تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837051396
آرايش اروپايي پنتاگون در سايه بحران اوكراين
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آرايش اروپايي پنتاگون در سايه بحران اوكراين
ناآراميهاي اوكراين زمينهساز افزايش بيسابقه تنش ميان سازمان پيمان آتلانتيك شمالي( ناتو) با روسيه شده است
ناآراميهاي اوكراين زمينهساز افزايش بيسابقه تنش ميان سازمان پيمان آتلانتيك شمالي( ناتو) با روسيه شده است. روسيه به دنبال تحولات اخير اوكراين و سقوط ويكتور يانوكوويچ، چهره مورد حمايت مسكو، نيروهاي ارتش خود را در مرزهاي اوكراين مستقر كرده است، مسئلهاي كه ائتلاف غرب و اوكراين به آن اعتراض كردهاند. آندرس فوگ راسموسن، دبيركل ناتو، به مسكو هشدار داده كه يا نيروهاي خود از مرز اوكراين را به عقب براند يا در صورت مداخله در اوكراين منتظر عواقب آن باشد. در همين حال دبيركل ناتو هشدار داد كه اگر روسيه نيروهاي خود را از مرزهاي اوكراين عقب نكشد، بايد منتظر پيامدهاي آن باشد، اما روسيه ميگويد كه ناتو با استفاده از بحران اوكراين درصدد توجيه وجود خود در قرن ۲۱ است. آندرس فوگ راسموسن دبيركل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در 22 فروردين تأكيد كرد كه تجمع نظاميان روسيه در مرزهاي شرقي اوكراين براي تمرين و رزمايش نيست بلكه براي جنگ است.
ناتو و افزايش هزينههاي دفاعي
با گسترش شكاف بين روسيه و ناتو بر سر اوكراين و اقدامات تنبيهي ناتو عليه روسيه، موضعگيري مقامات دو طرف رنگ و بوي تندتري به خود گرفته است. در اين راستا آندرس فوگ راسموسن دبير كل ناتو در مقالهاي كه در روزنامه ديلي تلگراف به چاپ رسيد، تأكيدكرد كه انگليس و متحدانش در ناتو بايد با هزينه بيشتر در بخش دفاعي به «تجاوز غيرقانوني» روسيه عليه اوكراين واكنش نشان دهند. از ديدگاه راسموسن، اعضاي ناتو بايد به مدرنيزه كردن نيروهاي مسلح خود بپردازند، زيرا روسيه به دنبال تقسيم اروپا است. راسموسن ادعا كرد كه هيچ يك از اعضاي ناتو در پي ايجاد جنگ سرد با روسيه نيستند، ولي با اين وجود شاهد هستند كه مسكو تلاش ميكند بار ديگر اروپا را به مناطق تحت نفوذ خود تقسيم كند. وي در اين باره تصريح كرد كه همه اعضاي ناتو بايد منابع لازم را براي تقويت تواناييهاي دفاعي سرمايهگذاري كنند، هر چند اين اقدامات در شرايط اقتصادي كنوني دشوار است اما شرايط دفاعي آنها را ميطلبد. راسموسن در عين حال هشدار داد كه در درازمدت، ضعف امنيتي هزينه به مراتب بيشتري از سرمايهگذاري كنوني خواهد داشت. نكته مهمي كه راسموسن آن را بيان كرده و به طور تلويحي به ايستادگي نظامي در برابر روسيه اشاره دارد اين است كه وي تصريح كرد كه ناتو ناگزير است كه در برابر اقدامات كرملين واكنش نشان دهد ولي اين به معناي احياي دوران جنگ سرد نيست. راسموسن در حالي خواهان تقبل هزينههاي نظامي بيشتر از سوي اعضاي ناتو شده كه در حال حاضر بار مالي ناتو بيش از همه بر دوش امريكا قرار دارد. در سال 2013 امريكا 72 درصد از هزينههاي نظامي ناتو را تقبل كرد در حالي كه در سال 1995 اين مقدار 59درصد بود.
ناتو در واكنش به بحران اوكراين و الحاق شبهجزيره كريمه به روسيه، تعداد هواپيماهاي جنگنده در كشورهاي حوزه بالتيك (استوني، لتوني و ليتواني كه هممرز با روسيه هستند) را دو برابر كرده است. همچنين هواپيماهاي رادار پرنده آواكس در آسمان لهستان و روماني به منظور رهگيري فعاليتهاي روسيه مستقر شدهاند. ناتو همچنين حضور نظامي خود را در درياي سياه پس از بروز بحران اوكراين افزايش داده است. علاوه بر اين تعدادي هواپيما نيز براي گشتزني به فراز لهستان و روماني فرستاده شده است. سازمان ناتو همچنين در 13 فروردين براي مجازات روسيه به دليل الحاق شبهجزيره كريمه به خاك خود، همكاري با اين كشور در عرصههاي مختلف را متوقف كرد.
واكنش روسيه به اقدامات ناتو
در مقابل اقدامات خصمانه ناتو، روسيه موضعي انتقادي اتخاذ كرده و در اين راستا الكساندر گروشكو نماينده دائم روسيه در ناتو اعلام كرد سازمان پيمان آتلانتيك شمالي تلاش ميكند جامعه بينالمللي را متقاعد كند كه روسيه در تلاش براي انجام اقدامات تهاجمي است و قصد دارد از اين طريق جنگ سرد جديدي بهوجود آورد. به گفته وي، شمار طرفداران بازگشت به دوران جنگ سرد در اين سازمان افزايش يافته است. گروشكو درباره توقف همكاريهاي ناتو با روسيه نيز كه تصميم مربوط به آن در اجلاس اخير وزيران خارجه اين پيمان در بروكسل گرفته شد، به توقف اجراي طرحهاي مختلف ميان روسيه و اين سازمان اشاره كرد. به نظر ميرسد روسيه در واكنش به اقدامات ناتو موضعي تهاجمي اتخاذ كرده و ضمن قطع همكاري با ناتو در زمينه افغانستان به تعليق يا قطع روابط با ناتو در ديگر زمينهها نيز پرداخته است. با توجه به تنش فزاينده بين روسيه و ناتو شواهد حاكي از آن است كه موضوعات مورد اختلاف بين دو طرف به سرعت در حال افزايش است. در سالهاي اخير موضوعاتي مانند گسترش ناتو به سوي شرق يا استقرار سامانههاي ضدموشكي از موارد اصلي اختلاف محسوب ميشدند، اما اكنون بحران اوكراين به طور جدي به رويارويي دو طرف انجاميده است به نحوي كه ناتو عملاً در حال صفآرايي نظامي در برابر روسيه است و همين مسئله احتمال برخورد دو طرف با گسترش بحران اوكراين و به ويژه گسترش آشوب و ناآرامي در شرق اوكراين را به شدت افزايش داده است.
باتوجه به ادامه اقدامات ناتو در زمينه تقويت نيروها و افزايش استقرار تجهيزات نظامي در كشورهاي همجوار اوكراين از سوي ناتو، سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه اعلام كرد ناتو تلاش ميكند از بحران اوكراين به منظور «استقرار نظاميان خود» در اوكراين و پيشروي نيروهاي خود به سوي شرق استفاده كند. وي تأكيد كرد كه ناتو به دنبال تقويت اتحاد دروني خود است. لاوروف همچنين گفت، معيارهاي دوگانه اعمالي از سوي ناتو تهديدي مستقيم براي امنيت و ثبات اوكراين است. وزيرخارجه روسيه در عين حال در واكنش به تحولات اخير اوكراين از مقامات كييف خواست تا هرچه سريعتر به مطالبات مشروع ساكنان نواحي شرقي و جنوبي اين كشور پاسخ دهد. ژنرال فيليپ بريدلاو فرمانده ارشد ناتو در اروپا در واكنش به تهديدهاي نظامي روسيه عليه اوكراين گفت كه اين تهديدها ميتواند در نهايت منجر به استقرار نيروهاي امريكايي در كشورهاي عضو ائتلاف در شرق اروپا شود كه (از جانب روسيه) احساس خطر ميكنند.
پنتاگون و بازبيني استراتژي نظامي در اروپا
به گفته درك چالت، معاون وزير دفاع امريكا، الحاق كريمه به روسيه ميتواند باعث تجديدنظر امريكا در حضور نظامي در اروپا شود كه پس از پايان جنگ سرد به تدريج كاهش يافته بود. چالت با حضور در كميته نيروهاي مسلح مجلس نمايندگان امريكا با بيان اينكه مداخله غيرقانوني روسيه در اوكراين، ديد واشنگتن نسبت به اروپا را به چالش كشيده، اظهار داشت كه اين اقدام روسيه چشمانداز امنيتي اروپا را تغيير ميدهد، باعث بيثباتي در مرزهاي ناتو ميشود و چالشي براي نظم بينالمللي است. چالت در اين باره تصريح كرد كه هر چند ما به دنبال رويارويي با روسيه نيستيم اما اقدامات كرملين در اروپا و اوراسيا، امريكا را وادار به تجديد نظر در زمينه حضور خود در اروپا، رزمايشها و تمرينات نظامي آينده و همچنين ميزان استقرار نيرو ميكند. در حال حاضر حدود 67 هزار نيروي نظامي امريكا در قاره اروپا مستقر هستند كه 40 هزار نفر در آلمان، 11 هزار نفر در ايتاليا و 9500 نفر در انگليس مستقر هستند.
هنگام فروپاشي شوروي در1991 ميلادي 285 هزار نظامي امريكايي در اروپا مستقر بودند. با اين حال تغييرات ژئوپولتيكي در صحنه اروپا و بروز تهديدات جديد در ديگر نقاط جهان، در نهايت منجر به چرخش نگاه و توجه امريكا از اروپا به ديگر نقاط و به ويژه شرق آسيا شد. باراك اوباما رئيسجمهور امريكا در ژانويه 2012 ميلادي استراتژي جديد نظامي اين كشور تحت عنوان «بازبيني استراتژي دفاعي» را اعلام كرد. اين استراتژي تا حد زيادي بر دو موضوع حضور نظامي بيشتر در آسيا - اقيانوس آرام و خاورميانه متمركز بود. در اين استراتژي مسئله كاهش نيروهاي امريكايي در اروپا نيز مورد توجه قرار گرفت كه نتيجه كاهش قابل ملاحظه بودجه نظامي امريكا و نيز ديدگاه جديد استراتژيستهاي امريكايي در باره تهديدات نظامي جديد بود. با توجه به اينكه از ديدگاه استراتژيستهاي امريكايي تهديدات عمده در ناحيه آسيا- اقيانوس آرام قرار دارند، لذا طبيعتاً پنتاگون تمركز بيشتري بر اين منطقه معطوف كرد.
تحولات سريع و گسترده در صحنه اروپا با اقدام روسيه در زمينه الحاق شبهجزيره كريمه به قلمرو خود و نيز صفآرايي نظامي روسيه در مرزهاي غربي اوكراين در كنار متهم شدن مسكو به دخالت در ناآراميهاي شرق اوكراين باعث شده تا واشنگتن به سرعت در صدد تغيير استراتژي نظامي خود در صحنه اروپا برآمده و در كنار آن اقدامات و تدبير دفاعي و نظامي قابل توجهي انجام دهد. معاون وزيردفاع امريكا در اين باره تصريح كرده كه واشنگتن خودجوش بودن حوادث در دونتسك و خاركف را باور ندارد. وي در عين حال، تحركات روسيه در شرق اوكراين را تشديدكننده بحران دانست. اين در حالي است كه امريكا براي اطمينان دادن به متحدانش در ناتو در حال حاضر شش جنگنده اف-15 به جمهوريهاي بالتيك و 12 فروند اف-16 به همراه سه هواپيماي ترابري را نيز به لهستان فرستاده است. همچنين ناوشكن «دونالد كوك» مجهز به سامانه ضدهوايي و ضد موشكي «ايجيس» نيز تا روزهاي آينده در درياي سياه مستقر خواهد شد. در واقع بخشي از اقدامات امريكا عليه روسيه در پاسخ به بحران اوكراين، واكنشهاي نظامي به ويژه در اروپاي شرقي است كه ميتواند به تنش بيشتر در اين منطقه ملتهب بينجامد. شواهد حاكي از آن است كه با وجود هشدارهاي امريكا و ناتو به روسيه در زمينه سياستها و اقدامات آن، مسكو كماكان قصد دارد تا اهداف خود را در اوكراين دنبال كند. بدين ترتيب بايد ديد كه رويارويي روسيه و امريكا در صحنه اروپاي شرقي تا كجا ميتواند ادامه يابد و آيا اين مواجهه در نهايت به تقابل نظامي خواهد انجاميد؟
نویسنده : دكتر سيدرضا ميرطاهر
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 31 فروردين 1393 - 17:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
کاهش پویایی و رشد اقتصادی روسیه در سایه بحران اوکراین
مقامات روسیه اعلام کردند کاهش پویایی و رشد اقتصادی روسیه در سایه بحران اوکراین مقامات روسیه درباره به صفر رسیدن رشد اقتصادی این کشور به علت بحران اوکراین هشدار دادند به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از ان اچ کی درحالی مسئله اوکراین برجسته شده است که مقامات روسیهاشتاینمایر خواستار تشکیل کنفرانسی جهانی برای حل بحران اوکراین شد
اشتاینمایر خواستار تشکیل کنفرانسی جهانی برای حل بحران اوکراین شدوزیر خارجه آلمان در گفتوگو با یک هفتهنامه آلمانی خواستار تشکیل کنفرانسی جهانی شد تا به وسیله آن بتوان بحران اوکراین را حل کرد به گزارش خبرگزاری فارس فرانک والتر اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان در گفت وگو با هفتهنچگونه بحران اوکراین به نفع ایران رقم میخورد؟
چگونه بحران اوکراین به نفع ایران رقم میخورد بعد از گذشت بیش از چند هفته از بحران اوکراین که منجر به تقابل شدید منافع روسیه و غرب و به ویژه ایالات متحده آمریکا در این منطقه شده است اکنون سخن از تحریم های اقتصادی علیه روسیه از سوی اتحادیه اروپا به سطح جدی تری وارد شده است تحریمآزمايش موشك بالستيك قاره پيما توسط روسيه در بحبوبه بحران اوكراين
۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۰ب ظ آزمايش موشك بالستيك قاره پيما توسط روسيه در بحبوبه بحران اوكراين پنتاگون از تست يك موشك بين قاره اي بالستيك توسط روسيه در ميانه تنش هاي داخلي اوكراين خبر داد به گزارش خبرنگار بين المللي خبرگزاري موج به نقل از آسوشيتدپرس سخنگوي پنتاگون اعلام كرد مسكوآسیب بحران اوکراین به رشد اقتصادی روسیه
چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ وزیر دارایی روسیه اذعان کرد اقتصاد این کشور به دلیل بحران اوکراین ممکن است شاهد رشد صفر در سال جاری میلادی باشد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا خبرگزاریهای روسی گزارش کردند آنتون سیلوانوف هشدار داد که اقتصاد این کشور با دشوارترین شرایچرا بحران اوکراین نظم جهانی مورد نظر غرب را به شکست کشاند؟
چرا بحران اوکراین نظم جهانی مورد نظر غرب را به شکست کشاند تحولات اوکراین نشان داد که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به رغم همه فشارهایی که از سوی غرب متحمل شد اوکراین را بسیار راهبردیتر از آن می داند که در برابر آن به مصالحه با واشنگتن و بروکسل تن دهد به گزارش گروه وبگردی ببحران اوکراین به نفع ایران خواهد بود
بحران اوکراین به نفع ایران خواهد بود اتحادیه اروپا اکنون برنامه دارد تا وابستگی خود را در زمینه واردات گاز از روسیه کاهش بدهد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز سایت اسلیت در مقاله ای با عنوان "چطور ممکن است بحران اوکراین به نفع ایران تمام بشود" نوشتحامد شهبازی چرا بحران اوکراین نظم جهانی مورد نظر غرب را به شکست کشاند؟
حامد شهبازیچرا بحران اوکراین نظم جهانی مورد نظر غرب را به شکست کشاند تحولات اوکراین نشان داد که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به رغم همه فشارهایی که از سوی غرب متحمل شد اوکراین را بسیار راهبردیتر از آن می داند که در برابر آن به مصالحه با واشنگتن و بروکسل تن دهد درباره شخصیتترکیه بر حل دیپلماتیک بحران اوکراین تاکید کرد
پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۲ ۱۰ رییسجمهوری ترکیه اعلام کرد بحران اوکراین باید در چارچوب قوانین بینالمللی و از طریق گفتوگو حل شود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عبدالله گل رئیسجمهوری ترکیه که همراه با آندریس برزینس رئیسجمهوری لتونی در یک کنفرانس خبری شرکت کردمقام ارشد اتحادیه اروپا: بحران اوکراین به نفع هیچ کس نیست
مقام ارشد اتحادیه اروپا بحران اوکراین به نفع هیچ کس نیست تهران-ایرنا- مقام ارشد اتحادیه اروپا خاطر نشان کرد که بحران در اوکراین که ممکن است تشدید شود نه به نفع روسیه است نه به نفع اتحادیه اروپا به گزارش خبرگزاری ایتارتاس استفانه فوله کمیسیونر امور توسعه اتحادیه اروپا روز چهارشتاثیر بحران اوکراین بر مذاکرات هسته ای
تاثیر بحران اوکراین بر مذاکرات هسته ایتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۰۸ ایران غرب شرق در این سهضلعی نهچندان متوازن گاهی دوضلع با یکدیگر علیه ضلع دیگر متحد میشوند و گاه هر یک از سه ضلع در امتداد منافع خود خطشان را ادامه میدهند جداییتنش هاي سياسي بر سر بحران اوکراين بهاي طلا را افزايش داد
۲۰ فروردين ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۸ب ظ گزارش موج از بازار فلزات گرانبها تنش هاي سياسي بر سر بحران اوکراين بهاي طلا را افزايش داد قيمت هر اونس طلا امروز چهارشنبه با 0 3 درصد افزايش به بيش از يکهزار و 312 دلار رسيده است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج بهاي طلا در بازارهاي جهاني بکاهش رشد اقتصادی روسیه به دلیل بحران اوکراین
کاهش رشد اقتصادی روسیه به دلیل بحران اوکراین کد خبر ۳۹۳۵۲۳ تاریخ انتشار ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۶ - 16 April 2014 وزیر دارایی روسیه اذعان کرد اقتصاد این کشور به دلیل بحران اوکراین ممکن است شاهد رشد صفر در سال جاری میلادی باشد به گزارش ایسنا خبرگزاریهای روسی گزارش کردند آنتون سیتاثیر دوباره بحران اوکراین بر قیمت جهانی نفت
تاثیر دوباره بحران اوکراین بر قیمت جهانی نفت کد خبر ۳۹۱۶۱۰ تاریخ انتشار ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۸ - 09 April 2014 با تشدید تنش های ژئوپلتیک بر سر اوکراین قیمت نفت در بازار جهانی افزایش یافت و به ۱۰۷ دلار و ۶۴ سنت در معاملات روز چهارشنبه رسید به گزارش تسنیم درحالی که تنش هتوافق لاوروف و کری بر ادامه ارتباطات درباره حل بحران اوکراین
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۸ وزارت امور خارجه روسیه پس از مکالمه تلفنی میان وزرای امور خارجه مسکو و واشنگتن گفت این دو مقام ارشد در مورد ادامه ارتباطات در راستای عادی سازی هرچه سریعتر وضعیت اوکراین به توافق دست یافتند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از صدای روخطر سرايت بحران اوکراين به مجموع اقتصاد جهاني
صندوق بين المللي پول هشدار داد خطر سرايت بحران اوکراين به مجموع اقتصاد جهاني صندوق بين المللي پول درباره خطرهاي سرايت بحران اوکراين که پيش از اين روسيه را در برگرفته است به مجموع اقتصاد جهاني هشدار داد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه صندوقواکاوی کنش هند، چین و اسرائیل در بحران اوکراین/ قرن 21 قرن صلح یا جنگ؟
بین الملل آمریکا اروپا فرید زکریا تحلیل کرد واکاوی کنش هند چین و اسرائیل در بحران اوکراین قرن 21 قرن صلح یا جنگ فرید زکریا نظریه پرداز رئالیسم تهاجمی و تحلیلگر شبکه CNN در تحلیلی به بررسی تحولات عمده جهانی پرداخته و این پرسش را مطرح ساخته که قرن 21 قرن صلح خواهد بود یا جنگ-
گوناگون
پربازدیدترینها