واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۰:۲۰ق.ظ)
نخستين بنياد پيشگيري با ارائه خدمات رايگان افتتاح مي شود ربيس سازمان بهزيستي کشور با اشاره به اينکه اعتبارات امسال در حوزه پيشگيري بالغ بر ۵۵ ميليارد تومان خواهد بود، گفت: به زودي نخستين بنياد پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي افتتاح خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، «همايون هاشمي» ربيس سازمان بهزيستي کشور با بيان اين مطلب، گفت: بهزيستي براساس قوانين و مقررات موجود با ارائه خدمات پيشگيري، اجتماعي، توانبخشي و آموزشي در راستاي حفظ و ارتقاي شاخصهاي سلامت (جسمي، رواني و اجتماعي) و رفاه اجتماعي به منظور حمايت و توانمندسازي و ارتقاي کيفيت زندگي گروههاي هدف و آحاد مردم فعاليت ميکند.
وي تصريح کرد: فعاليتهاي پيشگيري به صورت منسجم و قالب يافته در ساختار سازمان از سال 1371 شروع شد و يکي از سازمانهاي پيشرو در برنامهها و فعاليتهاي پيشگيرانه مبتني بر مطالعات و پژوهش سازمان بهزيستي بوده است که مأموريت اصلي حوزه پيشگيري، کاهش بار ناشي از آسيبهاي اجتماعي، اختلالات رواني و معلوليتها از طريق کاهش بروز و شيوع آنها و ارتقاي فرهنگ سلامت در سطح جامعه است.
رييس سازمان بهزيستي کشور ادامه داد: شناسايي علل بروز معلوليتها، آسيبهاي اجتماعي و اختلالات رواني ـ کاهش مداوم بروز، توسعه و شدت معلوليتها و آسيبهاي اجتماعي و اختلالات رواني ـ اصلاح يا تغيير عوامل محيطي که به طور غيرمستقيم در بروز معلوليتها، آسيبهاي اجتماعي و اختلالات رواني تأثير دارند (از طريق کاهش عوامل مخاطرهآميز و افزايش عوامل محافظتي)، ارتقاي سطح سلامت از طريق ارتقاي فرهنگ پيشگيري در جامعه، گسترش مهارتهاي زيستي (اعم از زيست شناختي، روان شناختي و جامعه شناختي) و توانمندسازي از عمدهترين وظايف بهزيستي در حوزه پيشگيري است.
وي به مطالعه و برنامهريزي به منظور توسعه و ارتقاي برنامههاي پيشگيري، تقويت و ساماندهي خدمات پيشگيرانه قابل ارائه در سطح جامعه با بهرهگيري از توان بخش دولتي و غير دولتي و تمام پتانسيلهاي موجود با رويکرد ارتقاء بهداشت رواني و اجتماعي اشاره کرد و گفت: پيشگيري از معلوليتها، آسيبهاي اجتماعي، اختلالات رواني و درمان اعتياد يکي از اهداف مهم سازمان در حوزه پيشگيري است.
هاشمي در ادامه به اقدامات، فعاليتها و برنامههاي حوزه پيشگيري و درمان اعتياد از سوي بهزيستي اشاره کرد و افزود: پيشگيري اجتماع محور از اعتياد، آگاهسازي و آموزشهايي در خصوص مواد و مضرات آن با رويکرد اجتماع محور در محلات روستايي، شهري، آموزشي (مدارس و دانشگاهها) و محيطهاي کار از سال 1374 -درمان و بازتواني (مرکز درمان سرپايي مرکز درمان اقامتي کوتاه مدت)، (بستري)، مرکز بهبودي اقامتي ميان مدت و مرکز اقامتي بلندمدت از سال 76 از جمله اقداماتي است که صورت گرفته است.
رييس سازمان بهزيستي کشور افزود: کاهش آسيب اعتياد (مراکز گذري، تيم امدادرسان سيار و مرکز سرپناه شبانه)، خط ملي اعتياد(از سال 79 و به صورت کشوري) و کارزار رسانهاي شيشه و آگاهسازي و پيشگيري از اعتياد از سال 1392 از ديگر برنامههاي حوزه پيشگيري است.
وي در ادامه به ديگر برنامه هاي سازمان بهزيستي در حوزه پشگيري از معلوليتها اشاره کرد و افزود: برنامه کشوري غربالگري، تشخيص و مداخله زودهنگام شنوايي نوزادان و شيرخواران ـ برنامه کشوري پيشگيري از تنبلي چشم و ساير اختلالات بينايي ـ آگاهسازي و پيشگيري از معلوليتها ـ برنامه پيشگيري از معلوليتهاي ناشي از اختلالات ژنتيک ـ پيشگيري از معلوليتهاي ناشي از دوران سالمندي است.
هاشمي بيان داشت: در سالهاي 90 تا 92 اعتبارات سازمان بهزيستي در حوزه پيشگيري به ترتيب 9، 28، 40 ميليارد تومان بوده است که امسال پيش بيني ميشود اعتبارات در اين بخش به 55 ميليارد تومان برسد.
رييس سازمان بهزيستي کشور اظهار داشت: به زودي نخستين بنياد پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي در تمامي حوزهها در تهران افتتاح خواهد شد و مراجعه کنندگان به صورت رايگان خدمت خواهند گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]