واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۲:۶ب.ظ)
تحليل روزنامه "ال پائيس" از موج سرمايه گذاري اعراب در اسپانيا: شيوخ پولدار عرب در اسپانيا چه مي خواهند؟ بازديد کارشناسان اروپايي حضور اعراب در اروپا و سرمايه گذاري شان در بخش هاي گوناگون در عين نيکويي مي تواند شبه بر انگيز باشد. اينکه چرا آنها اينگونه حريص به حضور در آنجا هستند سوالي است که اين روزها ذهن اقتصاددانان را به خود مشغول داشته است.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، درآمدهاي بادآورده نفتي در يک دهه اخير چهره اي جديد به شيوخ حاشيه خليج فارس بخشيده است. در دست داشتن نبض انرژي جهان اگر با زياده خواهي شيوخ همراه گردد آنچه خواهد شد که امروز شاهد آن هستيم. روزنامه ال پائيس در گزارشي به روند اين حضور در اروپاي غربي و به خصوص اسپانيا پرداخته است.
اين روزنامه اسپانيايي مي نويسد: «اعراب صحرا نشين اين روزها تقريبا در تمامي امور داخلي ما حضور دارند. از امور بانکي و املاک و مستغلات گرفته تا بورس و ورزش. اما اين ميلياردر هاي جديد تا کجا مي خواهند پيش بروند؟ هدف آنها از سرمايه گذاري در کشور ما چيست؟ به عقيده پاره اي از تحليلگران بايد به اين روند روبه رشد مشکوک بود.»
اين سرمايه گذاري هاي جديد عملا از سال 2008 آغاز شد. هرچند درآمدهاي نفتي در آن دوره محدود بود و در سال به 1.5 تا 2 ميليارد دلار بيشتر نمي رسيد. بعدها البته کار به جايي رسيد که تنها سرمايه گذاري امارات متحده عربي در اسپانيا، طي يکسال حدود 600 ميليارد دلار شد. سرمايه اي هنگفت که چشمان کارشناسان را خيره کرد. هرچند همان ها هم معتقد به فساد آوري اين گونه سرمايه گذاري هاي دفعي و به يکباره بودند.
پروفسور پين آربولداس، استاد رشته اقتصاد دانشگاه ملي اسپانيا مي گويد:«اعراب به خوبي واقفند که بايد پولهاي نفتي را در جايي غير از موطن خويش سرمايه گذاري کنند؛ و چه جايي بهتر از سرزميني مانند اسپانيا. کشوري که ثبات اقتصادي و سياسي اش مي تواند ضامن حفظ اصل سرمايه و سود بلند مدت آن باشد. مشاوران آنها افرادي خبره اند که سابقه تحصيل در بهترين دانشگاههاي اقتصادي دنيا را دارند. آنها محتاطند و در مشاوره خود تنها به ثبات منطقه سرمايه گذاري مي انديشند.»
اما چرا آنها به اين روش سرمايه گذاري روي آورده اند؟
بازار نفت و انرژي بازاري روزمره و همراه با نقدينگي خاص خود است که با توجه به نياز محدود در عرصه جذب سرمايه و سودآوري، بازاري ديگر را در اين راه طلب مي کند. چنين نقدينگي عظيمي قطعا در کشور خود آنها به سود نخواهد رسيد و چاره در هدايت آن به سمت بازارهاي جهاني و البته قابل اعتماد است.
بخش املاک و مستغلات در اسپانيا و در شهرهاي ديگر نظير پاريس و لندن يکي از اين هدف هاست.
در دوران رکود اقتصادي و افت قيمت ها در اين بخش، اعراب بهترين بهره را از اين بازار بردند. برجها و هتل هايي که در اين مدت در مادريد و بارسلونا در تملک اعراب قرار گرفت، بهترين مثال در اين باب است. در همان زمان هتل W بارسلون تنها با قيمت 200 ميليون يورو خريداري شد که امروز قيمتي چند برابر دارد.
در اين ميان دولت اسپانيا به شدت از اين سرمايه گذاري ها حمايت مي کند. سود حاصله از اين امر توانسته به روند ثبات اقتصاد اسپانيا سرعتي مطلوب ببخشد. تنها در سال 2012 در دو مورد سرمايه هاي قطري ( به ارزش 5 ميليارد يورو ) و اماراتي (به ارزش 6.6 ميليارد يورو) در پروژه هاي زيرساختي دولتي توانستند جهشي خيره کننده به آن ببخشند.
جالب اين است که اعراب و به خصوص قطري ها عملا در امر سرمايه گذاري تبدل به رقيبي براي شرکتهاي چيني و آسياي ميانه شده اند و در بسياري از مزايده هاي دولتي گوي رقابت را از آنان ربوده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]