واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۲۰:۴۱ب.ظ)
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پيشنهاد کرد؛ نهاد ملي اعتکاف راه اندازي شود وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: به منظور ساماندهي حرکت معنوي، خودجوش و مردمي «اعتکاف» و عمل به تاکيدات مقام معظم رهبري در اين زمينه، پيشنهاد مي شود برنامه ريزي و سياستگذاري دقيق و مناسب براي راه اندازي « نهاد ملي اعتکاف » صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي با بيان اين مطلب در جمع اعضاي دبيرخانه سومين جشنواره فرهنگي علمي اعتکاف و شوراي سياستگذاري اعتکاف افزود: با عضويت مردم از سراسر کشور در اين نهاد، بستر فعاليت، رشد و بالندگي اين حرکت ارزنده بيش از پيش فراهم مي شود.
وي بر ثبت «اعتکاف» به عنوان يک حرکت ملي تاکيد کرد و ادامه داد: آئين «اعتکاف» به عنوان ميراث غير ملموس تلقي مي شود لذا بايد راه کارهاي قانوني براي ثبت آن از سوي سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي بررسي و پيگيري شود .
جنتي با اشاره به تشابه آيين ها و آداب و رسوم ديني برخي کشورها از جمله شبه قاره هند و پاکستان با آئين اعتکاف گفت: در چارچوب تعامل با ساير کشورها از آنها نيز بايد براي حضور در برنامه هاي اعتکاف دعوت نمود و زمينه فرا ملي شدن اين حرکت معنوي را فراهم ساخت.
وي با بيان اينکه جريان معنوي اعتکاف در کشور بسيار فراگير شده افزود: اشتياق فراوان و حضور گسترده جوانان در اين عرصه مي تواند زمينه ساز حرکتي معنوي در داخل و خارج از مرزهاي کشور باشد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به جايگاه ارزشمند اعتکاف در کشور افزود: اين حرکت معنوي و مردمي رويداد مبارک و ارزشمندي است که موفقيت در اجراي آن بي شک به دليل الطاف و عنايات خداوندي است .
وي، مساجد را جايگاه اصلي اعتکاف عنوان کرد و اظهار داشت: مساجد پايگاه اصلي تحولات معنوي جامعه محسوب مي شوند و بايد نسبت به فعال کردن تمامي آنها در سراسر کشور اهتمام ويژه داشت.
جنتي با اشاره به وجود 18 هزار کانون فرهنگي و هنري مساجد فعال در کشور افزود: رونق بخشي به کانون هاي فرهنگي و هنري مساجد يکي از سياست هاي محوري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در جهت پيشبرد اهداف ديني، فرهنگي و هنري جامعه است و اين 18 هزار کانون فرصت مناسبي براي ترويج اعتکاف خواهد بود.
وي با اشاره به تاثير و نقش مهم فعاليت هاي فرهنگي و ديني مساجد در کاهش آسيب هاي اجتماعي و مصونيت بخشيدن به جوامع اظهار داشت: بايد به مبحث اعتکاف که يکي از سنت هاي پيامبر اسلام(ص) است و هميشه مورد تاکيد مقام معظم رهبري بوده، توجه ويژه نمود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينکه اعتکاف مي تواند مبدأ تحولات معنوي به ويژه در ميان جوانان باشد افزود: تمامي اقشار جامعه براي نشر مباني ديني و صيانت از اين حرکت مردمي بايد تلاش کنند.
وي ضمن تاکيد بر برگزاري مراسم اعتکاف در طول سال گفت: مناسب است اين حرکت معنوي به غير از ماه رجب در ماه هاي ديگر سال نيز به مناسبت هاي مختلف برگزار شود .
در اين جلسه "حجت الاسلام و المسلمين عبدالرضا ايزد پناه" مشاور وزير و مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم و حجت الاسلام سيد علي رضا تکيه اي رئيس شوراي سياستگذاري اعتکاف و ديگر اعضاي اين شورا حضور داشتند و خواستار توجه و حمايت ويژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به موضوع اعتکاف شدند.
"حجت الاسلام و المسلمين ايزد پناه" در اين نشست از همکاري مناسب دستگاه هاي اجرايي و فرهنگي استان در برگزاري جشنواره اعتکاف گفت و در ادامه خواستار توجه ويژه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين جشنواره شد که در نهايت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز براي همکاري هاي لازم ابراز آمادگي کرد.
گفتني است، در ابتداي اين ديدار حجت الاسلام تکيه اي گزارشي از عملکرد دو جشنواره پيشين اعتکاف ارائه کرد و ضمن دعوت از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي براي حضور در سومين جشنواره اعتکاف، اظهار داشت: اين جشنواره 18 ارديبهشت ماه با سخنراني حضرت آيت الله مکارم شيرازي آغاز خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]