تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827841213




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتقاد رییس قضا از برخی رسانه های داخلی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتقاد رییس قضا از برخی رسانه های داخلی
رئیس قوه قضائیه گفت: اتحاد برخی صداها و رسانه‌های داخلی با رسانه‌های بیگانه که کارشان تخریب نظام و دستگاه‌های نظام از جمله قوه قضائیه است قابل تامل است.
کد خبر: ۳۹۸۹۶۶
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۱ - 08 May 2014


رئیس قوه قضائیه گفت: اتحاد برخی صداها و رسانه‌های داخلی با رسانه‌های بیگانه که کارشان تخریب نظام و دستگاه‌های نظام از جمله قوه قضائیه است قابل تامل است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله آملی لاریجانی در نشست با روسای کل دادگستری‌های سراسر کشور اظهار داشت: امسال از سوی مقام معظم رهبری مزین به نام فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی است که بحث مدیریت جهانی و عزم ملی انحصاری برای فرهنگ و اقتصاد ندارد.

وی با بیان اینکه در درون قوه قضائیه جدای از وظایف ذاتی بحث مدیریت جهادی نیز مطرح می‌شود، ادامه داد: موضوع اتکای مدیریت به بحث ایمان و توانایی درونی انسان بیشتر مدنظر است. مدیریت جهادی به معنای حرکت و سرعت زیاد نیست بلکه انسان باید به توانایی خود و رشدی که مدنظر خداوند است توجه کند. دوران جهاد و دفاع مقدس نمونه‌ای از عزم ملی و مدیریت جهادی بود و همچنین توانایی‌های هسته‌ای و پیشرفت‌های علمی مصادیق دیگر از مدیریت جهادی در کشور ما بوده است. ما نباید حرکت خود را به فرهنگ و اقتصاد محصور کنیم و امیدواریم هر مسئولی در هر سطحی که در درون قوه قضائیه است کمربند‌ها را بسته و برای حرکت جهادی خود را آماده کنیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به کارهای زیربنایی در دوره 5 ساله مدیریت خود که روبه پایان است گفت: در هفته قوه قضائیه جمع‌بندی اقداماتی که انجام شده و نشده را اعلام می‌کنیم و می‌گوییم که چه مقدار از این برنامه‌ها و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری عقب مانده‌ایم و چه اقدام مناسبی انجام داده‌ایم.

آملی لاریجانی گفت: مهمترین دغدغه بنده و مسئولان عالی قوه قضائیه بحث نیروی انسانی است، فضای فیزیکی را می‌توان با بدیل جبران کرد اما نیروی انسانی را نمی‌توانیم. در این جهت اقدامات اساسی صورت گرفت و جذب عده‌ای از نیروی انسانی جدید در قوه قضائیه براساس برنامه پنجم صورت گرفت. تلاش برای ارتقای دانش کارکنان، اهتمام به وضعیت معیشتی کارکنان و قضات از سایر اقدامات انجام شده است. وضعیت خاص دستگاه قضایی نیازمند اقدامات و توجه بیشتر دولتمردان است اما وضعیت فعلی جامعه ما را قانع می‌کند که بیش از این توقع نداشته باشیم.  هرچند وضعیت نباید به گونه‌ای باشد که نیروی قضایی برای تامین معاش خود به سراغ شغل دوم برود.

وی با بیان اینکه نظارت‌ها گسترده و تقویت‌شده است، گفت: تشدید نظارت بخشی از مشکلات موجود را ترمیم می‌کند. یکی دیگر از اقدامات انجام شده استفاده از فناوری‌های جدید است که در سال‌های اخیر مورد اهتمام بود و فکر می‌کنم اگر این راه را ادامه دهیم تحول عظیمی در چگونگی خدمت‌رسانی به مردم صورت می‌گیرد.

رئیس قوه قضائیه استقلال را یکی از مهمترین امور در قوه قضائیه دانست و گفت: در تمام دنیا نیز استقلال دستگاه قضایی امری پسندیده است. دستگاه‌ها از هم مستقل هستند هر چند قوا با هم تعامل دارند اما مراد ما این است که برخی نتوانند تاثیر نادرست خود را در قوه قضائیه داشته باشند.

وی ادامه داد: این را ظلم فاحشی می‌دانم که عده‌ای می‌گویند دستگاه قضایی تابع فلان دستگاه است. اینکه قوه قضائیه را تحت تاثیر نهادی بدانند افترا و ظلم فاحشی است.  البته اینکه در گوشه‌ای یک قاضی تحت تاثیر باشد را منکر نمی‌شویم اما این موضوع نباید بنایی برای تعمیم و تسری این موضوع به تمام دستگاه قضایی باشد زیرا این روال نادرستی است.

آملی لاریجانی با بیان اینکه در این دوره این استقلال حفظ شد و یکی از بهترین توصیفات دستگاه قضایی استقلال آن است، گفت: به این اقتدار و استقلال دستگاه قضایی افتخار می‌کنیم. در جریان فتنه قوه قضائیه خوب و مستقل عمل کرد. هرچند ممکن است کاستی‌هایی وجود داشته باشد اما به وظایف عمل شد. مهم این است که مسئولان قوه قضائیه بصیرت داشته باشند و فتنه‌ها را دریابند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به وقایع اخیر در زندان اوین و هجمه‌ رسانه‌های خارجی در این زمینه گفت: در بازرسی از بند 350 زندان اوین دیدید که چه بساطی را راه انداختند و برخی اذناب داخلی آنها کار صحیح و قانونی را زیر سوال بردند . این اتحاد برخی صداها و رسانه‌ها با رسانه‌های بیگانه که کارشان تخریب نظام و دستگاه‌های نظام از جمله قوه قضائیه بوده قابل تامل است. در ماه‌های اخیر هجمه‌هایی علیه قوه قضائیه به راه افتاده است که شاید نسبت به هیچ دستگاه دیگری این هجمه‌ها وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: عده‌ای به جای اینکه ارتباط این رسانه خارجی با تخریب‌ها و هجمه‌ها را بفهمند جور دیگری رفتار می‌کنند باید پرسید این رسانه‌ها چطور دلسوز چندنفر در بند 350 اوین شده‌اند اما در بحث تحریم یک ملت هیچگاه نیامدند بگویند چرا غربی‌ها ظلم می‌کنند و با تحریم می‌خواهند ملتی استوار را تضعیف کنند. آنها جلسه گذاشتند که به موضوع بند 350 و ادعای ضرب و شتم زندانیان بپردازند ولی آیا وقت گذاشتند تا دولت‌های خودشان را به خاطر تحریم یک ملت مستقل تقبیح کنند.

آملی لاریجانی تصریح کرد: ما از رسانه‌های بیگانه انتظاری نداریم اما نکته عجیب این است که عده‌ای از درون با آنها همنوا می‌شوند. ما باید راه حق را بشناسیم و اجازه ندهیم جوسازی ما را از عدالت به طرف دیگری منقلب کند. دستگاه قضایی باید راه عدالت را بشناسد و به این حرف‌ها گوش ندهد. ما قوانین، وظایف و محدودیت‌هایی داریم که باید بر اساس آنها حرکت کنیم و بدانیم هر قدم که ما عقب بیاییم آنها فشارشان را بیشتر می‌کنند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جا دارد ما در راه خدمت به مردم از استراحت، آرامش و وقت خود و خانواده خودمان کم بگذاریم گفت: افرادی که به دستگاه قضایی مراجعه می‌کنند قطعا گرفتار هستند و نیاز است که قضات و کارکنان قضایی با تحمل و صبر بیشتر با مردم برخورد کنند. بعضا گزارش‌هایی می‌آید که در برخی از حوزه‌ها رفتارهای نادرستی صورت می‌گیرد. ما نمی‌خواهیم این موضوع را تعمیم دهیم اما این رویه‌های نادرست باید اصلاح شود.

وی با اشاره به تناسب جرم و مجازات در بحث کیفرها اظهار داشت: دست قاضی در حوزه‌های مختلفی از جمله تبدیل مجازات حبس به غیرحبس باز است، در واقع تشخیص جرم مجازات و وضعیت مجرم با قاضی است . بعضا گزارش‌هایی می‌آید مبنی بر اینکه به عنوان مثال جوان کم سن و سالی به خاطر سرقت به حبس طویلی محکوم شده است. در حالی که این کار وضعیت را بدتر می‌کند. چه دلیلی دارد چنین حبسی داده شود و به نظر می‌آید این اقدام عاقلانه نباشد. مجازات باید برای بازدارندگی باشد نه انتقام و یک قاضی نباید عصبانی شده و به جای مجازات متناسب مجازات حداکثری دهد.

آملی لاریجانی با اشاره به ابلاغ بخشنامه‌ای در روزهای اخیر مبنی بر ضرورت استفاده از مجازات جایگزین حبس درباره پزشکان گفت: اخیرا درباره پزشکان مواردی پدید آمد که بهتر بود اینگونه عمل نمی‌شد هرچند گمان می‌کنم پشت این قضیه جریانی علیه قوه قضائیه وجود داشت.

وی خطاب به روسای دادگستری ضمن تاکید بر الزامی بودن اجرای این بخشنامه از آنها خواست به مجموعه تابعه خود تاکید کنند آن را مناسب و صحیح اجرا کنند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ابلاغ قانون آیین جدید دادرسی کیفری گفت: از زمان ابلاغ برای اجرا 6 ماه زمان در نظر گرفته شده که به نظر ما این 6 ماه کم است زیرا این قانون تغییرات مهمی در تشکیلات قضایی ایجاد می‌کند و اجرای این تغییرات نیازمند زمان است. همچنین تغییراتی در دیوان عالی کشور در زمینه کیفیت و صلاحیت‌های رسیدگی و همچنین اعمال ماده 18 ایجاد می‌کند که یکی از این تغییرات بحث ورود ماهوی شعب دیوان عالی به پرونده‌هاست که شاید مشکلاتی وجود داشته باشد.

آملی لاریجانی با اشاره به اینکه به نظر ما این قانون تشکیلات را تغییر می‌دهد، گفت: همچنین در حوزه صلاحیت‌ها از رئیس قوه قضائیه گرفته تا ارکان پایین‌تر، تغییراتی صورت گرفته که البته صلاحیت‌ها بیشتر شده است و به طور کلی تحولی عجیب و غریب در آیین دادرسی ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: فعلا با همه این تفاسیر تمام روسای کل دادگستری‌ها باید برای آموزش این قانون تلاش بیشتری به کار گیرند و معاونت آموزش قوه قضائیه نیز پیش‌بینی‌هایی را در این زمینه کرده است اما این قانون جدید به قدری ظرایف دارد که نیازمند کار مجدد و مکرر است.

رئیس قوه قضائیه نظارت بر قوه قضائیه اقدامی برای تطهیر کل قوه قضائیه دانست و گفت: هرچند اعلام مجازات قضات را نادرست می‌دانم اما این کار برای پاک شدن سیمای قوه و حتی بازدارندگی از تکرار تخلفات لازم است.

آملی لاریجانی ادامه داد: بنده هم به عنوان رئیس قوه قضائیه و هم به عنوان دوست از شما می‌خواهم که نظارت‌ها را تقویت کنید. هم نظارت از راه دور داریم و هم باید در مسیر نظارت‌های حضوری قرار بگیریم. مسئولان نظارت‌های از راه دور را بگذارند برای بقیه افراد، خودشان مرتب از حوزه‌های قضایی سرزده بازدید کنند و نحوه برخورد با مردم را از نزدیک رصد کنند. در قوه قضائیه که بیش از 9 هزار قاضی و 35 هزار کارمند فعالیت می‌کنند ممکن است برخی افراد سودجو موجب خدشه‌دار شدن سلامت سایرین شوند.

وی ادامه داد: اگر روسای کل دادگستری از اتاق‌های خود بیرون بیایند و نظارت‌ها را گسترش دهند قطعا این کار بازدارندگی و اثر دارد. آنها باید ببینند که آیا در وقت اداری یک کارمند و قاضی زیارت عاشورا می‌خواند. وقت اداری مخصوص کار اداری است و زیارت عاشورا خواندن برای وقت دیگری است. بعضا شکایت می‌کنند که یک فرد از شهرستان به تهران می‌آید و مثلا ساعت 9 صبح وقت دادرسی دارد و این در حالی است که قاضی تازه ساعت 10 صبح کارش را آغاز می‌کند.

رئیس قوه قضائیه در پایان بحث ممنوع‌الخروجی‌ها و ممنوع‌المعامله‌ها اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات قضایی این بود که مثلا فردی ممنوع‌الخروج می‌شود ولی در نهایت تعیین تکلیف نمی‌شود و مدت‌های زیادی پس از این موضوع به فرودگاه می‌رود و آنجا مطلع می‌شود که ممنوع‌الخروج است. درباره ممنوع‌المعامله‌ها نیز این مشکل وجود دارد و مسئولان باید در همه حوزه‌های قضایی به این مسائل به سرعت رسیدگی کنند و نتیجه اقدامات را به نهادهای مربوطه اعلام کنند تا افراد هنگام خروج یا انجام معامله با مشکل مواجه نشوند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن