تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804099635




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون سازمان محیط زیست: در مسایل محیط زیست دریایی غفلت شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

معاون سازمان محیط زیست: در مسایل محیط زیست دریایی غفلت شده است چابهار - ایرنا - معاون حفاظت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تاکنون در کشور آنطور که باید به مسایل زیست محیط دریایی اهمیت داده نشده و در حقیقت در این حوزه دچار غفلت شده ایم.


ˈپروین فرشچیˈ روز شنبه در هفتمین نشست کمیته ملی مقابله با شکوفایی مضر جلبکی موسوم به ˈکشند سرخˈ و کارگاه آموزشی آشنایی با روشهای نمونه برداری از فیتوپلانکتونهای عامل کشند سرخ‎ افزود: از مجموع 20 منطقه دریایی جهان دو منطقه در ایران قرار دارد.
وی گفت: سواحل دریای عمان در جنوب و خزر در شمال ایران از مهمترین نواحی زیست محیط دریایی هستند که مطالعات و ملاحظات لازم زیست محیطی متناسب با شاخصهای کلان و واقعیتهای موجود در آنها انجام نشده است.
او با اشاره به برخی طرحهای مطالعاتی و تحقیقاتی انجام شده در حوزه محیط زیست دریایی به ویژه در زمینه کشند سرخ افزود: متاسفانه حتی همین معدود مطالعات انجام شده در این حوزه، در عرصه تصمیم سازی و مدیریتی کشور از جایگاه لازم برخوردار نیست.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: این در حالی است که مطالعات تخصصی و کارشناسی مهمترین راه رسیدن به توسعه پایدار و آینده سازی متناسب با شاخصهای زیست محیطی است.
وی گفت: توجه کشورها به محیط زیست و مسایل و مشکلات آن به نوع نگاه و اهمیت انسان در فرایند مدیریتی برمی گردد و در هر کشوری که محیط زیست و چگونگی رشد انسانی اهمیت داشته حداکثر تلاشها را برای حفاظت از محیط زیست انجام می دهند.
فرشچی یکی از نارساییهای موجود را فقدان ارتباطهای لازم در حوزه های تخصصی و پژوهشی بین پژوهشگران و در مرحله بعد فقدان بانک ملی از پروژه های انجام شده دانست که باعث شده گاه بسیاری از مطالعات و اقدامات به صورت موازی و تکراری صورت گیرند.
وی همچنین با اشاره به اکتشاف نفت در ایران در دهه 40 و معطوف شدن نگاهها به توسعه فعالیتهای نفتی گفت: این در حالی است که در دریا فقط نفت فرصت و مزیت نیست بلکه دهها فرصت و مزایای دیگر از جمله صید و صیادی، آبزی پروری، حمل و نقل دریایی و دیگر موارد از نظر اقتصادی و زیست محیطی مطرح است که باید چالشهای آن به موقع رسیدگی شود.
او تاکید کرد: دریاها آخرین سنگر زیست انسانی است و در آینده نزدیک با توجه به فرسایشهای موجود در فضای سرزمینی، دریاها شاهد هجوم همه جانبه انسان نه تنها برای کسب طعام و معیشت بلکه برای زندگی کردن نیز خواهد شد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بر همین اساس توجه به شاخصهای زیست محیط دریایی و جلوگیری، شناسایی و کنترل آفتها و آسیبهای دریایی برای ادامه حیات بشری از اولویت بسیار بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: انعکاس برنامه های زیست محیط دریایی در برنامه چهارم توسعه کشور بسیار ضعیف بود و بعد از تلاشهای بسیار مقداری در برنامه پنجم دیده شده است.
او گفت: فعالیتهایی برای تهیه برنامه ششم در حال انجام است که باید با تلاش پژوهشگران و نخبگان دغدغه های زیست محیط دریایی در این برنامه در جایگاه مناسبی قرار گیرد.
فرشچی افزود: در حوزه محیط زیست دریایی در سطح ملی باید فرابخشی عمل کرد و به ویژه بخشهای خصوصی و همکاریهای منطقه ای در اولویت قرار گیرد زیرا اگر همکاری منطقه ای وجود نداشته باشد هیچ برنامه ای موفق نخواهد شد.
وی ادامه داد: آلودگیهای دریایی به راحتی در تمام دریاها و اقیانوسها قابل انتقال است و به هیچ عنوان نمی توان بدون در نظرگرفتن این واقعیت هیچ برنامه زیست محیط دریایی را برای جلوگیری و کنترل آلودگیها عملیاتی کرد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست همچنین اظهارداشت: انتظار می رود با انجام فعالیتهای مطالعاتی علل ریشه ای ˈکشند سرخˈ پیدا شود تا بتوان به درستی برای مقابله با آن برنامه ریزی کرد.
ˈکشند سرخˈ نام معمول پدیده شکوفایی فیتوپلانکتون یا همان افزایش ناگهانی جمعیت فیتوپلانکتونها به ویژه گونه های متعلق به داینوفلاژله ها و دیاتومه ها است.
یکی از علل مهم در این زمینه افزایش دما و ورود مواد مغذی نظیر نیترات و فسفات به دلیل فعالیتهای انسانی و تخلیه فاضلابهای انسانی و زه آبهای کشاورزی است.
هفتمین نشست کمیته ملی مقابله با شکوفایی مضر جلبکی و کارگاه آموزشی آشنایی با روشهای نمونه برداری از فیتوپلانکتونهای عامل کشند سرخ‎ به مدت سه روز حضور کارشناسان کشوری و استانهای ساحلی در چابهار ادامه دارد.
1744/2729

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




20/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن