تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816730028




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امتیازات توافق اولیه ژنو ناچیز است


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: امتیازات توافق اولیه ژنو "ناچیز" است


نقدهای مربوط به توافق‌نامه ژنو نقدهایی نبوده که چند جوان بخواهند آن را بررسی کنند و موجب شود تیم مذاکره‌کننده ناراحت شود و اعلام کنند که منتقدان می‌خواهند دولت آقای روحانی را تضعیف کنند، بلکه تنها قصد این بوده که گفته شود بی‌جهت قهرمان سازی نکنید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری تسنیم، فریدون عباسی دوانی چهره شناخته شده در صنعت هسته‌ای کشور است که مدتی نیز ریاست سازمان انرژی اتمی را به‌عهده داشت.
وی که از اساتید دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی است، در سال 89 مورد سوءقصد عوامل موساد قرار گرفت، اما به‌دلیل خروج به‌ موقع از ماشینی که بمب‌گذاری شده بود، آسیب جدی ندید و پس از مدتی بستری شدن در بیمارستان، توانست بار دیگر به صحنه علمی کشور بازگردد. وی پس از بازگشت، رسماً رئیس سازمان انرژی اتمی کشور شد.
با وی به مصاحبه نشستیم تا نظراتش را درباره توافق ژنو، توافق جامع هسته‌ای، تیم مذاکره کننده، لغو تحریم‌ها و . . .  بشنویم.
عباسی امتیازاتی را که در توافق اولیه ژنو داده شده در مقابل آنچه گرفته شده است، "ناچیز" می‌نامد.
مصاحبه فریدون عباسی در خصوصو توافقنامه ژنو در دولت روحانی



با تشکر از اینکه این وقت را در اختیار ما قرار دادید. با توجه به مذاکرات هسته‌ای در دولت یازدهم، شبهاتی در خصوص هزینه‌بر بودن فناوری انرژی هسته‌ای در کشور توسط عده‌ای مطرح شده و می‌گویند ایران در حال حاضر دارای منابع عظیم نفتی است و کشور ما در شرایط کنونی نیازی به فناوری هسته‌ای ندارد. از نظر شما آیا دستیابی کامل به دانش و فناوری هسته‌ای هزینه‌بر است؟ و آیا باید با توجه به ذخایر عظیم نفتی دست از رسیدن کامل به فناوری هسته‌ای بکشیم؟
  عباسی: در این خصوص اگر به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری توجه شود پاسخ این سوال‌ها را معظم‌له داده‌اند و کسانی که از منظر اقتصادی به فناوری هسته‌ای نگاه می‌کنند با رجوع به فرمایشات اخیر رهبری می‌توانند پاسخ خود را دریافت کنند. باید توجه کنیم که چرا در پیش از انقلاب اسلامی که بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها در اختیار مستشاران نظامی خارجی بود، برنامه‌ریزی‌های بلندمدت مدنظر قرار گرفته شد و ایجاد نیروگاه 10 هزار مگاواتی برق هسته‌ای در دستور کار و هدف‌گذاری قرار گرفت؟

یک کار کارشناسی در کشور ما انجام شد و وزارت نیرو که مسئولیت برق کشور را دارد با در نظر گرفتن برنامه‌های درازمدت و توسعه‌ای، سهم برق را از روش‌های گوناگون مشخص و تعیین کرد که تأمین برق باید چه مقدار فسیلی، سیکل ترکیبی، برق آبی، خورشیدی، زمین گرمایی و هسته‌ای باشد. وزارت نیرو برای سال 1410 مشخص کرده که  ایران به حدود 10 هزار مگاوات برق هسته‌ای نیاز دارد. آنهایی که بر روی این موضوع بحث دارند ببینند بر چه مبنای فکری و چه کار کارشناسی وزارت نیرو به این عدد رسیده است؟ باید این تصمیم وزارت نیرو ملاک باشد و برنامه‌ریزی‌های کشور بر مبنای این تصمیم استوار باشد، نه اینکه ما بر مبنای علاقه شخصی، نیاز انرژی کشور را تأمین کنیم.

این طور تبلیغ می‌شود که مثل اینکه هسته‌ای یک موجود جداست و یک رشته خاصی است، در صورتی که اصلا این‌گونه نیست. دانش و فناوری هسته‌ای نشأت گرفته از تمام رشته‌های تخصصی این کشور است، یعنی حتی مدیریت و صنایع و هر رشته‌ای که در نظر داشته باشیم، به یک نحوی در صنعت هسته‌ای می‌تواند کارساز باشد، به خصوص در رشته‌های علوم پایه و فنی و مهندسی. اگر در رشته‌های دیگر نمی‌توانستیم رشد کنیم، نمی‌توانستیم در فناوری هسته‌ای هم موفق شویم.

** موضوعات راهبردی کشور را باید از نوسانات سیاسی و هیجانات اجتماعی دور نگه داریم قیمت بنزین ما در دنیا بهینه است؟ بقیه تولیدات ما هم همین‌طور است؟ یعنی هر چیزی را که تولید می‌کنیم قیمتش همان است؟ در اینجا یک مغلطه‌ای شده و عده‌ای به دنبال این هستند که در اذهان مردم انحراف ایجاد کنند، یعنی یک دفعه فناوری هسته‌ای را از حق مسلم به حق غیرمسلم تبدیل می‌کنند و می‌گویند مردم ایران حق دارند به چیزهای دیگر فکر کنند و حق دارند رفاه داشته باشند. بله، حق دارند، اما این رفاه با توجه به دانش و فناوری به دست می‌آید.
سئوال: پس از ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان که شما نیز از اهداف ترور از سوی دشمنان بودید، دانشجویان، بسیار علاقمند به تحصیل در رشته‌های هسته‌ای شدند. به نظر شما با توجه به مذاکرات ژنو و تعلیق غنی‌سازی 20 درصد، آیا، این تأثیری در میزان علاقه دانشجویان کشور به رشته‌های هسته‌ای خواهد گذاشت؟
عباسی:موضوعات راهبردی کشور را باید از نوسانات سیاسی و هیجانات اجتماعی دور نگه داریم. باید ثبات درازمدت داشت. فرض کنیم یک دفعه به یک دلیلی عده‌ای ترور شوند و دانشجویان کشور جمع شوند و بگویند همگی می‌خواهیم در رشته‌های هسته‌ای تحصیل می‌کنیم. اصلا ما این میزان دانشجو در رشته‌های هسته‌ای نیاز نداریم. همگی این دانشجویان بخواهند در زمینه فناوری هسته‌ای تحصیل کنند، چگونه باید آنها را جذب کنیم؟

فناوری هسته‌ای فقط یک رشته خاص نیست.  بهتر است ما جهت گیری‌های خاص داشته باشیم و ببینیم چه منابع انسانی با چه تخصص‌هایی و با چه تعداد نیرویی نیازمندیم تا برویم برای تربیت این نیروها سرمایه‌گذاری کنیم.
 
سئوال: در یکی از سخنرانی‌هایی که در یکی از دانشگاه‌های کشور داشتید به این نکته اشاره کردید که برنامه هسته‌ای ایران به شخص یا جریان خاصی تعلق ندارد. در جایی هم خاطره‌ای از رهبر معظم انقلاب مطرح کردید که وقتی در سال 90 به خدمت معظم‌له رسیدید، فرمودند که نیازمندیم که همه سلیقه‌ها و جریان‌های سیاسی که در چارچوب نظام هستند در اداره صنعت هسته‌ای کشور نظر بدهند و رهبری نیز در این خصوص تأکید کردند. منظور شما از اینکه عنوان می‌کنید برنامه‌ هسته‌ای کشور متعلق به جریان، گروه و یا حزب خاصی نیست، چیست؟
عباسی: بحث من انحصار گذاشتن بر روی دستاوردهای نظام است. من در مورد فناوری هسته‌ای و سایر مسائل راهبردی کشور معتقدم محصول تفکر انقلابی است که این تفکر انقلابی آمده و خودش فکر می‌کند و مرکز تصمیم‌گیری ما از خارج کشور به داخل منتقل شده است. در رژیم گذشته مراکز تصمیم‌سازی ما داخل کشور نبود و انگلیس و آمریکا برای ما تعیین تکلیف می‌کردند.
با آمدن انقلاب تغییر مدیریت در جامعه ایجاد شده و ما می‌خواهیم با تفکر انقلاب اسلامی جامعه خود را اداره و به سمت خودکفایی برویم. اگر جامعه علمی ما سمت‌گیری درستی داشته باشد و در هر موضوعی درست حرکت کند، اصلا با یکدیگر به اختلاف بر نمی‌خوریم.
مصاحبه فریدون عباسی رییس سابق سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص توافقنامه ژنو در دولت روحانی

** در متن توافق‌نامه صریحا نوشته نشده که تحریم‌ها چگونه برداشته شود.
سئوال: نظر شما در خصوص متن توافق‌نامه ژنو چیست؟
عباسی: در زمانی که آقای دکتر جلیلی رأس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان بود مسائل مختلفی مطرح می‌شد و مفادی که در توافق‌نامه نوشته شده در همان موقع بحث می‌شد، اما ما به ازای در خور آن را، ما هم برای برخی از مفاد می‌خواستیم و این طور نبود که ما تمامی آنچه را که آنها می‌گفتند، بپذیریم. ما برای برخی از مفاد‌ها ما به ازای درخور طلب می‌کردیم.
مصاحبه فریدون عباسی رییس سابق سازمان انرژی اتمی در خصوص توافقنامه ژنو در دولت روحانی


** قصد منتقدان ژنو این است که بگویند بی‌جهت "قهرمان‌سازی" نشود.
در مذاکرات باید انتهای کار را می‌دیدیم و اعلام می‌کردیم آخر ماجرا چه می‌شود؟ یعنی دقیقا طرف غربی باید زمان می‌داد که مفادی را که آنها ملزم به انجام آن هستند در چه زمان و به چه شیوه‌ای عملیاتی خواهند کرد و باید جزء به جزء در توافق‌نامه قید می‌شد. ان‌شاءالله که دوستان مذاکره‌کننده در شش ماهه دوم حرف‌ها و نقدها را شنیده‌اند. نقدهای مربوط به توافق‌نامه ژنو نقدهایی نبوده که دو سه نفر جوان بخواهند آن را بررسی کنند و موجب شود تیم مذاکره‌کننده ناراحت شود و اعلام کنند منتقدان می‌خواهند دولت آقای روحانی را تضعیف کنند، چون واقعا قصد این نبوده است. قصد این بوده که گفته شود بی‌جهت قهرمان‌سازی نکنید.
یعنی در دستگاه دولتی ما شتاب‌زده کاری انجام شد و در نهایت که می‌خواستند افکارعمومی را تحت تأثیر قرار دهند، هجمه رسانه‌ای انجام شد و آقای ظریف را به عنوان قهرمان دیپلماسی کشور مطرح کردند و این درحالی است که آقای ظریف هنوز وارد کشور نشده بود، اما تابلوی قهرمانی وی را بالا بردند. آقای ظریف برادر بزرگ ماست و تجربه دارد و به ایشان علاقه داریم و مجلس رأی بالایی به وی داده است و باید از ایشان حمایت کنیم.

باید اجازه می‌دادند در ابتدا آقای ظریف وارد کشور بشود و به عموم جامعه اعلام کند که چه توافق کرده‌ و متن را اعلام کند و یک سری از عقلا هم نظر بدهند و پس از این مرحله گفته شود آقای ظریف دست شما درد نکند نه اینکه با جار و جنجال رسانه‌ای ، آقای ظریف را قهرمان ملی کنیم  و مراجع، رسانه‌ها و دانشگاهیان هم مجبورند تأیید کنند.
خوب چه چیزی را باید تأیید کنند. اول باید متن توافق‌نامه را خواند، بعد تأیید کرد. این اشکال به توافق‌نامه وارد بود. این کار شتاب‌زده انجام شد. خوب حالا تیم مذاکره‌کننده کاری شتاب‌زده انجام داده، اما از اینجا به بعد را درست کنید. شش ماه فرصت داشتید که برنامه‌ای بریزید و دولت برنامه‌ای برای رفع مشکلات اقتصادی مردم بریزد. شما برنامه نداشتید و ما هم می‌دانیم. اصلا معلوم نبود دولت به دست آقای روحانی می‌افتد یا خیر. حال اشکال ندارد و ایشان رأی آورده‌اند و عده‌ای هم وزیر شده‌اند و آقای روحانی سعی کرده کسانی را که از قبل تجربه داشته‌اند را بر سر کار بیاورد و مجلس هم در این خصوص همکاری کرده است.

** دولت باید "اعتدال" و "تدبیر و امید" داشته باشد.
باید این همدلی و همکاری را مدنظر داشته باشیم. باید واقعا اعتدال داشته باشند و شتاب‌زده عمل نکنند. نباید تصمیمات فردی عاجل و به دور از نظرات کارشناسی گرفت تا تبعات بعدی نداشته باشد. حالا واقعا این کارها انجام شده است؟ اشکال ندارد دولت جمهوری اسلامی ایران است و باید حمایت شود، اما باید این روش دولت تغییر پیدا کند. حتما دولت باید عقل جمعی را به کار بگیرد و اعتدال داشته باشند و نیز تدبیر و امید داشته باشند که با اقتدار در مذاکرات به نتیجه برسند.
سئوال: گروه 1+5 تأکید دارد که ایران بیشتر از 2 هزارسانتریفیوژ نمی‌تواند داشته باشد. در حال حاضر هم در کنگره آمریکا طرحی در حال آماده‌سازی است که ایران بیشتر از 2 هزار سانتریفیوژ نمی‌تواند داشته باشد. این در حالی است که برای یک نیروگاه هزار مگاواتی برای تولید سوختش نیاز به 50 هزار سانترفیوژ است، نظر شما چیست؟
عباسی: البته این بستگی دارد به اینکه توان جداسازی این سانتریفیوژها چقدر باشد و سوخت آن رآکتور چقدر باشد.
سئوال: اگر در نهایت در توافق‌نامه قید شود که ایران تنها می‌تواند از 2 هزار سانتریفیوژ استفاده کند، ما با این تعداد سانتریفیوژ چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم؟
عباسی: تیم مذاکره‌کننده کشورمان باید به سمتی حرکت کند که بتواند اعلام کند ما در هر زمانی به هر تعداد سانتریفیوژی که نیاز داشته باشیم خودمان را محدود کنیم. ما که نمی‌خواهیم پول‌مان را دور بریزیم. ما نمی‌خواهیم از لحاظ اقتصادی خودمان را فلج کنیم. چرا پول مان را بدون جهت در غنی‌سازی صرف کنیم. باید به اندازه کافی ماشین سانتریفیوژ داشته باشیم و این مهم است که این ماشین سانتریفیوژ با چه قدرت جداسازی باشد. چون تعداد قدرت جداسازی ماشین سانتریفیوژ مشخص می‌کند.
مثلا SWU آن 1.5 باشد و یا 15 و یا 30 باشد. تعداد ماشین‌ها فرق دارد، آن هم برای چه نیازی باید باشد، برای نیاز رآکتور تهران است یا دارخوین و یا شبیه بوشهر است که هزار مگاوات و برای چند رآکتور است.
**فکر می‌کنم کلماتی که در قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها نوشته می‌شود نباید حقوق ما را پایمال کند.
مطمئنا اگر غربی‌ها حقوق ما را محترم بشمارند، ما به دنبال غنی‌سازی خارج از عرف نیستیم. زمان‌بندی می‌کنیم و مطابق نیازمان ماشین نصب می‌کنیم. مثلا از 3 سال قبل اعلام می‌کنیم که نیازمان چه میزان است و به کارخانه‌ها اعلام می‌کنیم به چه میزان ماشین تولید کنند و محل نصب و نحوه بهره‌برداری آن را اعلام می‌کنیم و آژانس هم نظارت می‌کند. در این خصوص آژانس می‌تواند بر گرم و حتی دهم گرم آن نظارت کند و مشکلی در این خصوص نداریم و همیشه با آژانس همکاری داشته باشیم.

** تیم مذاکره‌کننده باید نظارت آژانس را در حد عرف بین‌المللی بپذیرد.
پس تیم مذاکره‌کننده کشورمان باید بر روی safe gard و پادمان که نظارت آژانس هست، تأکید کند. باید تیم مذاکره‌کننده کشورمان اعلام کند که نظارت آژانس را در حد عرف بین‌المللی می‌پذیریم. آژانس برای کنترل کشورها ایجاد شده و ما هم پذیرفته‌ایم که از تأسیسات هسته‌ای ایران بازرسی کنند و تاکنون به این امر پرداخته‌اند و به نکته خاصی نرسیده‌اند و انحرافی نداشته‌ایم.گزارش‌های آقای آمانو هر سه ماه یک بار به شورای حکام ارسال می‌شود که این گزارش‌ها دال بر این امر است. حداقل در سه تا چهار سال گذشته هیچ مشکلی با آژانس نداشته‌ایم و تعاملات رو به بهبود بوده است. ما به عنوان یک بازوی امین می‌توانیم برای آژانس کار کنیم و سایر کشورها را کنترل کنیم.

** باید راهی باز شود تا از تاسیسات هسته‌ای آمریکا و کشورهای غربی بازرسی کنیم.
ایران متخصصان خوبی دارد که می‌تواند در بازرسی از تأسیسات هسته‌ای کشورها به آژانس کمک کند و باید این راه باز شود که متخصصان و کارشناسان خبره کشورمان به عنوان بازرسان آژانس به کشورهای آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان سفر کرده و از تأسیسات هسته‌ای این کشورها بازرسی کنند.

** تیم مذاکره کننده امکان بازرسی کارشناسان ایرانی از مراکز هسته ای دیگر کشورها را در توافقنامه بگنجاند.
در حال حاضر ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم، چون هم سوادش را داریم و هم تجاربش را داریم. آن‌قدر از ما بازرسی شده که اکنون جزو کشورهایی هستیم که خیلی خوب مسائل مربوط به بازرسی را می‌شناسیم و می‌توانیم در این خصوص به آژانس کمک کنیم. این موضوع را تیم مذاکره‌کننده کشورمان در توافق‌نامه بگنجانند که حتما کارشناسان و متخصصان هسته‌ای کشور بروند و از تأسیسات هسته‌ای سایر کشورها بازرسی کنند.

**آژانس تصمیم‌گیرنده نهایی پرونده هسته‌ای ایران نیست.
سئوال: شما حدود دو سال در خصوص پرونده‌ هسته‌ای ایران با آژانس در ارتباط بودید. آیا تصمیم‌گیر اول و آخر پرونده ‌هسته‌ای ایران از نظر شما  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است یا آمریکا و کشورهای غربی هستند؟
عباسی: خیر؛ آژانس تصمیم‌گیرنده نهایی پرونده هسته‌ای ایران نیست. آژانس از مدیران و کارشناسان بسیاری از کشورها و عمدتا کشورهای غربی تشکیل شده است. کشورهای غربی پول‌های بسیار خوبی به آژانس می‌دهند، کارمند به آژانس می‌دهند و حقوق کارمندان را نیز کشورهای غربی و به خصوص آمریکا می‌دهد. خوب مطمئنا کارمند و کارشناسی که در آژانس فعالیت دارد و یک فرد غربی است به کشور خود، کشورهای غربی و آمریکا علاقه و اعتقاد دارد و به کشورهای شرقی اعتقاد ندارند. این کارمندان و کارشناسان می‌توانند به راحتی از کشورهای خود دستور بگیرند، به خصوص آن کارکنان و کارشناس‌هایی که حقوق‌بگیر کشور خودشان هستند.
به عنوان مثال کارمندان دپارتمان انرژی آمریکا به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مأمور شده‌اند. قاعدتا این‌گونه افراد از کشورهایی که حقوق می‌گیرند تأثیرپذیری دارند و بر روی نظرات کارشناسی‌شان تأثیر ایجاد می‌شود.

** قطعا از طریق کارشناسی آژانس به نتیجه‌ای نمی‌رسیم.
قطعا کشور ما از طریق کارشناسی آژانس به نتیجه‌ای نمی‌رسد، چون کشورهای دیگر در آژانس تأثیرگذارند. با همه احترامی که به متخصصان آژانس قائل هستم، اما از طریق کارشناسی آژانس به نتیجه‌ای نخواهیم رسید. کارشناسان آژانس خبره هستند و بنده بعضا افراد مثبت و با روحیات انسانی را در میان آنها دیده‌ام، اما در شرایطی قرار گرفته‌اند که فشار سیاسی هم بر روی این کارشناسان هست.
سئوال: دستگاه‌های اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای غربی در آژانس نفوذ دارند؟ یا از طریق دیگری به اطلاعات موجود در آژانس دسترسی پیدا می‌کنند؟

عباسی: نفوذ از سوی سرویس‌های امنیتی بر روی افراد می‌تواند وجود داشته باشد و در همه جا این بحث موجود است. پول می‌تواند کارساز باشد و افراد از طریق سرویس‌های جاسوسی خریداری شوند، اما هرچه دنیا به سمت الکترونیک‌ شدن می‌رود و اساس روی کامپیوتر بیس و ماهواره بیس است.
آژانس بدون اینکه خودش هم بخواهد و در مدیریتش دخالت کند اطلاعاتش در اختیار کشورهای خاصی قرار می‌گیرد که همین سیستم‌ها را طراحی کرده‌اند. باید کشور ما حتما مراقب این موضوع باشد که داده‌های مختلف، فنی، صنعتی، تجاری و امنیتی را در اختیار دیگران قرار ندهد.

سئوال: به نظر شما تعهداتی که در توافق نامه ژنو متعهد به انجام آن شده‌ایم با تعهداتی که 1+5 داده، برابری می‌کند یا خیر؟
عباسی: امتیازاتی که گرفته شده در مقابل آنچه که دادیم ناچیز است. آنچه 1+5 متعهد شده در حوزه بانکی و ... انجام دهد در بحث اجرا، آشنایی با آن ندارم و داده‌ای ندارم که بتوانم با توجه به این داده‌ها نظر کارشناسی بدهم.
سئوال: با توجه به توافق‌نامه ژنو، سیاست‌خارجی اتخاذ شده از سوی دولت را چطور ارزیابی می‌کنید؟
عباسی: سیاست‌خارجی هر کشوری از تعداد زیادی پارامتر می‌تواند تشکیل شده باشد و می‌تواند از این پارامترها بهره ببرد. یکی از این پارامترها فرهنگ و اصالت آن کشور است. دیگری جاذبه‌های توریستی آن کشور است تا بتواند دیگران را جذب کند و فرهنگی داشته باشد تا بتواند با آن فرهنگ صحبت کند.
از این جنبه‌ها ما کشور غنی و تاریخی هستیم و مطالب بسیاری داریم تا بتوانیم با کشورهای دیگر در میان بگذاریم. جاذبه‌های کشور ما موجب می‌شود سایر کشورها بیایند و با ما ارتباط بگیرند. این مسئله‌ای بوده که طی 100 سال گذشته شاهد آن بودیم. البته با توجه به تکنولوژی، رفت و آمد میان کشورها بیشتر شده و ارتباطات زیادی میان ملت‌ها برقرار شده است. پس هر دولتی می‌تواند از این جنبه‌ها استفاده کند.
بحث فرهنگ و عقبه تاریخی کشورمان یک بحث خاصی است که سیاست‌خارجی ما می‌تواند از آن بهره ببرد. نکته دیگر اقتصاد است. ما کشور نفت‌خیزی هستیم و منابع گازی بسیاری داریم. ما کشوری هستیم که معادن معدنی‌اش تنوع بسیاری دارد. می‌توانیم از نظر اقتصادی به این منابع اقتصادی توجه کنیم و اقتصادمان را یکی از مبناهایی بگذاریم که در سیاست‌خارجی کشورمان تأثیرگذار باشد. منافع ملی کشورمان بسیار مهم است و ارتباط ما با سایر کشورهایی که با ما هم زبان، هم فرهنگ و هم دین هستند، می‌تواند عواملی باشد که در سیاست‌خارجی کشورمان تأثیرگذار باشد.
بحث اقتدار کشور یک پارامتر بسیار مهم است. آیا کشورمان دارای اقتدار لازم هست که بتوانیم در دنیا ارتباط مستقل و سازنده‌ای را داشته باشیم تا منافع ملی ما را تأمین کند؟ و این اقتدار از کجا می‌آید؟ به نظر من این اقتدار عامل اصلی‌اش ثبات سیاسی کشور است. مقبولیت یک نظام در نظر مردم است. مقبولیت نظام اسلامی ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا علی‌رغم مشکلات اقتصادی و... در نزد مردم بسیار بالاست. **پیشنهاد رئیس سابق سازمان انرژی اتمی به تیم مذاکره‌کننده.
این سیاست‌ها باید در احزاب ما از قبل بحث شود و انسان‌های ورزیده و خبره‌ای را تربیت کنیم و برای آینده برنامه داشته باشیم. در غیر این صورت ما بنده وقت خواهیم بود و همیشه تحت تأثیر سیاست‌های دیگران قرار می‌گیریم و خودمان نمی‌توانیم تأثیرگذار باشیم، چون برای تأثیرگذاری باید از سال‌ها قبل پیش‌بینی می‌کردیم تا بتوانیم در زمان خودش آن را اجرا کنیم. امیدوار باشیم که می‌توانیم در دنیا با تقویت بنیه داخلی و انسجام مدیریت و حاکمیت تفکر علمی در تمام ابعاد کشور موفق باشیم.
به عنوان سوال آخر: اگر پیشنهادی به اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشور دارید، بفرمایید.

عباسی: فعلا نمی‌توان به اینها پیشنهاد داد، چون در ابتدا باید راست بگویند که در آنجا چه گفتند و چه شنیده‌اند و بنویسند و زیر آن را امضا کنند. بعد از‌ آن آدم‌هایی مانند من و یا آنهایی که مانند من فکر می‌کنند و تجربه دارند نظر دهند. باید ببینم موضوع چیست و ما چه کمکی می‌توانیم بکنیم. اینها نخواستند. اینها یک قوم و طایفه‌ای هستند و به صورت طایفگی تصمیم می‌گیرند. خوب تصمیم بگیرند. اگر خراب کردند و کارشان بد شد و کشور به خطر افتاد، ما هستیم.
انشاءالله اگر خداوند عمری دهد ما کمک می‌کنیم. هر وقت که خسته شدند و به مشکلی برخوردند می‌توانند نگاه به داخل داشته باشند. نگاه به خارج‌شان را کم کنند و با توکل به خدا نگاه به داخل داشته باشند. اگر اینها به آدم‌های داخل نگاهی داشته باشند، این آدم‌ها کمک‌شان خواهند کرد، چون ذخیره هستند. نگران نباشند.
 پایان مصاحبه: آقای دکتر عباسی از اینکه این وقت را در اختیار ما قرار دادید، متشکرم.


یک شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن