تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838006351




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار کارشناسان در باره کم آبی و وضعیت شکار در کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

در میزگرد دانشگاه محیط زیست کرج صورت گرفت هشدار کارشناسان در باره کم آبی و وضعیت شکار در کشور کرج- ایرنا- استادان دانشگاه و کارشناسان شرکت کننده در میزگرد دانشگاه محیط زیست کشور در کرج نسبت به تشدید وخامت کم آبی در استانها و نابسامانی وضعیت شکار حیوانات در مناطق مختلف هشدار دادند.


به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه محیط زیست، این نشست با همکاری گروه پژوهشی مدیریت و توسعه منابع طبیعی و پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران، دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و دانشگاه محیط زیست با حضور جمعی از متخصصان و اساتید دانشگاه، مدیران و دانشجویان برگزار شد.
به گزارش ایرنا، میزگرد کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و اساتید دانشگاه تهران در دانشگاه محیط زیست کشور در کرج با موضوع ˈبررسی مشکلات حیات وحش و محیط زیستˈ برگزار شد.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست در این میزگرد با اشاره به تاریخ و تمدن ایران و رفتارهای ایرانیان که همواره دوستدار طبیعت بوده اند و به آن حرمت گذاشته اندف به نقد بی رحمی کنونی نسبت به طبیعت و شکار افسارگسیخته در کشور پرداخت.
ˈمحمد درویشˈ گفت: اگر امروز محیط زیست صدمه دیده است ، نتیجه رفتار خودسرانه و سیری ناپذیر برخی است که به این موهبت الهی توجهی ندارند.
وی افزود: چرا باید شکار کبک به عنوان یک میراث فرهنگی در یک استان ثبت شود و رفتارهای فرهنگی و زیست محیطی دیگرمان را به فراموشی بسپاریم؟!.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: ما به عنوان علاقه مندان و بانیان محیط زیست می بایست در تصمیم گیری ها دخیل باشیم و اجازه ندهیم کسانی که در این زمینه تخصص و تعهدی ندارند در تصمیم گیری های زیست محیطی حضور پررنگی داشته باشند.
درویش افزود: پیش از آنکه ضربه های جبران ناپذیر بیشتری به پیکره این نعمت ارزشمند وارد سازیم، باید در نگاهمان به طبیعت و ارزش محیط زیست تجدیدنظر کنیم.
وی در پاسخ به سووال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه اگر دریاچه ارومیه در تهران یا کرج بود مسوولان بیشتر به وضعیت آن رسیدگی می کردند؟، تصریح کرد: اگر این دریاچه در تهران واقع بود وضعی به مراتب بدتر پیدا می کرد.
درویش در بخشی دیگر از سخنانش، به علی سلاجقه رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و محمدی فاضل رئیس دانشگاه محیط زیست کشور که در جمع حضور داشتند ، اشاره کرد و گفت: این دو تن شباهت زیادی به هم دارند، سلاجقه به عنوان مخالف جدی با مافیای سدسازی در حوضه های آبخیز و فاضل در مخالفت با مافیای شکار و زمین خواری چهره های شناخته شده ای هستند که همین مخالفت آنها سبب شد در دوره ای از کار برکنار شوند.

*حرف های بدون پشتوانه علمی به محیط زیست صدمه می زند
استاد بازنشسته دانشگاه تهران و مشاور ارشد دانشگاه محیط زیست با اشاره اینکه کمتر ضعفی در قوانین محیط زیست وجود دارد، گفت: قوانینی که وجود دارد ضعیف نیست، در همه بخش ها قوانین ارزشمندی داریم اما زمان اجرا به آن شکل که می باید عمل نمی شود.
دکتر ˈنعمت الله خراسانیˈ افزود: برای اجرای قوانین باید دو عامل آموزش و اراده مردم در کنار هم قرار گیرد. این اقدام باید به سرعت انجام بگیرد چون تعلل در اجرایی شدن آن موجب خسارت غیرقابل جبران به محیط زیست خواهد شد.
وی گفت: دین اسلام و مکتب تشیع این ظرفیت را داراست که بنا به اقتضائات روز اقدام های نوینی انجام دهد به همین خاطر انتظار داریم مراجع عالیقدر و رهبران فکری جوامع مذهبی به داد محیط زیست برسند و با ابزارهایی که دارند در این زمینه هشدار دهند و اقدام کنند.
این استاد دانشگاه در باره دریاچه ارومیه گفت: خشک شدن این دریاچه به هر علتی مخاطره آمیز بوده و با حرف زدن و حدس و گمان نمی توان در خصوص آن به نتیجه رسید.
خراسانی افزود: عنوان کردن اینکه سدسازی 5 تا 7 درصد روی خشک شدن این دریاچه موثر بوده صحیح نیست زیرا کسی می تواند این گونه از اعداد و ارقام استفاده کند که در این خصوص سال ها تحقیق کرده باشد نه صرفاً بر اساس گمانه زنی نظریه علمی بدهد.

* سلاجقه: کسی به بحران آب توجه ندارد
رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در ادامه این میزگرد گفت: بحران آب یکی از معضلاتی است که کسی به آن توجه نمی کند.
دکتر ˈعلی سلاجقهˈ افزود: کشور از لحاظ منابع آب در وضعیت بحران قرار دارد اما در رسانه ها با افتخار اعلام می کنیم که در یزد چند تن برداشت محصول داشته ایم، این در حالی است که در یزد میزان و قیمت آب بسیار متفاوت است و اصولاً برخی سفره های آبی دیگر ظرفیت این همه فشار را ندارند.
رئیس اسبق سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: برخی کشورها روی مباحثی مانند ردپای آب و آب مجازی کار می کنند اما ما هنوز گرفتار مباحث پیش پاافتاده ای هستیم.
وی تصریح کرد: ما نباید مبنای توسعه یافتگی را بر آسفالت و بتن قرار دهیم زیرا آسفالت بتن عامل نابودی بخشی از زمین های کشاورزی و منابع طبیعی کشور شده است.

*بدون مشارکت مردم تصمیم های زیست محیطی نتیجه نخواهد داد
مدیر برنامه ریزی و توسعه جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران نیز در این میزگرد در پاسخ به پرسشی مبنی بر رابطه میان افزایش جمعیت و تخریب محیط زیست گفت: کشور ما توان افزایش جمعیت را دارد اما باید دقت کرد که به نحو متعادلی از منابع موجود استفاده کنیم.
دکتر ˈاصغر کهندلˈ افزود: مباحثی مانند مشارکت مردم بومی در پروژه ها و تصمیماتی که از سوی سازمان محیط زیست در جوار آنها صورت می گیرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اگر پروژه ها با همیاری و مشارکت مردم روستایی هماهنگ شود ضریب موفقیت بسیار بالایی خواهد داشت.

*شکار یک تقاضای واقعی است و باید آن را مدیریت کرد
یک عضو هیئت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران هم با اشاره به تعداد گونه های جانوری در کشور گفت: با موضوع شکار نمی توان احساسی برخورد کرد. گرفتن جان جانور پسندیده نیست اما این یک تقاضا است و باید آن را مدیریت کرد.
دکتر ˈافشین دانه کار ˈافزود: در کنار این مدیریت، می توان از کسانی که شکار را رها می کنند تقدیر کرد و این امر تنها با مشارکت خود مردم علمی می شود.
وی تصریح کرد: زمانی می توان به تعادل در کشتار و شکار منطقی دست پیدا کرد که فضا برای مشارکت جوامع محلی ایجاد شود.
سردبیر فصلنامه علوم و مهندسی محیط زیست افزود: در حوزه محیط زیست امری که مغفول مانده است سهم مردم است، نگاه مدیریتی هرگز مردم را مورد مشارکت قرار نداده و متاسفانه، همه طرح ها با خروج مردم تعریف می شوند. به عنوان مثال، وقتی صحبت از حفاظت از جنگل هاست نخستین ایده خارج کردن مردم و دام از جنگل است، وقتی در مورد مناطق حفاظت شده حرف می زنیم باز هم با حذف و دور کردن مردم تصمیمات گرفته می شود در حالی که ما نیاز به آموزش وسیع تر و پیوند آموزش و اجرا در طرح های بلندمدت داریم وگرنه به نتیجه معقولی نخواهیم رسید.

*مشکل محیط زیست ساختار آن است نه افراد
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه محیط زیست هم با اشاره به اینکه باید به معضلات محیط زیست از زوایای متفاوتی نگاه کرد، گفت: برای مقابله با مشکلات عمومی و فراگیر و اقدام در خصوص آن دو راه حل داریم، یکی بهبود خواهی حکومتی و دیگر جنبش اجتماعی است.
دکتر ˈعلیرضا علوی تبارˈ افزود: مشکل محیط زیست، افراد نیست بلکه مشکل ساختاری سیستم است که خطاهایش بازخورد دارد.
وی تصریح کرد: جنبش های اجتماعی برای دستیابی به قدرت عمل نمی کنند بلکه کار اصلی آنها در جریان فعالیت علیه یک مشکل تلاش برای دگرگون کردن مردم است. در چنین شرایطی،جامعه محیط زیست وقتی می تواند از مشکلاتش گذر کند که این دو عامل در کنار هم قرار گیرند و نهادهای اجتماعی و سمن ها نقش شکل دهی جنبش را مستقل بر عهده بگیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه محیط زیست گفت: نباید حل همه مشکلات را از حاکمیت انتظار داشت و جنبش های اجتماعی باید نقش فعالانه ای بر عهده بگیرند.

*سیاسی شدن موضوع محیط زیست می تواند یک فرصت باشد
ریس دانشگاه محیط زیست در ادامه این میزگرد گفت: وقتی رخدادهای اجتماعی خاستگاه مردمی داشته باشد به دنبال خود می تواند بر تصمیم مدیران ارشد حاکمیت هم اثرگذار باشد و آنها را همسو کند.
دکتر ˈاصغر محمدی فاضلˈدر پاسخ به پرسشی در خصوص چرایی آموزش مدیران تصمیم گیر کشور در مقوله محیط زیست گفت: آموزش محیط زیست به مدیران یک امر واجب است.
وی افزود: یکی از مشکلات اجتماعی جامعه ما این است که هر بار اصرار داریم چرخ را از نو اختراع کنیم و مدیران و برنامه های پیشین با روی کار آمدن دولت جدید به طور کامل حذف می شوند.
وی افزود: ما امیدواریم سازمان محیط زیست به این مقوله حیاتی یعنی آموزش مدیرانی که محیط زیستی نیستند اما برای محیط زیست تصمیم تأثیرگذار می گیرند بپردازد.
فاضل در پاسخ به این پرسش که آیا پرداختن به محیط زیست در دولت جدید، سیاسی و به منظور فرافکنی نیست گفت: اینکه حاکمیت به یک موضوع توجه نشان بدهد نه تنها بد نیست بلکه اتفاقاً می تواند با تجمیع نیروها اثرگذاری بیشتری داشته باشد. پس، سیاسی شدن یک موضوع به این معنی نیست که تحریف شده است و باید به این مقوله به عنوان یک فرصت نگاه کرد نه تهدید، اگرچه حوزه سیاست آفات خاص خودش را هم دارد.
وی افزود: حکومت به عنوان تبلور اراده ملت برای حل مشکلات کشور ایجاد شده و نباید گفت که چون سیاست وارد شده دیگر ما کارشناسان و متخصصان به آن ورود نکنیم.

*دانشجویان برای انجام کارهای تحقیقاتی در تنگنا هستند
مدیر گروه پژوهشی مدیریت و توسعه منابع طبیعی جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران هم در این میزگرد با اشاره به لزوم حمایت از پژوهش های دانشگاهی گفت: در زمینه محیط زیست اقدامات موثری در دانشگاه ها صورت می گیرد اما در این حوزه نیاز به حمایت و همراهی داریم.
دکتر ˈقاسم مرتضاییˈ افزود: پایان نامه های دانشجویی به واسطه تنگناهای موجود و مشکلاتی که دانشجویان با آن روبرو هستند عملاً در سازمان ها و وزارتخانه دیده نمی شوند. همچنین، باید دقت داشت که بسیاری از دانشجوها به دلیل فرصت محدود برای انجام پروژه ها و دغدغه هایی مانند اشتغال و مسائل مالی توانی برای تمرکز روی تحقیقات ندارند.
میزگرد حفاظت محیط زیست و بررسی مشکلات حیات وحش با حضور اساتید برجسته محیط زیست کشور، جمعی از مدیران و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و با استقبال کم نظیر دانشجویان در دانشگاه محیط زیست برگزار شد.ک/1
693/ 691 ** شبس 1551
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




09/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن