واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رایزنی های تهران ـ ریاض برای سفر ظریف
سلسله نشستهایی میان مسوولان ایرانی و سفیر عربستان در تهران برگزار شده است و این نشستها چه بسا ممکن است در راستای فراهم کردن مقدمات سفر این مقام ایرانی به ریاض باشد.
روزنامه آرمان: ميگويند علاقه ايالات متحده نسبت به خاورميانه كاهش پيدا كرده است. همين امر موجب شد عربستان سعودي كه به شدت وابسته به قدرت غربي بود به نوعي جايگاه خود را به واسطه كمرنگ شدن حضور حامي ابرقدرت اش لرزان بداند؛ به همين دليل پيرمردان دست به يكسري واكنش هاي احساسي و ريسك هاي خطرناك بزنند. به نوعي با همسايه شمالي خود راه تخاصم را در پيش گرفتند ودمشق را ميدان تاخت و تاز نيروهايي قرار دادند كه به نظر مي رسد چندان وفادار به رياض نباشند.
اما سياستمداران كهنسال سعودي ريش خود را دو سال و كمي بيشتر در اختيار دوستان ناباب شان در سوريه گذارند و اكنون پس از صرف هزينه هاي فراوان متوجه شده اند كه منطقه را وارد جنگ بي پايان تروريست هاي عقيدتي كرده اند. رياض در اين سال ها فكر مي كند رقابت منطقه اي با ايران كه اصل پذيرفته شده سياسي است در دشمني با اين كشور خلاصه مي شود. اما به نظر مي رسد عربستان سعودي همزمان با تغيير در ايران، سياست هاي خارميانه اي خود را در قبال همسايه شمالي خود در خليج فارس دگرگون كرده اند. ديروز چندمين باري بود كه خبر از دعوت مقامات ايران به رياض توسط رسانه ها منتشر مي شد. ظاهرا ريش سفيدان رياض مي خواهند مرد اول ديپلماسي ايران دكتر محمد جواد ظريف را ملاقات كنند تا شايد يخ روابط تهران و رياض در گرماي خاورميانه پرچالش ذوب شود. روزنامه السفیر به نقل از منابع خود از برگزاری سلسله نشستهایی میان مسوولان ایرانی و سفیر عربستان در تهران به منظور فراهم کردن مقدمات سفر محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران به ریاض خبر داد.
ظريف به عربستان مي رود؟
این روزنامه لبنانی به نقل از منابع یاد شده ادامه داد که قطر و کویت نیز در این میان نقش مثبتی را ایفا میکنند. این منابع افزودند که سلسله نشستهایی میان مسوولان ایرانی و سفیر عربستان در تهران برگزار شده است و این نشستها چه بسا ممکن است در راستای فراهم کردن مقدمات سفر این مقام ایرانی به ریاض باشد چرا که پیش از این وزیر خارجه ایران قصد سفر به عربستان را داشت. به گفته این منابع از زمان انتصاب عبدالرحمن الشهری ، سفیر جدید عربستان در تهران در فوریه گذشته تا به حال، نشستهای دورهای میان وی و مسوولان ایرانی برگزار شده است. ین منابع تاکید کردند که احتمالا به زودی یکی از مسوولان ارشد وزارت امور خارجه ایران که ممکن است ظریف باشد، به ریاض سفر کند.
كويت ميانجي مي شود
آنها افزودند که در راستای بهبود روابط تهران – ریاض، قطر و کویت نقش مثبتی را ایفا کردند همچنین تحرکاتی از سوی روسیه به منظور نزدیک کردن دیدگاهها میان تهران و ریاض انجام شده است. السفیر در ادامه آورده است: این (فراهم کردن مقدمات سفر یک مقام ایرانی به ریاض) در حالی است که آمریکاییها طی سفر اخیر باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا به عربستان، به طور واضح اعلام کردند که روند مذاکرات درخصوص توافق هستهیی نهایی، روند نهایی و بیبازگشتی را طی میکند و عربستانیها باید به کارهایشان سروسامان دهند.
سفير جديد ايران در رياض
ظاهرا موفقيت دولت يازدهم و دستگاه ديپلماسي آن؛ عربستان را از خواب غفلت چند ساله بيدار كرده است. آنها هم فهميده اند كه توافق ژنو نقشه سياسي خاورميانه را تغيير داده است. علائمي كه در حوزه سياست خارجي دو كشور خاورميانه اي، ايران و عربستان ديده مي شود حاكي از اين است كه تمام طرف هاي منطقه اي بر ضرورت وجود نوعي هماهنگي پي برده اند. طبيعتا در ايران دولتي متفاوت از گذشته روي كار آمده است در سطح بين المللي هم قدرت هاي بين المللي به اين نتيجه رسيده اند كه بايستي با گفت و گوي بيشتر مسائل منطقه اي را به نتيجه برسانند؛ به عقيده كارشناسان توسعه افراط گرايي و خشونت درخاورميانه محصول نبود گفت و گوي سازنده ميان قدرت هاي منطقه اي است. همگان آگاهند كه منطقه خاورميانه به دليل چالش سوريه و گروههاي افراطي در شرايط خاصي قرار دارد. در شرايط حاضر به نظر مي رسد ايران هم بايد سفير جديد خود را در رياض معرفي كند.
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]