تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا بحال كسانى كه براى خدا گرسنه و تشنه شده‏اند اينان در روز قيامت سير مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820557448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گونه ای از چمن ایرانی مقاوم به کم آبی در اصفهان معرفی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گونه ای از چمن ایرانی مقاوم به کم آبی در اصفهان معرفی شد اصفهان - ایرنا - دانش آموخته مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان گونه ای از چمن بومی ایران مقاوم به کم آبی را به نام «گراس » معرفی کرد.


به گزارش روز یکشنبه دانشگاه صنعتی اصفهان، محمدحسین شیخ محمدی در خصوص این گونه چمن ایرانی گفت: مقاومت به خشکی گونه های « گراس » که مختص ایران است شامل « علف گندمی بیابانی » و « تال فسکیو » مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: نتایج آزمایش ها نشان داد گونه علف گندمی بیابانی که نسبت به خشکی از مقاومت بالایی برخوردار است می تواند مقادیر پایین آب با مکانیزم هایی چون افزایش پرولین، افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی (کاتالاز، سوپراکسید دسیموتاز، اسکوربات پراکسیداز و پراکسیداز) و نشت الکترولیت پایین در هنگام تنش خشکی را تحمل کند و به خوبی نسبت به این تنش مقاومت نشان می دهد.
وی با بیان اینکه خشکسالی یکی از مضر­ترین تنش­های غیر­زیستی برای رشد چمن در طیف گسترده­ای از مناطق جغرافیایی جهان است، تصریح کرد: بسیاری از گونه­های فصل سرد توانایی سازگاری با خشکی­های طولانی مدت بویژه در فصول گرم سال را ندارند و کاهش کیفیت چمن در اثر تنش خشکی از نگرانی های اصلی به شمار می رود.
وی صرف حجم فراوانی از آب در زمان آبیاری را از ویژگی های چمن به عنوان مهمترین گیاه پوششی شهرها عنوان کرد و افزود: از آنجا که بسیاری از مناطق ایران دچار محدودیت منابع آبی هستند، ضروری است برنامه به حداقل رساندن آب مصرفی برای مناظر شهری به منظور کاهش مصرف آب به کار گرفته شود.
وی اتلاف بخش قابل توجهی از ریزش­های آسمانی باقیمانده در سطح خاک بر اثر تبخیر را از علل کم آبی در نواحی خشک و نیمه خشک کشور بیان کرد و گفت: در کشور هایی مانند ایران به دلیل کمبود آب، فضای سبز آسیب های فراوان می بیند و نگهداری مناسب آن نیازمند صرف هزینه های بالاست.
شیخ محمدی انتخاب گونه ها و ارقام بومی و مقاوم چمن سازگار با شرایط منطقه را از مهمترین راهکارها برای بهبود مقاومت به خشکی بیان و تصریح کرد: کاهش مصرف آب، کاهش هزینه استفاده از کودهای شیمیایی وسموم به دلیل مقاومت گیاهان بومی به آفات، امراض و خاک های ضعیف منطقه و به تبع آن کاهش ورود مواد سمی شیمیایی به خاک و آب های زیرزمینی از مزایای استفاده از ارقام بومی چمن است.
وی با بیان اینکه ایران کشوری ممتاز و با رتبه بالا از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی و دارای 11 اقلیم از 13 اقلیم شناخته شده جهانی است، تصریح کرد: براساس نظر گیاه شناسان و پ‍‍ژوهشگران، تعداد گونه های گیاهی ایران حدود هشت هزار است که از نظر تنوع گونه ای حداقل دو برابر قاره اروپاست.
شیخ محمدی با اشاره به انجام تحقیقات تکمیلی به منظور معرفی این گونه به عنوان گونه تجاری قابل استفاده به جای چمن های رایج، ابراز امیدواری کرد که با پایان یافتن این تحقیقات بتوان از گونه بومی علف گندمی در کشور استفاده کرد.
د/7148/607
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




31/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن