محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828780158
ضرورت برقراري رابطه ي مدرسه و جامعه
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۸:۲۷ب.ظ)
ضرورت برقراري رابطه ي مدرسه و جامعه نظام آموزشي به منظور تحقق اهداف چند بعدي جامعه برپاشده و مدارس در خدمت نيازهاي اجتماع هستند.از اين جهت برقراري ارتباط موثر ميان مدارس و اجتماع امري طبيعي و ارزشمند به نظر مي رسد.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛هدف از برقراري روابط ميان مدرسه و اجتماع،ايجاد اعتماد متقابل از طريق اطلاع رساني به مردم درباره ي وضعيت کار مدارس است تا بدين وسيله حمايت قاطع آنان را براي حل و فصل مشکلات گوناگون مدارس جلب نمايند . با برقراري رابطه اي اثربخش مي توان زاويه ي نگرش مردم را نسبت به تعليم و تربيت ، رسالتها و اهداف آن ، موقعيت مدرسه و اهميت وضرورت برنامه هاي آن تغيير داد و با احساس تکليف مردم نسبت به موضوع،زمينه ي مناسب براي برخورداري از حمايت ، مشارکت و کمک هاي اجتماعي آنان به مدارس فراهم آورد.
مردم با کسب علم و آگاهي بيشتر از اهميت آموزش و پرورش به مشارکت در سرنوشت آموزشي و تربيتي فرزندان خود ترغيب مي شوند .مدارس هم منقابلاً ازنظرات ونيازهاي مردم و جامعه اطلاع يافته به تجديدنظر و تغيير در برنامه ها و مقاصد آموزش و پرورش ملزم مي گردند.
مقدمه
تشکيل شوراهاي آموزش و پرورش، شوراهاي آموزشي ، محلي ، انجمن هاي اوليا و مربيان، برقراري ارتباط با رسانه هاي گروهي،کتابخانه ها و ساير مراکز خدمات فرهنگي و اجتماعي مي توانند مراکز آموزشي را در ايفاي مربوط به روباط مدرسه و اجتماع به طور موثر معاضدت کنند . " نظام آموزشي به منظور تحقق اهداف متعدد جامعه شکل گرفته است و مدرسه در خدمت نايزهاي جامعه است ". (علاقه بند1371). موفقيت آن نظام در انجام رسالتش مستلزم برخورداري از حمايت هميشگي جامعه است .
مشارکت جامعه،بايد نمايش زنده اي از يک نگرش يا گرايش باشد(يک مشارکت پويا، با نگرشي سخاوتمندانه)، روح مشارکت آنچنانهنرمندانه در اين وادي بوزد که دانش آموزان از آن احساس آرامش و غرور نمايند.
محيط ها مکمل همديگجر بوده و يکديگر را تقويت مي کنند اين تأکيد بيانگر اين موضوع است که تعمق و واکاوي عالمانه خانواده و اجتماع در امورات مدارس بهينه سازي نظام آموزشي و افزايش توانمندي مديران مدارس را موجب مي شود . بنابراين برقراري روابط موثر بين مدرسه و جامعه امري طبيعي و اجتناب ناپذير است . ضرورت برقراري رابطه ي مدرسه و جامعه
يکي از شاخص هاي ارزشمند جامعه ي انساني برتر،وجود پديده ي مشارکت در ميان افراد، نهادها و سازمان هاي آن جامعه است . مشارکت در واقع نوعي احساس همبستگي و تعلق و تلاش دسته جمعي ميان افراد يک جامعه به منظور نيل به نظام عادلانه ي اجتماعي است . مشارکت داراي مباني فلسفي عميق و گسترده اي مي باشد که مي توان آنرا از چندين بعد مورد بررسي قرار داد . (رهنورد،1371)
بررسي هاي صورت گرفته نشان مي دهد در حال حاضر،مشارکت اولياي دانش آموزان و جامعه در امور مدارس محدود مي باشد و اين امر مشکلاتي را بر سر راه مدارس جهت تحقق اهداف شان ايجاد نموده است . آموزش و پرورش به عنوان يک سيستم اجتماعي به منظور انجام مأموريت ، منابع مورد نياز خود را به صورت درون داد(دانش موجود در جامعه، ارزش هاي معتبر موجود،اهداف مطلوب ، منابع مادي و مالي)از جامعه مي گيرد، پس از طريق يک سلسله فراگردهاي پيچيده اي که مستلزم به کار گيري ساختارسازماني ، افراد،تکنولوژي و ايفاي وظايف معين است ، دانش آموز را پرورش مي دهد . و بالاخره نتيجه ي کار (برون داد) خود را به صورت افرادي که از جهات مختلفي تغيير يافته و صلاحيت و شايستگي پيدا کرده اند تحويل جامعه مي دهد،بنابراين بايداين واقعيت را بپذيريم که آموزش و پرورش مي بايستي در ارتباط تنگاتنگ با جامعه و خانواده باشد . و تحول واقعي مدارس همزمان با برقراري پيوندهاي بهتر ميان مدرسه و خانواده صورت گيرد. به عبارت جالب تر مدارس بدون مشارکت معنا دار اولياء دانش آموزان نمي توانندبه برنامه هاي تعليم و تربيت دست يابند.
تاجوي ها به هم و موها با هم نپيوندند، نه سيلاب تحقق مي يابد و نه طناب شکل مي گيرد . مدارس زماني همگام و هماهنگ در مسير تکامل و توفيقات خود گام بر مي دارند که همه ي افراد اجتماعي و صاحب نظران را در دايره ي هدف هاي برنامه ي سالانه و روزانه ي خود بگنجانند.
خط مشي و جهت گيري هر فضاي آموزشي بايد مبتني بر، برآيند اراده اي متشکل فردفرد اولاي دانش آموزان باشد. کاخ رفيع مشارکت جامعه و خانواده در مدارس برسه ستون استوار و ارزشمند بنيان نهاده شده است : تلاش آگاهانه ي اولياء ، تسهيم عادلانه ي مسئوليت و تصميم سازنده و علمي مدارس.
مشورت و مشارکت عالمانه ي اجتماع در مدارس پنجره اي به باغ سبز و خرم انديشه ها در مدارس باز مي شود که منجر به اتخاذ تصميمات بهتر و دقيقتر و کيفيت کار آموزشي و پرورشي مطلوب تر و بهتر مي گردد . هرگاه اولياء فرصت بيان انديشه هاي خودرا بيابند و در اتخاذ تصميمات مدارس شرکت جويند، به آفرينندگي ، نوآفريني و نوجويي بيشتر روي مي آورند و به پذيرش مسئوليت بيشتر دلبسته مي شوند . استقبال مقامات مدارس از نظرات ارزشمندخانواده ها از جمله ي امتيازاتي است که باعث موفقيت يک مدير مي شود . درگير کردن اجتماع
درگيري به معناي مشارکت پويا و فعال مردم در برنامه ها و فعاليت هاي مدرسه است . تدريس خوب معلمان و ارتباط مناسب آنها با والدين و اطلاع رساني به آنها و نظر خواهي و اطلاع گيري از آنها براي بهبود برنامه ها مي تواند ساز و کار موثري در ايجاد و بهبود رابطه ي موثر مدرسه و خانه ( اجتماع ) باشد.
فرهنگ " احترام به معلم و عشق به دانش آموز " بايد سرلوحه ي باورهاي اولياء و مورد اهتمام آنها باشد . و به عنوان جامعه ي محلي از طريق خودياري ، نقش فعالي در تجهيز و توسعه ي مدارس ايفا نمايند. والدين بايد از نيازهاي علمي هر يک از برنامه هاي مدرسه باخبر و اظهار نظر عالمانه داشته باشند.
تشکيل جلسات مستمر معلم، دانش آموز و والدين راه موثري براي درگير نمودن والدين درطرح ريزي و مشارکت در انجام برنامه هاي آموزشي دانش آموز وگزارش پيشرفت اوست،لذا آنها مي توانند بزرگترين منبع ارتباطي و انتقال اطلاعات بين مدرسه و اجتماع باشند. اين ارتباط اثر بخش به توانايي مدير براي تعيين بهترين وسيله ي ارتباطي براي انتقال پيام، تهيه ي دقيق و متناسب پيام( متناسب با گيرندگان،وسيله و موقعيت برقراري ارتباط) و فراهم آوردن فرصت باز خورد براي طرفين بستگي دارد. توجه به اين عناصر اساسي باعث بهبود ارتباط مي شود . درگير کردن والدين دانش آموزان براي رفع نقايص فضاهاي آموزشي و تهيه ي نرم افزارهاي آموزشي ، هوشمندسازي از نکات قابل توجه است . پدران و مادران فراگيرندگان بنا به شغل و تجارب ارزنده ي خود ، در صورتي که به درستي توجيه شوند، بايد خدمت به مدارس ار از وظايف بسيار مهم تلقي کنند. گاه اين خدمات در سطح معاضدت فکري به مقامات مدارس است و بسياري اوقات بايد جنبه ي عملي و اجرايي داشته باشد و آنان ، عملاً دست اندر کار احداث يا ترميم عناصر فيزيکي موجوددرمدرسه شوند . يکي از دلايل ناکارآمدي و عدم توفيقات انجمن هاي اولياء و مربيان مدارس، نهادينه نکردن فرهنگ مشارکت جدي و معني دار والدين در امور مدارس است . در صورتي که اين محتوا به درستي تبيين و تشريح گردد ، بخش مهمي از مشکلاتي که مقامات مدارس با آن روبه رو هستند ، مرتفع خواهد شد .ارائه ي گزارش هاي واقعي و اطلاع رساني به هنگام مديران و عوامل اجرايي مدارس به والدين در خصوص مدارد هزينه شده از طريق مشارکت هاي مالي آنان نيز تأکيد مي گردد . در صورتي که مردم نتايج معاضدت فکري و مالي خود را به صورت شفاف و محسوس مشاهده کنند و آنچه را که درجلسات مي شنوند، با آنچه که عملاً انجام شده است ، منطبق سازند، به طور طبيعي از حضور و ارائه ي خدمات مشفقانه به مدارس استقبال خواهندکرد . فرهنگ سانسور واقعيات و بزرگ نمايي خدمات انجام نشده و درج گزارش هاي خيالي نه تنها مردم را به ياري رساندن به مدارس تشويق نخواهد کرد ، بلکه به اهرمي براي گريز و اشمئزاز مردم از اين وظيفه ي بسيار مهم تبديل خواهد شد . دراين زمينه نقش نظارتي واحدهاي بازرسي ادارات آموزش و پرورش بسيار حياتي است . تشويق و تقدير از افرادي که درزمنه ي مشارکت هاي مردمي به مدارس منشأ اثرند، براي استمرار فعاليت هاي عمراني و انساني مقامات مدارس بسيار ضروري است ، استفاده از تجربيات افرادي که درزمنه ي ايجاد روحيه ي نشاط وشادابي و دلبستگي به مدرسه موفقيت هايي کسب کرده اند ، بسيار حايز اهميت است . مقامات مدارس به صحبت هاي والدين دانش آموزان گوش کنند و از آنان بخواهند، که براي بهسازي عملکرد و بهينه گزيني پيشنهاد دهند ، روابط واليدن و مقامات مدارس بايد بر مبناي احترام متقابل و درک پذيرش همراه با گرمي ، محبت و صميميت پايه گذاري گردد تا آن ها را علاقه مند به مسئوليت بيشتر در قبال مدارس کنند . " يکي از مهمترين مهارتهاي مديرانعصر حاضر ، مهارت ارتباطي است"(رضائيان1379). ارتباطات به عنوانشريان حيات مديريت نقش کليدي در موفقيت مدارس دارد . اهميت ارتباطي مديران مدارس از آن جا ناشي مي شود که نمي توانند به تنهايي از عهده ي همه ي وظايف برآيند ، هر چه حضور اولياء بيشتر و جدي تر باشد ، دامنه ي توفيقات مدارس گسترده تر خواهد شد.
مشارکت جدي پدران و مادران دانش آموزان در برنامه ريزي مدارس باعث"رشد يافتگي ، پختگي برنامه ها و توسعه ي مه جانبه مکان هاي آموزشي ، اصلاح و بهبوداثر بخشي آموزش و پرورش است " . همچنين ممديران موفق در ايجاد روحيه ي گروهي تلاش مي کنند،با دبيران و اولياي دانش اموزان ارتباط دارند، نسبت به اجراي امور مختلف نظارت دارند . مشارکت محوري مقامات مدارس موجب تحول در نظام اداري کاهش محسوس از وظايف و حجم اداري و نيروي انساني آن ، و ايجاد سمت و سوي حرکمت در مسير هدايت ، نظارت ، و حمايت از عملکرد استقلال جويانه ي مدارس مي گردد . "هدف از برقراري روابط ميان مدرسه و اجتماع ، ايجاد اعتماد متقابل از طريق اطلاع رساني به مردم درباره ي وضعيت کار مدارس است تا بدينوسيله حمايت آنان براي حل و فصل مشکلات گوناگون مدارس جلب شود... در نتيجه ي چنين روابطي ، سوء تقاهمات درزمينه ي اهداف و اقدامات آموزشي کاهش مي يابد و ميان مدرسه و اجتمع پيوند و يگانگي پديد مي آيد و استفاده ي موثر از فرصت ها و منابع و منابع امکان پذير مي شود " . ( علاقه بند 1376 ) مدرسه متلق به مدرم است ، اگر چه در بسياري مواقع مشارکت آنها به عناوين مختلف از جمله ي ضرورت اثر بخشي مدرسه محدود شده است . اما واقعيت اين است که براي گرفتن از اجتماع در حل مشکلات ، عملاً احتمال اثر بخشي تلاشها را بيشتر مي کند . در جريان اين ارتباط ممکن است عقايد جالب و کارسازي ارائه شوند يا زمينه ي استفاده از امکانات و تسهيلات ويژه اي که اجتماع براي کمک به عملي شدن برنامه هاي تربيتي در اختيار دارد ، فراهم شود. (شوستر1973)
رابطه ي مدرسه و اجتماع فرآيندي تعاملي و مداوم است ، نفوذ مدرسه بر اجتماع بسيار لطيف ، بلندمدت و غير مستقيم است ، در حالي که تأثير اجتماع بر مدرسه آشکارتر ، مستقيم تر وفوري تر است . از منظري ديگر مي توان گفت : مدرسه متعلق به اجتماع و در خدمت و وابسته به آن است و اجتماعي دائماً در حال تغيير است. بنابر اين ، مدارس براي انجام صحيح رسالت و اهداف خود و برخورداري از حمايت اجتماع،ملزم به تغيير خود درهمسويي با اجتماع است . مشارکت جدي و موثر اجتماع و خانواده آن است که ميزان همکاري،تصميم سازي و اطمينان را در مدارس افزايش و تعارض را کاهش دهد . به عبارت ديگر ، هدف الويه ، تقويت کيفيت زندگي شغلي دانش آموزان در مدرسه است .
هدف اصلي بهسازي روابط اجتماع ، خانواده ، مدرسه اصلاح اثر بخشي مدارس براي دست يابي به هدف هاي آموزشي و پرورشي به طور کارآ و علمي است . مکان هاي آموزشي وظيفه ي تعليم و تربيت افراد را به عهده دارند و مردم ، اکثر سالهاي عمر خود را درآن سپري مي کنند . مدرسه ، در حکم يک سازمان حساس اجتماعي ، در توصعه ي اقتصادي و اجتماعي جامعه و پاسخ گويي به نيازهاي علمي، اخلاقي ، معنوي ... نقش مهمي ايفا مي کند . اما ايفاي اين نقش به نحو موثر و تحقق اهداف آموزشي و پرورشي، در گرو تعامل،همراهي و هم افزايي خانواده ، اجتماع و مدرسه است . نتيجه گيري امروزه در عرصه هاي جديدعلوم و فنون،"تعليم و تربيت ، مدرسه ، معلم،مناسبات اجتماعي و اقتصادي" را بايد دوباره تعريف کرد . عرصه ي آموزش و پرورش ، ميدان هزينه کردن و سرمايه گذاري کمک هاي فکري ، اقتصادي و معنوي اولياء براي دست يابي فرزندان آنها به مقاصد متعالي است . لذا تجديد نظر اساسي از سوي والدين و جامعه نسبت به مساعدت هاي همه جانبه ي آنان به مدارس صورت پذيرد. مديران مدارس نيازمند شناخت و درک اجتماع هستند . آنها بايد ارزش هاي ، نگرش ها و فشارهاي اجتماعي را که نقشي تعيين کننده در اثر بخشي اقدامات و فعاليت هاي مدارس و نهايتاً اثر بخشي مکان هاي آموزشي خواهد داشت تشخيص بدهند و حتي بتوانند در بسياري مواقع به نحو مقتضي از آن درجهت مقاصد تعليم و تربيت استفاده کنند ، يا آثار منفي آن را تا حد ممکن خنثي سازد ودر شرايطي که تأثير گذاري بر آن ممکن نباشد ، حداقل تأثير آن را درطرح ريزي ها ، اقدامات و فعاليت هاي آموزشي و تربيتي مدنظر قرار دهند .
منابع
1-اسماعيلي ، عزيزا... ، همکاري خانه و مدرسه ، فرهنگ مشارکت،شماره ي 3 و 4 ، 1374
2-بدري،علي،تحقق مدرسه محوري ابزار بسياري مي طلبد، روزنامه ي اطلاعات ، 6آبان،1378
3-برنجي،محمدرضا: مديريت آموزشي و آموزشگاهي ، تهران 1374
4-برنامه ريزي و نيروي انساني وزارت آموزش و پرورش:آذر1378
5-توراني،حيدر، مديريت فرآيندمدار در مدرسه ، انتشارات تزکيه:1382
6-رضائيان،علي،اصول مديرت، انتشارات سمت :1369
شاهرضا بيگي مدرس دانشگاه پيام نور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
مسئول امور بانوان فرمانداری بابلسر تاکید کرد ضرورت توجه به نقش موثر زنان در جامعه
مسئول امور بانوان فرمانداری بابلسر تاکید کردضرورت توجه به نقش موثر زنان در جامعهمسئول امور بانوان فرمانداری بابلسر گفت زنان نقشی بسیار اساسی و جدی در جهتگیری جامعه دارند و باید در گفتمان و تصمیمگیریها با نگاهی عمیق و ظریف به نقش زنان در جامعه توجه شود به گزارش خبرگزاری فارسمشارکت در مدرسه سازی از راه های جاودانه شدن خیران در جامعه است
مشارکت در مدرسه سازی از راه های جاودانه شدن خیران در جامعه است چاراویماق مراغه - ایرنا - امام جمعه چاراویماق گفت میل به جاودانه بودن در همه انسان ها وجود دارد و مشارکت در مدرسه سازی از راه های جاودانه شدن خیران در جامعه است به گزارش روز یکشنبه ایرنا حجت الاسلام جلیل زرنقی درمشاور وزیر نفت: ضرورت حضور زنان در جامعه جدی گرفته نمی شود
مشاور وزیر نفت ضرورت حضور زنان در جامعه جدی گرفته نمی شود تهران- ایرنا- مشاور وزیر نفت در امور زنان با تاکید بر این که توسعه و پیشرفت کشور بدون حضور زنان موثر نیست گفت ضرورت حضور زنان در جامعه جدی گرفته نمی شود به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت فاطمه تندگویانضرورت شناسنامه دار شدن مدارس امین/ بد حجابی در جامعه رخنه کرده است
استانها مرکز سمنان حجت الاسلام ترابی تاکید رکد ضرورت شناسنامه دار شدن مدارس امین بد حجابی در جامعه رخنه کرده است دامغان – خبرگزاری مهر امام جمعه دامغان بر ضرروت شناسنامه دار شدن مدارس امین این شهرستان تاکید کرد و گفت مسئولان آموزش و پرورش نسبت به این مهم اقدام لازم را انجتوسعه کانون های تخصصی فرهنگی و هنری مساجد یک ضرورت اساسی در جامعه است
استانها شمال گیلان پور ابراهیم توسعه کانون های تخصصی فرهنگی و هنری مساجد یک ضرورت اساسی در جامعه است رشت – خبرگزاری مهر مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان بر ضرورت توسعه کانون های تخصصی در استان تاکید کرد حجت الاسلام سلیمان پور ابراهیم در گفتگو با خبرنگار م۱/ رئیس قوه قضائیه: احساس امنیت به اندازه وجود امنیت مهم است/ ضرورت برقراری امنیت توأم با عدالت
۱ رئیس قوه قضائیه احساس امنیت به اندازه وجود امنیت مهم است ضرورت برقراری امنیت توأم با عدالترئیس قوه قضائیه احساس امنیت را به اندازه خود امنیت مهم توصیف کرده و گفت دستگاههای متولی برقراری امنیت باید به این موضوع نیز توجه ویژه داشته باشند به گزارش خبرنگار قضایی فارس آیتاللهخود باوری بانوان از وجوه اسلامی شدن جامعه / ضرورت ایجاد دغدغه فرهنگی در بین بانوان
استانها شمال آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد خود باوری بانوان از وجوه اسلامی شدن جامعه ضرورت ایجاد دغدغه فرهنگی در بین بانوان تبریز – خبرگزاری مهر حضور بانوان در جامعه در تمامی زمان ها و شرایط مختلف یکی از واجبات است که نیازمند خود باوری و اعتماد به نفس فراوان در بین ایمدیرکل تعمیر، تجهیز و نوسازی مدارس همدان مطرح کرد ضرورت تبدیل مدرسهسازی به یک فرهنگ
مدیرکل تعمیر تجهیز و نوسازی مدارس همدان مطرح کردضرورت تبدیل مدرسهسازی به یک فرهنگمدیرکل تعمیر تجهیز و نوسازی مدارس همدان گفت تلاش میکنیم تا مدرسهسازی را با مشارکت خیران مدرسهساز به یک فرهنگ تبدیل کنیم ابراهیم امینیفر در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به برگزارتلاش دشمن برای ترویج بی بند و باری در جامعه/ ضرورت نهادینه کردن و ترویج فرهنگ فاطمی
استانها مرکز تهران گزارش مهر تلاش دشمن برای ترویج بی بند و باری در جامعه ضرورت نهادینه کردن و ترویج فرهنگ فاطمی استان تهران - خبرگزاری مهر حضرت زهرا س را بی شک باید اسوه و الگوی زنان مسلمان دانست در این زمینه کارشناسان مذهبی معتقدند بهترین راه مقابله با تبلیغات سوء دشمنافرماندار خاتم :مبارزه با پدیده قاچاق کالا و ارز در جامعه یک ضرورت است
فرماندار خاتم مبارزه با پدیده قاچاق کالا و ارز در جامعه یک ضرورت است یزد- ایرنا- فرماندار خاتم گفت با توجه به تاثیرگذاری نامطلوب پدیده قاچاق کالا و ارز مبارزه با پدیده قاچاق کالا و ارز در سطح جامعه یک ضرورت است به گزارش خبرنگار ایرنا محمد زاده رحمانی در نشست کمیته مبارزه بنماینده ولی فقیه در سپاه حفاظت هوایی فرودگاههای کشور: تبیین ارزشهای فاطمی ضرورت جامعه است
نماینده ولی فقیه در سپاه حفاظت هوایی فرودگاههای کشور تبیین ارزشهای فاطمی ضرورت جامعه استنماینده ولی فقیه در سپاه حفاظت هوایی فرودگاههای کشور گفت تبیین ارزشهای فاطمی در جامعه ضرورت دارد به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر حجتالاسلام محمدرضا عباسی بعد از ظهر امروز در مراسم جشنزنان از کج رویها و انحرافهای جامعه جلوگیری کنند/ نقش مهم نیروی انتظامی در برقراری امنیت
استانها مرکز قم آیت الله نوری همدانی زنان از کج رویها و انحرافهای جامعه جلوگیری کنند نقش مهم نیروی انتظامی در برقراری امنیت قم - خبرگزاری مهر یکی از مراجع تقلید بر لزوم جلوگیری زنان از کج رویها و انحرافهای جامعه تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهر آیت الله العظمی حسین نورشورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ایلام: پیروی زنان جامعه اسلامی از سیره فاطمی ضرورت دارد
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ایلام پیروی زنان جامعه اسلامی از سیره فاطمی ضرورت داردشورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ایلام روز میلاد حضرت زهرا س و امام را گرامی داشت و اعلام کرد پیروی زنان جامعه اسلامی از سیره فاطمی و پاسداری از فضیلتها ضروری است به گزارش خبرگزاری فارس از ایلامفرماندار خاتم: ایجاد شور و نشاط اجتماعی در جامعه یک ضرورت است
فرماندار خاتم ایجاد شور و نشاط اجتماعی در جامعه یک ضرورت است یزد - ایرنا - فرماندار خاتم گفت ایجاد شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه یک ضرورت است و باید با برنامه های متنوع و هدفمند شور و امید در جامعه حکمفرما شود به گزارش خبرنگار ایرنا محمد زاده رحمانی در نشست برنامه ریزی نمعاون وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد ضرورت استفاده از حضور خیرین مدرسهساز برای حل مشکلات آموزش و پرورش
معاون وزیر آموزش و پرورش مطرح کردضرورت استفاده از حضور خیرین مدرسهساز برای حل مشکلات آموزش و پرورشمعاون وزیر آموزش و پرورش گفت برای حل مشکلات آموزش و پرورش باید از حضور خیرین مدرسهساز نیز استفاده شود به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد مرضیه گرد ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پردر دیدار با اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی مدرسین عنوان شد تأکید آیتالله صافی گلپایگانی بر ضرورت امر به معروف
در دیدار با اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی مدرسین عنوان شدتأکید آیتالله صافی گلپایگانی بر ضرورت امر به معروف و نهی از منکریکی از مراجع تقلید گفت امر به معروف و نهی از منکر از مسائلی است که باید به آن توجه شود چرا که در غیر این صورت کارها به جایی نخواهد رسید به گزارش خبرنگار حوحضور همه گروههای جامعه در نماز جمعه ضرورت دارد
استانها جنوب چهارمحال و بختیاری حجت الاسلام نکونام حضور همه گروههای جامعه در نماز جمعه ضرورت دارد شهرکرد - خبرگزاری مهر نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به برکات نماز جمعه برای مسلمانان گفت حضور همه طیف های جامعه در نماز جمعه ضرورت دارد-
گوناگون
پربازدیدترینها