واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی؛ گامی به سوی تجاری سازی علم بومی
دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران با نمایش توانمندی دانشمندان ایرانی در ساخت تجهیزات آزمایشگاهی برای دانشگاهها از هفتم اردیبهشتماه تا امروز در نمایشگاه بینالمللی تهران دایر شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با توجه به افزایش چشمگیر تولید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی در کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دومین «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» را با هدف معرفی توانمندیهای کشور در این زمینه، فراهمسازی بستری برای تبادل فناوری و همافزایی سازندگان با یکدیگر، بازارسازی، حمایت از ایجاد زیرساخت های توسعه فناوری در دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور و همچنین جذب حمایتهای دولتی به سمت تولیدات داخلی و شرکتهای دانشبنیان، برگزار کرد. این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت ماه در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد و امروز نیز پایان یافت. این نمایشگاه به منظور تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در تقویت شرکتهای دانشبنیان و اقتصاد مقاومتی برگزار شد.
نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل، اهدافی نظیر حمایت از اشتغال پایدار در شرکتهای دانشبنیان، توسعه فناوری از طریق ایجاد کشش بازار برای توانمندسازی شرکت های سازنده از طریق حمایت از خرید تجهیزات، ترغیب دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی به استفاده از محصول ایرانی، کاهش وابستگی آزمایشگاههای داخلی به تجهیزات و مواد مصرفی وارداتی، کمک به شکلگیری بازار بزرگ و پایدار داخلی برای تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی ساخت ایران، تسهیل در تبادل فناوری و همافزایی میان سازندگان تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی، ایجاد ارتباط مستقیم خریداران اصلی و اعضای هیئتعلمی با شرکت های سازنده تجهیزات آزمایشگاهی، تقویت شرکتهای دانشبنیان در پاسخگویی به نیازهای کشور و ظرفیتسازی برای صادرات محصولات دانشبنیان را دنبال می کرد. همچنین شناسایی شرکتهای توانمند در کشور در زمینه تولید مواد و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و حمایت از آنها، معرفی توانمندیهای کشور در زمینه تولید مواد و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی در کشور و تبدیل شدن به قطب منطقهای تولید تجهیزات آزمایشگاهی، حمایت از عرضه تولیدات استاندارد، بهبود کیفیت تولیدات داخلی و بهروزرسانی مشخصات و ارتقای کمی و کیفی خدمات پس از فروش از سوی شرکتهای دانشبنیان تولیدکننده تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی در کشور نیز از دیگر اهداف این نمایشگاه بود. این نمایشگاه با حضور بیشتر از 200 شرکت با حدود 4 هزار و 444 نمونه تجهیزات آزمایشگاهی برای تامین نیاز دانشگاههای کشور به تجهیزات آزمایشگاهی برگزار شد. برای برگزاری این نمایشگاه، وزارت علوم 17 میلیارد تومان، معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور 20 میلیارد تومان، وزارت بهداشت 10 میلیارد تومان و دانشگاهها نیز 20 میلیارد تومان اعتبار را متعهد میشوند تا بالغ بر 70 میلیارد تومان یارانه برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی تعلق بگیرد. همچنین برای بخش خصوصی نیز وامهای 4 درصدی پیشبینی شده است.
* ارائه دستاوردهایی برای تامین نیاز داخل و توسعه صادرات کوره نفوذ و اکسیداسیون، بستر ثابت و سیال، دستگاه تانک های تداخلی، برج خنک کننده، برج تقطیر آکنده، برج تقطیر سینی دار، دستگاه فیلتراسیون تحت خلا، میعان فیلمی و قطرهای، خشک کن دوار از تجهیزاتی بود که در این نمایشگاه ارائه شد تا توانمندی دانشمندان ایرانی در ساخت تجهیزات آزمایشگاهی عرضه شود. همچنین در این نمایشگاه، دستگاه بررسی انتقال حرارت در مبدلهای صفحهای، دستگاه دانه بندی ماسه، خشک کن پاششی، تبخیر کننده با فیلم صعودی، دستگاه جوشش و میعان، دستگاه بررسی انتقال حرارت در مبدل های پوسته لوله، کنترل یونیورسال، تبخیر کننده دو مرحلهای و آزمایش ضریب انبساط حجمی مایعات نیز در این نمایشگاه عرضه شد. میکروسکوپ ایرانی با بزرگنمایی 1000 برابر نیز از جمله دستگاههایی بود که در این نمایشگاه عرضه شد. باتوجه به اینکه مسئولان کشور درصدد توسعه صادرات محصولات عرضه شده در این نمایشگاه هستند، میتوان گفت نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل میدانی بود برای عرضه دستاوردهای بومی کشور برای تامین نیازهای دانشگاهها و حتی صادرات به کشورهای دیگر. انتهای پیام/
93/02/10 - 16:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]