واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۳:۳۹ب.ظ)
استاندارکهگيلويه و بويراحمد: کاربرد منابع آب در پر کردن خلاء توسعه نيافتگي استان اولويت سال 93 است خادمي گفت: آب از شاخص هاي اصلي توسعه و استفاده از منابع آب به خلاء توسعه نيافتگي استان کمک مي کند و اين مهم در اولويت برنامه کاري سال 93 قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، خادمي استاندار کهگيلويه و بوير احمد اظهار داشت: توليد سالانه بيش از 11ميليارد متر مکعب آب و برخورداري از حدود هشت درصد آب شيرين کشور در کهگيلويه و بويراحمد، سال ها است که توجه مسئولين استاني و ملي را در اين بخش به خود جلب کرده است.
وي با بيان اينکه، اين استان از بزرگترين استان هاي کشور به لحاظ برخورداري از منابع آب است، افزود: بهره برداري، مهار و تخصيص بيشتر از آب هاي استان با جديت در دستور کار مسئولان قرار گرفته است.
استاندار تصريح کرد: با توجه به جدي بودن مسئله آب در اين استان و نقش آن در توسعه و آباداني و تاثير گذاري آن در همه بخش ها و ضرورت آن در کشاورزي، آشاميدني، صنعت و گردشگري، انتظار مي رود تا مسئولان و مقامات وزارت نيرو و شرکت منابع آب کشور بيش از پيش به اين استان توجه ويژه داشته باشند.
خادمي، تصميم گيري، برنامه ريزي و پيگيري براي بهره برداري و تخصيص بيشتر از اصلي ترين منابع يعني آب استان براي پروسه زماني 22 ساله تا سال 1414 را از برنامه هاي جدي استان در سال 93 برشمرد و گفت: براي تخصيص اين ميزان آب بايد با ارايه استدلال، ملاک و معيارها پيگير امور بود.
خادمي تاکيد کرد: مسئولين در اين رابطه تلاش پيگير و جدي دارند و از همه مديران استاني هم انتظار مي رود اين موضوع را در سطح استاني و ملي و در جايگاه هاي تصميم گيري تکرار کنند تا بطور جدي مورد توجه واقع شود.
استاندار به سد کوثر و تخصيص بيشتر آب از اين سد براي توسعه استان تاکيد کرد و گفت: هم اکنون 83 ميليون ليتر از آب اين سد براي کشاورزي، شرب و صنعت به استان اختصاص داده شده و تلاش براين است تا آن را به 225 ميليون متر مکعب برسانيم و براي تحقق اين هدف بايد ميزان آب مورد نياز از اين سد را بر اساس ارائه استدلال منطقي، برنامه مطالعه شده و مدارک متقن ارائه دهيم.
خادمي يادآور شد: حدود 8 درصد آب کشور سر منشا آن در استان است و براي مهار، جلوگيري از هدر رفت، تخريب و استفاده بهينه منابع آبي و خاکي استان با ايجاده ساختارهاي سازه اي و غير سازه اي جهت سرمايه گذاري، توليد و اشتغال نيازمند طراحي طرح جامع و کاملي از آب هاي استان درکوتاه مدت و دراز مدت هستيم.
وي به ضرورت روز افزون و نياز اصلي مردم در همه شهرستان هاي استان از آب آشاميدني و کشاورزي اشاره کرد و افزود: طراحي برنامه استفاده، بهره برداري و تخصيص از ظرفيت ها و پتانسيل هاي منابع آبي سطحي موجود استان جهت مصارف شرب شهري و روستايي، کشاورزي، صنعت، گردشگري، آبزي پروري، توليد انرژي برقآبي تا افق 1414 آغاز شده است.
وي اظهار داشت: بررسي ميزان نياز آب ما را به اين نتيجه مي رساند که چگونه اين آب هاي سرگردان و روان را مهار و از آنها به بهترين روش، آسانترين شکل و با کمترين هزينه بهره برداري و بيشترين سود و استفاده را داشته باشيم.
استاندارهمچنين به آخرين وضعيت سد تنگ سرخ اشاره کرد و گفت: اين سد بازنگري و بررسي پيوست اجتماعي و معارضات مردمي آن در دست بررسي است و برآوردها از ميزان خسارات، هزينه و مطالبات مردم در حوزه اين سد بطور شفاف بروز رساني خواهد شد.
خادمي تصريح کرد: اين سد به لحاظ مهندسي ارزشي و برآوردها، توجيه فني، اقتصادي و انتفاع ملي بخصوص براي مردم اين استان دارد و مالکين حوزه اين سد اطمينان خاطر داشته باشند که با پيگيري جدي هيچگونه حق و حقوقي از آنها ضايع نخواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]