبك هاى غربى بنا كنيم، لباسی را بر قامت فلسفه الحاد دوخته ايم!   آیزنمن می­گوید، بزرگترین ترس من این است که شبی بخوابم و با مرگ مواجه شوم. هرچه باشد، پیتر آیزنمن پیر شده است و آرزوی آمریکایی شدن معماری ایرانی را با خود به گور خواهد برد!   مشرق  




۲۲/۰۲/۱۳۹۳ - ۱۵:۳۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن