واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تحریم یکجانبه علیه روسیه اشتباه است
باراک اوبامارئیسجمهور آمریکا که در سفر دورهای آسیایی خود در مالزی به سر میبرد، ایده اعمال تحریمهای یک جانبه علیه مسکو را از سوی آمریکا و بدون همراهی طرفهای اروپایی اقدامی اشتباه دانست.
به گزارش نامه نیوز به نقل از آرمان: به گزارش شبکه تلویزیونی سی.ان.ان، اوباما دیروز (یکشنبه) در پوتراجایا در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نجیب تون رزاق نخست وزیر این کشور به پرسش خبرنگاران پاسخ داد. رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره چرایی تعلل آمریکا در اعمال یک جانبه و فوری تدابیر تنبیهی علیه روسیه در واکنش به وقایع اوکراین،توضیح داد که آمریکا پس از رایزنی با شرکای اروپایی خود، روسیه را ناپایبند به تعهداتش در قبال توافق ژنو تشخیص داد. رئیسجمهور آمریکا افزود: گرچه توافق ژنو امید زیادی را ایجاد کرد و قرار شد اوکراین به تعهدات خود عمل کند، اما روسیه در اجرای تعهداتش برای کاستن از تنش در نواحی شرقی اوکراین کوتاهی کرد. اوباما گفت : با این حال، اعمال برخی تحریمها علیه روسیه، به تنهایی و بدون همراهی شرکای اروپایی تاثیر بازدارندگی در برابر روسیه نخواهد داشت و اقدامی اشتباه است.
اوباما افزود: آمریکا در پی رسیدن به موضعی قوی تر برای بازداشتن روسیه است، زیرا اگر رئیسجمهور روسیه متوجه همسویی جهانیان و وحدت آمریکا و اروپا در برابر خود شود، تاثیر بیشتری در قیاس با یک درگیری صرف بین آمریکا و روسیه خواهد داشت. رئیسجمهور آمریکا گفت: در حقیقت بسیاری تلاش دارند تا قضیه را به عنوان جنگ سرد جلوه دهند، اما اینطور نیست.اردوگاه غرب و در راس آن کاخ سفید از وقایع اوکراین و حضور دهها هزار نظامی روسیه در مرزهای شرقی با این کشور ابراز نگرانی کرده است.
در همین حال، روسیه در پاسخ به ازسرگیری حملات واحدهای امنیتی و ارتش اوکراین به مناطق شرق و جنوب این کشور که جمعیت آن عمدتا روس تبار هستند، رزمایش گستردهای را روز پنجشنبه در استانهای مجاور اوکراین آغاز کرد. حدود 15 میلیون نفر از ساکنان مناطق جنوب و شرق اوکراین را روس زبانان با اکثریت روس تبار تشکیل میدهند و دولت اوکراین از 15 آوریل سرگرم اجرای عملیات نظامی در این مناطق است، امری که بر تنش میان مسکو و کی یف افزوده است.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه توسل کی یف به واحدهای نظامی علیه ساکنان غیرنظامی مناطق شرق و جنوب اوکراین را جنایت علیه مردم خواند. بحران سیاسی اوکراین ماه نوامبر با تظاهرات خیابانی معترضان هوادار نزدیکی رابطه با اروپا آغاز شد. این بحران سرانجام در فوریه 2014 منجر به برکناری ویکتور یانوکوویچ رئیسجمهور سابق اوکراین و حاکمیت یک دولت موقت شد، اما مسکو وقایع اوکراین را حاصل سازماندهی آمریکا و اروپا میداند و دولت کنونی در کی یف را به رسمیت نمیشناسد. ناآرامی در شبه جزیره کریمه و در نهایت الحاق آن به روسیه که متعاقب حاکمیت دولت جدید در اوکراین اتفاق افتاد، خشم غرب از جمله واشنگتن را برانگیخت و مسکو را با تحریمهایی از سوی اردوگاه غرب مواجه ساخت. به دنبال برگزاری همه پرسی از مردم کریمه در16مارس 2014 (25 اسفند 1392)، 81 درصد واجدان شرایط در این انتخابات شرکت کرده و 77/96 درصد به جدایی این شبه جزیره از اوکراین و الحاق آن به روسیه رأی مثبت دادند.
معاهده نظامی آمریکا و فیلیپین
همچنین براساس یک پیشنویس محرمانه دولتی و گفتههای دو تن از مقامهای مجمع الجزایر فیلیپین، آمریکا و فیلیپین به یک معاهده 10 ساله دست یافتند که اجازه حضور نظامی گستردهتر آمریکا را در این کشور جنوب شرق آسیا میدهد چرا که این کشور در حال دست و پنجه نرم کردن با مناقشههای منطقهای شدید با چین است.
به گزارش آسوشیتدپرس، این مقامها گفتند، توافقنامه افزایش همکاری دفاعی که به نیروهای آمریکایی امکان دسترسی موقت به اردوگاههای نظامی تعیین شده و استقرار جتهای جنگنده و کشتیهای بیشتر را میدهد قرار است روز دوشنبه در وزارت دفاع فیلیپین واقع در مانیلا، پایتخت این کشور و کمی پیش از رسیدن باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا امضا شود. سفر اوباما به مجمع الجزایر فیلیپین آخرین مقصد وی در تور آسیایی چهار کشوریاش است که پیش از آن به ژاپن، کره جنوبی و مالزی نیز سفر کرده بود.
این دو مقام خواستند نامشان فاش نشود چرا که آنها اجازه صحبت درباره جزئیات این توافقنامه پیش از آنکه امضا شود را ندارند. در این پیشنویس محرمانه دولت فیلیپین درخصوص این توافقنامه دفاعی، تعداد نیروهای آمریکایی اضافی که قرار است در پایگاههای موقت و گردشی مستقر شوند ذکر نشده اما در آن آمده است که تعداد این نیروها بستگی به میزان فعالیتهای نظامی مشترک در اردوگاههای نظامی فیلیپین دارد. صدها تن از پرسنل ارتش آمریکا از سال 2002 میلادی برای آموزشهای مقابله با تروریسم و مشاوره دادن به سربازان فیلیپینی که سالهاست با شبه نظامیان مسلمان مبارزه میکنند، در این کشور جنوب شرق آسیا مستقر شدهاند.
براساس این پیشنویس، قانون اساسی فیلیپین پایگاههای دائمی ارتش آمریکا در این کشور را ممنوع میکند. براساس این توافقنامه یک فرمانده پایگاه نظامی فیلیپین امکان داخل شدن به مناطق مشترک با نیروهای آمریکایی را دارد. اختلاف در خصوص امکان دسترسی فیلیپینیها به مناطق تعیین شده برای نیروهای آمریکایی در داخل اردوگاههای محلی سال گذشته میلادی مذاکرات در مورد این توافقنامه را با مانع ایجاد کرد.
این توافقنامه همکاری بهتر میان نیروهای آمریکایی و فیلیپینی را تقویت کرده و ظرفیتهای نظامی فیلیپین برای نظارت و امنیت قلمرو این کشور را افزایش داده و به فجایع طبیعی و دیگر موارد اضطراری واکنش میدهد. در این پیشنویس آمده است: تجهیزات و نیروهای اضافی اجازه واکنش به فجایع طبیعی یا غیرطبیعی را دارند. حضور نیروهای خارجی در فیلیپین یک مساله بسیار حساس به شمار میآید. در حال حاضر تمرکز فیلیپینیها و ارتش این کشور به تهدیدهای خارجی از جمله مناقشات منطقهای با چین بر سر دریای چین جنوبی که از نظر نفت و گاز غنی است، معطوف شده است.
1393/2/8
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]