تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837718491




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران ودولت آینده عراق


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


ایران ودولت آینده عراق وبلاگ > احمدزاده، داود - با وجود تداوم خشونت ها وجنگ در برخی از مناطق عراق ؛ اصل برگزاری انتخابات پارلمانی نقطه عطفی درتاریخ سیاسی این کشور محسوب میشود

سومین ا نتخابات پارلمانی عراق با حضور طیف های مختلف سیاسی از جمله 36 اتئلاف مهم شیعی -سنی وکردها قرار است روز چهارشنبه برگزار شود . این در حالی است که خشونت فزاینده در برخی از استانهای سنی نشین از جمله ا لانبار و شهر مهم فلوجه حاکم است وگروه تروریستی داعش تلاش دارد که با حمایت های گسترده برخی از کشورهای عربی با تداوم عملیات نظامی وترور نامزدهای انتخاباتی مانع برگزاری روند دمکراتیک انتخابات وپروسه گذار به دولت ملی گردد .
با این وجود؛ دولت نوری المالکی با مشت آهنین بدنبال برقراری نظم وامنیت وسرکوب گروههای تروریستی برآمده و می کوشد با کنترل بحران باردیگر ضمن رهبری جریان قانون اثرگذاری خودرا برچگونگی آرایش نیروهای سیاسی داشته باشد
این درحالی است که احتمال تشکیل ائتلاف های جدید با توجه به مواضع شخصیت های تاثیر گذار در این انتخابات نظیر حکیم ونوری المالکی وصدر ومرجعیت آیت ا.سیستانی در جبهه شیعه وجود دارد.بروز اختلافات جدی میان گروه صدر وبا همپیمان قبلی خود نخست وزیر نوری المالکی واتهامات مکرردیگر گروهها بر وی از جمله انحصار طلبی واتخاذ رویه مستبدانه شرایط دشواری رابرای احراز مجدد این پست کلیدی ترسیم کرده است .
از دیگر سو؛ با کنار رفتن جلال طالبانی بدلیل طولانی شدن وضع جسمانی وی آرایش سیاسی میان گروههای کرد در منطقه رانیز دستخوش تغییرات اساسی ساخته است . کردها بطورسنتی برای حفظ جایگاه سیاسی خود ودورماندن از رقابت های مخرب میان دورقیب سنتی یعنی شیعیان وسنی ها دست به توازن سازی نیروها زدند وپس از کسب استقلال نسبی در اقلیم کردستان در فردای سرنگونی صدام حسین از طریق ائتلاف با شیعیان توانستند پست ریاست جمهوری را داشته باشند .
گرچه این پست کلیدی مهمی شاید نیست با این وجود ؛ با کاهش وزن سیاسی سنی ها در رقابت های گذشته به نظر می رسد سنی ها میانه روبه رهبری النجیفی(ائتلاف المتحدون)رئیس پارلمان عراق برای رسیدن به این پست حاضرندبا جریان نوری المالکی همکاری کنند. با توجه تنش های موجود در جبهه شیعیان و دور شدن تدریجی کردها از نوری المالکی امکان تفاهم میان سنی های معتدل وجریان حاکم دور از انتظار نخواهد بود .
در خارج از مرزهای عراق نیز نگاههای متفاوتی نسبت به گروههای موجود واصل وچگونگی برگزاری انتخابات اخیر پارلمانی وجودارد . بی تردید عربستان سعودی ودیگر شیخ نشین های عرب خلیج فارس که پس از سرنگونی رژیم بعثی صدام حسین با افول قدرت سنی ها وحاکمیت شیعیان منافع راهبردی خودرادر خطر می بینند سعی می کنند از طریق تجهیز گروههای تکفیر وحمایت مالی از ستیز جویان سنی از بازگشت آرامش وامنیت به عراق جلوگیری کنند . چراکه عراق مستقل در کنا رایران توانمند در منطقه بدلیل اشتراکات مذهبی وتاریخی می تواند درمعادلات منطقه ای به ضرر کشورهای محافظه کارعرب تغییر دهد.
اتخاذ مواضع غیر هم سو در ارتباط با بحران سیاسی سوریه واستقبال از گسترش روابط درهمه زمینه با تهران خشم مقامات ریاض دوچندان سا خته است و. لذا به نظر می رسد عربستان به عنوان مامن امن تروریست ها از اصل برگزاری انتخابات وبازگشت قانون به این کشور وتبدیل آن به الگوی دولت مردمسالار در منطقه درهراس است .
در سوی دیگر میدان ایران توانسته است با تمام گروههای سیاسی عراق در سالهای اخیر مرودادت نزدیکی را برقرار سازد . نکته اطمینان برای تهران دراین نکته نهفته ایست جدا از اقلیت تندروسنی تمام طیف های سیاسی از گسترش وتعمیم روابط دوسویه با همسایه خود حمایت می کنند . چراکه ایران امنیت عراق را جزءامنیت خود دانسته ؛واز طریق حمایت های مالی در سالهای آشوب وبحران به اعاده نظم وقانون کمک کرده است .
این درحالی است که ایران بیشترین خسارات مالی ومعنوی را به دلیل حاکمیت رژیم مستبد صدام حسین وتحمیل جنگ هشت ساله که با تحریک شورای همکاری خلیج فارس متحمل شده است . لذا طبیعی است که نگران روی کار آمدن دولت افراطی وتمامیت خواه در عراق باشد . بازگشت چرخه خشونت وجنگ داخلی قومی ومذهبی که خواست برخی از همسایگان عراق هم است نه تنها برهم زننده مستقیم امنیت ایران است بلکه می تواند به جنگ گسترده تمام عیار منطقه ای تبدیل گردد .
لذا به نظرمی رسد حتی کشورهای غربی هم نسبت به بحران یشدن اوضاع داخلی عراق وافزایش خشونت ها بدلیل گسیل نیروهای تروریستی از مرزهای سوریه وبرخی از همسایگان به داخل عراق صورت می گیرد ؛ نگرانند . لذا حتی آمریکا واروپا هم در موضع مواضع مشترکی می توانند داشته باشند ؛واین حس مشترک نقطه عطفی در بازگشت امنیت وگذار به دمکراسی در عراق قلمداد می گردد .
آنچه مهم است ایران با هوشمندی توانسته است از طریق ائتلاف سازی وایجاد روابط متعادل با تمام گروههای سیاسی عراق نسبت به حفظ آینده آن نیز امیدوار باشد . چراکه با افول ا لعرقیه به رهبری ایاد اعلاوی که در انتخابات گذشته بیشترین کرسی رابدست آورده بود وسیاست خویش راهم بیشتر با جریان تندرو سنی ودر ضدیت با ایران تدوین می کرد.این خوش بینی دور از انتظار نخواهدبود . ولی آنچه مسلم است عراق حتی با برگزاری انتخابات آتی وحضور گسترده مردمی تا رسیدن به نقطه امن فاصله دارد . چرا که دخالت های خارجی واختلافات سیاسی گسترده میان جریان مختلف همچنان ادامه خواهد داشت .
ولی به نظر می رسد ملت عراق با تجربه اندوزی از گذشته درصد است که به شکل متحد درقبال دخالت نیروهای بیگانه درامورداخلی کشور خویش ایستادگی کند عراق برای گذار از دوره دشوار ونیل به حکومت مردمی نیازمند افراد مدبر وحکیمی است که در ذیل شخصیت های سیاسی عراق که از لزوم برگزاری انتخابات سراسری وحل وفصل اختلافات به شکل مسا لمت آمیز وازطریق صندوق های رای هم حمایت می کنند مشاهده می شود؛ این رویکرد ملی وحدت بخش مورد حمایت ایران هم هست



دوشنبه 8 اردیبهشت 1393 - 10:55:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن