واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۰:۳۱ق.ظ)
اخراجي هاي تهران به صف شدند نيروگاه بعثت موزه مي شود؛ سيمان تهران تعطيل بعد از اقدامات صورت گرفته شده براي خروج کارخانه ي روغن نباتي پارس قو از شهر تهران، مقدمات اخراج 5 کارخانه ي ديگر از پايتخت نيز در دستور کار قرار گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آلودگي هواي تهران در سال هاي اخير موضوعي بوده که همواره در رأس اخبار پايتخت قرار داشته است.
از افزايش مرگ و ميرها در روزهايي که آلودگي هوا به اوج خود مي رسد تا تعطيلي مدارس و ارگان هاي دولتي، همه ي نتايجي است که آلودگي هوا براي شهروندان تهراني در پي داشته است.
زماني که آلودگي هوا در مرز هشدار قرار مي گيرد، مسوولان دستگاه هاي اجرايي شعار مي دهند که براي کنترل اين آلودگي بسيج شده اند، اما؛ اقدامي که بتواند به صورت ريشه اي اين معضل را درمان کند هنوز در دستور کار مسوولان دولت، سران سازمان محيط زيست و شهرداري تهران به عنوان نهادهايي که مي توانند براي کنترل اين آلودگي اقدام کنند، قرار نگرفته است.
محمد باقر قاليباف شهردار تهران بار ديگر در روز افتتاح بخش جنوبي خط 3 مترو تهران تأکيد کرد که اگر اعتبارات لازم از سوي دولت به شهرداري تهران اختصاص پيدا کند، مجموعه شهرداري توان حل مشکل آلودگي هواي شهر را در طول يک بازه زماني دارد، اما؛ همه اينها را منوط به در اختيار گرفتن بودجه کرد. زيرا اقداماتي که بايد در دستور کار مسوولان و متوليان کاهش آلودگي هواي شهر قرار گيرد نيازمند اعتبار است.
متأسفانه معضل آلودگي هواي شهر تهران در سال هاي اخير به گونه اي بوده که هيچ يک از نهادهاي متولي نتوانسته و يا نخواسته اند که براي آن چاره انديشي کنند و حتي زماني که شهردار تهران نيز مي پذيرد که مسووليت کنترل اين معضل و ريشه کن کردن آن را برعهده گيرد، دولتي ها قبول نمي کنند بودجه ي لازم را در اختيار مجموعه شهرداري قرار دهند.
طبق آمار منتشر شده از سوي کميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي اسلامي شهر تهران، در سال 92، به طور ميانگين هر روز در پايتخت 160 نفر فوت کرده اند، اما؛ در روزهايي که هوا به اوج آلودگي مي رسد و شرايط اضطرار اعلام مي شود به طور متوسط 22 نفر به اين آمار اضافه مي شوند و کاملا علت افزايش اين مرگ و ميرها مشخص است.
در شرايطي که هنوز نهادهاي مختلف براي رفع آلودگي هواي شهر تهران در حال پاسکاري مسووليت خود به نهاد ديگر هستند و تمام تلاش خود را مي کنند تا توپ را به زمين ديگري بياندازند و از قبول مسووليتي که در قبال شهروندان پايتخت ايران دارند شانه خانه مي کنند، شاهد هستيم که با کندي، برخي اقدامات که سال ها استارت آن زده شده، اما؛ هيچ گاه شاهد عملياتي شدن آن نبوده ايم در حال انجام است تا شايد هرچند اندک دردي از معضل آلودگي هواي شهر درمان شود.
خروج کارخانه هايي که آلايندگي بسياري دارند و سبب آلوده تر شدن هواي شهر تهران مي شوند يکي از موضوعاتي است که مسوولان شوراي شهر تهران به دنبال نهايي کردن آن هستند و اين بار بعد از اقداماتي که براي خروج کارخانه ي روغن نباتي پارس قو از تهران صورت گرفت و در نهايت اعلام شد کارخانه اي که از 20 سال قبل حکم پلمب آن صادر شده بوده، اما؛ هنوز در گوشه ي اين پايتخت فعاليت مي کرده بايد از تهران برود نوبت به ديگر آلاينده هاي هواي شهر رسيده است.
در کميته ي ماده ي 20 که ذيل ماده ي 55 قانون شهرداريها تعريف شده و مسووليت شناسايي صنايع و مشاغل مزاحم و اقدام براي رفع مزاحمت، پلمپ و تعطيلي آنها را بر عهده دارد، مقرر شده ساير صنايع آلاينده ي هواي شهر تهران نيز يکي پس از ديگري در فهرست خروج از پايتخت قرار گيرند.
در حال حاضر "نيروگاه بعثت"، شرکت "سيمان تهران" و شرکت "شن ما" در اولويت خروج از تهران هستند و به زودي وضعيت آنها براي ادامه ي فعاليت در پايتخت مشخص خواهد شد.
نيروگاه حرارتي بعثت در جنوب شرق تهران و در مجاورت شهرک بعثت واقع شده و از سال ۱۳۴6 تاکنون به فعاليت خود در کلانشهر تهران ادامه داده است.
اين نيروگاه با سوخت مازوت کار ميکند و اين سوخت به عنوان تهديدي جدي براي سلامت مردم محسوب ميشود؛ هر چند اعلام مي شود با تذکر هاي ارائه شده نوع سوخت آن تغيير کرده، اما؛ گفته مي شود که نيروگاه بعثت به زودي تبديل به موزه خواهد شد و بايد به طور کلي تعطيل شود.
رحمت الله حافظي، رئيس کميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي اسلامي شهر تهران در ارتباط با آلاينده بودن نيروگاه بعثت مي گويد: کميته ي ماده ي 20، رأي خود را در خصوص نيروگاه بعثت اعلام کرده و اين نيروگاه را به عنوان آلاينده ي محيط زيست شناسايي کرده است.
وي مي افزايد: نيروگاه بعثت هم اکنون نقش تأثير گذاري در تأمين انرژي ندارد و بايد هر چه سريع تر تعطيل شده و تبديل به موزه شود.
علاوه بر اين نيروگاه، شرکت سيمان تهران نيز که از سال 1333 فعاليت خود را آغاز کرده است اکنون به عنوان يکي ديگر از آلاينده هاي هواي شهر تهران شناخته مي شود و در صف اخراج از شهر قرار گرفته است.
گفته مي شود بعد از کارخانه ي روغن نباتي پارس قو، کارخانه ي سيمان تهران واقع در محله ي مشيريه، منطقه ي 15 پايتخت، ديگر کارخانه ي آلاينده اي است قرار است تکليف آن مشخص و مقدمات خروج آن از پايتخت فراهم شود.
در کنار نيروگاه بعثت و شرکت سيمان تهران، شرکت توليد شن و ماسه "شن ما" نيز به عنوان ديگر آلاينده معرفي شده است. اين کارخانه ي توليدي نيز اخطارهاي لازم براي توقف فعاليت هاي خود در شهر تهران را دريافت کرده و بايد به زودي از پايتخت خارج شود ضمن اينکه در کنار اين کارخانه ها دو کارخانه ي ديگر نيز هستند که هنوز اسامي آنها به صورت رسمي اعلام نشده است.
هر چند در سال ۱۳۷۹ براي کاهش ميزان آلودگي هوا، برنامه اي تحت عنوان «برنامه ي جامع مبارزه با آلودگي هواي تهران» طراحي و تصويب شد، اما؛ اين برنامه تاکنون آن طور که بايد کارآمد نبوده و بايد منتظر باشيم و ببينيم وضعيت هواي پايتخت با خروج کارخانه هاي آلاينده به چه صورت خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]