واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۴:۱۵ب.ظ)
حاشيه برگزاري اجلاس سه جانبه روساي راه آهن؛ چانه زني قيمتي ايران با ازبکستان و ترکمنستان صبح امروز طي برگزاري اجلاس سه جانبه راه آهن جمهوري اسلامي ايران و روساي راه آهن ترکمنستان و ازبکستان چانه زني بر سر قيمت هاي ترانزيت آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محسن پور سيد آقايي در اين اجلاس سه جانبه با بيان اينکه رشد اقتصادي کشورها وابسته به حمل و نقل بسيار خوب است، گفت: ما هر قدر سعي کنيم حمل و نقل ريلي را توسعه دهيم به رشد اقتصادي کل کشورها کمک کرده ايم.
وي گفت: بايد يک تعامل و همکاري کاملا نزديک با اين سه کشور ايجاد شود تا روند ترانزيت کالا و افزايش سرانه سود مالي براي اين سه کشور محقق شود.
معاون وزير راه و شهرسازي گفت: تا به حال جلسات دو جانبه اي منوط به اين بحث برگزار شده بود، اما توافقات در يک مرحله اي اعمال مي شد که وجود کشور سوم مخل افزايش سطح سرانه ترانزيت کالا مي شد که ما اين روند را با برگزاري جلسه سه جانبه بين اين سه کشور انجام داديم تا اين مبحث به طور کامل حل شود.
وي در ادامه گفت: ما بايد در همه ابعاد بحث ترانزيت کالا را براي صاحبان کالا با تسهيلات بهتري ارائه دهيم ضمن اينکه در اين مسير توافقاتي سه جانبه صورت گرفته تا مبناي يک تعرفه پايه اي را براي تخفيفات ارائه دهيم.
پور سيد آقايي اظهار داشت: در حال حاضر به صورت جداگانه هر سه کشور نرخ تخفيف را اعمال مي کنند که اين موجب سردرگمي صاحبان کالا مي شود و پيشنهاد ما اين است که اگر ما يک تعرفه پايه اي مشترک را تعريف کنيم، يکسان سازي تخفيف ها را در اين سه کشور شاهد خواهيم بود ضمن اينکه مي توان صاحبان کالا از اين تخفيفات به صورت کلي با خبر و نسبت به اين موضوع واکنشي يکسان داشته باشند.
وي در ادامه افزود: بنده در اين 7 ماهي که مسووليت راه آهن ايران را به عهده گرفتم سعي کردم سريعا براي بالا بردن سطح ترانزيت کشور به سرعت تخفيفاتي را ارائه دهم تا مسير ترانزيتي ريلي ايران دوباره باز شود.
وي با بيان اينکه من معتقدم برگزاري اين نشست ها بسيار موثر است ولي کافي نيست، گفت: ما بايد ابتدا تمامي بارها را در مسير ترانزيت به بندر عباس انتقال دهيم که اگر توافقات خوبي در اين مسير انجام شود مي توان تشويق کرد تا صاحبان کالا از اين منطقه تردد کنند.
وي گفت: يکي از سياست هاي وزارت راه و شهرسازي اتصال شبکه ريلي به خط آهن کشورهاي همسايه در راستاي توسعه هرچه بيشتر ترانزيت است به همين دليل راه آهن گرگان- اينچه برون به طول 88 کيلومتر ايران را به روسيه، کشورهاي CIS و چين متصل مي کند که اين امر از اهميت بسزايي برخوردار است.
گفتني است؛ اين مسير ريلي از ايستگاه سبز دشت قره تپه در محور راه آهن تهران- گرگان و تا ايستگاه اينچه برون در شرق گرگان ادامه دارد.
بر اساس اين گزارش؛ طول کلي راه آهن گرگان- اينچه برون، اترک، برکت در سه کشور قزاقستان، ترکمنستان و ايران حدود 908 کيلومتر است و در شرق درياي خزر ساخته شده که 120 کيلومتر آن در کشور قزاقستان، 700 کيلومتر در ترکمنستان و 88 کيلومتر در ايران وجود دارد ضمن اينکه اين ريل کشورهاي CIS را به خليج فارس و کشورهاي جنوب شرقي آسيا متصل مي کند.
طبق گفته مسوولان هدف اصلي از اجراي اين پروژه حجم بار ترانزيت جابجايي در اين محور به سمت خليج فارس و اقيانوس هند است که مي تواند در رونق اقتصادي کشور به خصوص استان گلستان اثر مطلوبي داشته باشد. بنابراين، احداث اين خط آهن، افزايش حمل و نقل داخلي، منطقه اي و بين المللي را در بر خواهد داشت و تجارت بين المللي را در حد قابل قبولي افزايش مي دهد.
گفتني است؛ حمل بار از جمله غلات از قزاقستان به کشورهاي حاشيه خليج فارس از مسير راه آهن شمال بزرگ ترين مزيت اتصال ريلي گرگان به اينچه برون است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]