واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران:ایران نباید از معرفی ابوطالبی عقب نشینی کند تهران- ایرنا- استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه در صورت رسیدگی کمیته شکایت از میزبان سازمان ملل به شکایت ایران نتایج به نفع ما خواهد بود، گفت: عقب نشینی کردن درمقابل معرفی حمید ابوطالبی به نفع کشور نیست .
«محمدجعفر جوادی ارجمندی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا اظهار داشت: وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران بعد از ممانعت از ورود حمید ابوطالبی به سازمان ملل اقداماتی در ارتباط با این موضوع انجام داده اند که برخی از آنها در قرارداد مقر به آن اشاره شده است.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: مطلع شده ایم که وزارت امورخارجه به نهادهای مسوول سازمان ملل شکایتی را تسلیم کرده و اسناد و اطلاعات خود را ارائه کرده است و قرار است کمیته شکایت از میزبان در آینده به منظور بررسی این تشکیل شود.
جوادی ارجمندی اضافه کرد: در این کمیته باید نمایندگانی از دوطرف و همچنین نماینده ای از سوی دبیرکل سازمان ملل حضور داشته باشند و موضوع را از نظر حقوقی و دیپلماتیک بررسی کنند.
به گفته این استاد علوم سیاسی، مواردی در قانون بین الملل در نظر گرفته شده که تصمیم سازمان ملل و یا کمیته های آن لازم الاجراست
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: حمید ابوطالبی تنها در زمان اشغال سفارت آمریکا چند روزی به عنوان مترجم حضور داشته است، از این رو نمی توان با ادعاهای واهی و با عناوینی چون مخالفت حضور وی با منفعت این کشور مانع حضور وی شد؛ ضمن اینکه ما نیز مستندات و دلایلی داریم که این کشور آن زمان در ایران جاسوسی می کرده است.
جوادی ارجمندی خاطرنشان کرد:ضمن اینکه نماینده معرفی شده ایران برای حضور در سازمان ملل پیش از این نیز به عنوان دیپلمات به این کشور سفر کرده است و هیچ منعی وجود نداشته است.از این رو مخالفت های صورت گرفته را می توان سیاسی و برای ایجاد موج علیه ایران و یا خوشایند بودن برای صهیونیست ها دانست.
وی اضافه کرد:به نظرم باید منتظر بود که چه تصمیمی گرفته خواهد شد و بعد در واکنش به آنها سنجده تر عمل کنیم.
مقامات آمریکا با این سناریوها تصمیم دارند، محدودیت هایی را برای نماینده ما پس از این تعیین کنند.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه عنوان کرد: در حال حاضر بهترین روش این است که با دیپلماسی فعال رفتار کنیم و نشان دهیم که رفتارهایی از این دست برای سایر کشورهای در حال توسعه و مستقل نیز می تواند تکرار شود.
به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی، به نظر می رسد جمهوری اسلامی ایران باید در راستای دکترین تعریف شده خود حرکت کند و از مواضع خود کوتاه نیاید.
وی به مصادره ساختمان بنیاد علوی از سوی این کشور به بهانه نقض تحریم ها نیز اشاره کرد و گفت:به نظر می رسد آمریکا با وجود گام های مثبتی که ما در مذاکرات 1+5 برداشته ایم و از خود حسن نیت نشان داده ایم، آنها همچنان دیپلماسی خود را بر نگاه خصمانه بنا کرده اند.
امروز که نقش و اهمیت دیپلماسی عمومی بیش از پیش مشخص شده و کشورها با قدرت نرم و تبلیغات افکار دنیا را تحت تاثیر قرار می دهند، ما نیز باید تاثیرگذار باشیم و براساس منطق و اصول خود در صحنه حضور داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، پس از پایان دوران ماموریت محمد خزاعی به عنوان سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، حسن روحانی رییس جمهوری ایران، حمید ابوطالبی معاون سیاسی خود را به عنوان نماینده جدید ایران در سازمان ملل متحد معرفی کرد.
از همان ابتدا مجلس سنا و کنگره این کشور با معرفی ابوطالبی مخالفت کردند تا اینکه طی روزهای گذشته، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، مصوبه کنگره آمریکا در ارتباط با شرایط جدید صدور روادید برای سفرای خارجی و نمایندگان کشورها در سازمان ملل متحد را امضا کرد.
سیام4**9173**1449
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]