واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم حجت الاسلام مهریزی خبر داد:
همایش بزرگداشت آیت الله مشکینی برگزار می شود/ رونمایی از برخی آثار برای اولین بار
قم - خبرگزاری مهر: دبیر همایش بزرگداشت آیت الله مشکینی از برگزاری این همایش در قم خبر داد و گفت: در این مراسم از مجموعه کتابهای آیت الله مشکینی برای اولین بار رونمایی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی مهریزی قبل از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران، از برگزاری همایش بزرگداشت آیت الله میرزا علی مشکینی در 25 اردیبهشتماه خبر داد و گفت: فعالیتهای این همایش از سال 1390 آغاز شده و قرار بر این بود در اوایل سال 91 همایش برگزار شود اما به دلیل آماده نبودن برخی مسائل علمی به ابتدای سال 93 موکول شد. وی مرحوم آیت الله مشکینی را از شخصیتهای برجسته در عالم تشیع و ایران اسلامی دانست که به عنوان یک مدرس عالی مقام در حوزه علمیه بوده و خدمات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گستردهای ارائه کرده است. دبیر علمی این همایش با بیان اینکه آیت الله مشکینی نویسنده و محققی توانا بوده که آثار فراوانی را در زمان حیات خود منتشر کرده است، اظهار کرد: با توجه به این ابعاد گسترده آثار، هدفی که این دبیرخانه برای خود تعیین کرد ابتدا تحقیق و آماده سازی آثار مکتوب و غیر مکتوب این شخصیت بزرگ است. وی به برخی از فعالیتهای این دبیرخانه اشاره کرد و افزود: فعالیتها در سه بخش تحقیق و آماده سازی آثار مکتوب، تهیه یادنامه و آمادهسازی گفتارهای ایشان دسته بندی کردهایم. حجت الاسلام مهریزی با اشاره به بخش آثار مکتوب، عنوان کرد: در زمان حیات این عالم ربانی 25 اثر منتشر شده و هنوز دست نوشتههای زیادی از ایشان وجود دارد که به چاپ نرسیده است، لذا فعالیت اصلی خود را بر این گذاشتیم تا مکتوبات این بزرگوار را در یک دوره سازماندهی شده علمی و طبق استانداردهای تحقیق منتشر کنیم. چاپ 50 جلد از آثار آیت الله مشکینی وی با بیان اینکه 50 جلد از آثار آیت الله مشکینی به چاپ رسیده یا در حال چاپ است، گفت: این آثار در هفت بخش شامل: قرآن، حدیث، کلام و عقاید، اخلاق، اصول فقه و فقه سازماندهی شده و با حدود 30 هزار صفحه وزیری آماده عرضه است که در روز همایش رونمایی خواهد شد. دبیر همایش در بخشی از سخنان خود به بخش یادنامه پرداخت و تصریح کرد: در این بخش 7 جلد کتاب در زمینههای گوناگون از جمله زندگینامه سیاسی و اجتماعی این عالم بزرگ و نیز اسنادی از ساواک، سخنرانیهای ایشان در مجلس خبرگان و جامعه مدرسین حوزه علمیه و همچنین 2 جلد مجموعه مقالات در مورد اندیشه و زندگی این عالم ربانی است.
وی اظهار کرد: کلاسهای درس آیت الله مشکینی، خطبههای نماز جمعه و دیگر سخنرانیهای ایشان مربوط به بخش گفتار است که اکنون گلچینی از خطبههای نماز جمعه آماده و چاپ گردیده و همچنین مجموعه درس اخلاق ایشان در یک جلد به چاپ رسیده است. حجت الاسلام مهریزی انتشار 3 شماره خبرنامه، ایجاد دو نرم افزار آثار و ترجمه قرآن آیت الله مشکینی با قرائت استاد عبدالباسط و نیز راه اندازی سایت همایش و تهیه آرشیو الکترونیکی آثار و صحبتهای ایشان را از برخی اقدامات این دبیرخانه توصیف کرد. وی با اشاره به برخی از آثار آیت الله مشکینی گفت: دو کتاب ایشان حائز اهمیت بوده و برای اولین بار است که منتشر میشود که عبارتند از: یک دوره تفسیر روان با قلمی ساده در 8 جلد برای مخاطبان جوان و نیز شرح استدلال بر کتاب تحریر الوسیله امام خمینی(ره) در 10 جلد. نمایشگاه آثار آیت الله مشکینی برپا میشود معاون فرهنگی و ارتباطی بین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث نیز در این مصاحبه مطبوعاتی طی سخنانی به ابعاد شخصیتی آیت الله مشکینی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به ابعاد علمی این عالم بزرگوار باید گفت ایشان از نظر اخلاق بسیار برجسته بودند و در یک جمله می توان گفت: آیت الله مشکینی عارفی وارسته و استاد اخلاقی اسوه برای جامعه علمی و دینی کشور بودند. حجت الاسلام محمد تقی سبحانی نیا با اشاره به برگزاری همایش بزرگداشت آیت الله مشکینی در نیمه ماه رجب و 25 اردیبهشتماه گفت: این همایش در دو بخش برگزار میشود که در بخش اول سخنرانی آیت الله ری شهری، رئیس مؤسسه حکمت اهل بیت(ع)، قرائت پیام مقام معظم رهبری، گزارش دبیر عالمی کنگره و سخنرانی آیت الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان و در بخش دوم ارائه دو مقاله از مقالات برگزیده و سخنرانی آیت الله استادی و نیز رونمایی از آثار آیت الله مشکینی را خواهیم داشت. معاون فرهنگی و ارتباطی بین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث گفت: در کنار این همایش نمایشگاهی از آثار آیت الله مشکینی برگزار میشود و با توجه به اینکه ایشان متولد اردبیل بودند مسؤلان اردبیل نیز همایشی را برگزار خواهند کرد که متعاقبا اعلام میشود. آیت الله میرزا علی اکبر فیض، معروف به مشکینی در دهم آذرماه سال 1300 هجری شمسی در روستایی از توابع مشکین شهر استان اردبیل دیده به جهان گشود و پس از سالها تلاش در عرصههای مختلفی چون تدریس در حوزه علمیه، تحقیق و نویسندگی و حضور تأثیرگذار در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی سرانجام در هشتم مردادماه 1386 هجری شمسی مصادف با نیمه ماه رجب 1428 هجری قمری دار فانی را وداع کرد.
۱۳۹۳/۲/۲۱ - ۱۳:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]