واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: مشکلات دانشگاه فرهنگیان
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۳۹۶۵۷۰
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱ - 29 April 2014
محمّد احمدوند در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشت:
با وجود راه اندازی دانشگاه فرهنگیان و اهمیت وجود این دانشگاه تا آنجا که شخص رئیس جمهور در رأس هیئت امنای دانشگاه قرار گرفته، متأسفانه این دانشگاه تا کنون از جذب معلمان آموزش و پرورش که دکتری یا دانشجوی دکتری هستند خودداری کرده است در حالیکه این کار با اهداف این دانشگاه مغایر است. در این مورد ذکر نکات ذیل برای تنویر افکار مسئولین ضروری به نظر می رسد:
1- این دانشگاه قصد تربیت معلم دارد نه دکتر و مهندس و هیچ کس بهتر از خود معلمان ظرائف کار معلمی را نمی داند.
2- بهترین اساتید برای تربیت معلم همین معلمان تحصیل کرده هستند که سالها با مشکلات سیستم آموزشی ما ساخته اند و به زوایای مختلف آن مسلط هستند و در عین حال از نظر علمی توانمند هستند، بخصوص معلمانی که از طریق آزمون رسمی سازمان سنجش وارد دوره دکتری شده اند.
3- دانشگاه فرهنگیان تنها روزنه برای معلمان با سابقه ای است که می خواهند سواد و مهارتهای خود را ارتقا دهند و ما با تصمیمات عجیبمان داریم این فرصت را هم از آنها و هم از نسل فردای معلمان می گیریم!
4- اگر از معلمهای قدیمی و اساتید قدیمی سئوال کنید تأئید خواهند کرد دانش آموختگان مراکز تربیت معلم "عموماً" در تدریس موفق تر از معلمانی بوده اند که در دانشگاهها تربیت شده اند. اکثر اساتید معروف و موفق (قدیمی و جدید) هم کسانی بوده و هستند که سابقه تدریس در آموزش و پرورش دارند امّا با بی توجهی این وزارتخانه از اینجا رفته اند. این وزارتخانه با جذب معلمان و با تغییر علمی در ساختار خود باید ترکیبی از تربیت معلم سابق و یک دانشگاه پیشرو باشد و تبدیل آن به یک دانشگاه مثل بقیه دانشگاهها آن را به اهدافش نمی رساند.
5- ما از معلمانمان انتظار داریم اهل مطالعه و به روز باشند امّا با این کارها داریم روحیه معلمان با سواد و تلاشگر را از بین می بریم. اگر این معلمان به ارتقاء از طریق ادامه تحصیل امیدوار نباشند ما چگونه می خواهیم از آنها انتظار داشته باشیم به دنبال علم بروند؟ و در صورت سرخوردگی آنها چگونه انتظار داریم آنها الگوی دانش آموزان و جامعه باشند؟ و اصولاً نداشتن هیچ سازوکاری برای ارتقاء این معلمان با کدام یک از اصول مدیریتی همخوانی دارد؟ اینکه معلمی دکتری بگیرد و پنجاه هزار تومان روی حقوقش برود چقدر در روحیه این فرد برای ادامه کار و روی روحیه سایر معلمان برای ادامه تحصیل مؤثر است؟
6- انتقال این معلمان از آموزش و پرورش به دانشگاه فرهنگیان کم دردسرترین کار ممکن برای دولت است و هزینه های جدیدی به دولت تحمیل نمی شود. ضمن اینکه صلاحیت علمی و اخلاقی این معلمان هم ثابت شده است و اصولاً نیازی به گزینش و مشکلات مربوط به آن هم نیست. با توجه به گفته خود وزیر محترم آموزش و پرورش و وجود نیروهای مازاد فراوان در آموزش و پرورش جایگزینی این افراد که کم هم هستند فقط نیاز به کمی مدیریت در توزیع نیروی انسانی دارد.
7- امیدواریم وزیر محترم این مشکل ساده را حل کنند و آن را پیچیده نکرده و به مسائل دیگر مثل سن و سال و سابقه این معلمان _که اتفاقاً مزیت و برتری آنها است_ مربوط نکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]