واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۳ (۲۲:۱۲ب.ظ)
دبير ستاد برگزاري هفته سلامت: افزايش سواد سلامت، نخستين گام در توسعه سلامت است رئيس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت گفت: افزايش آگاهي و توانمند سازي مردم با استفاده از ظرفيت هاي اطلاع رساني، نخستين گام در توسعه ي سلامت است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر زارع نژاد، با بيان مطلب فوق گفت: بر اساس ماده ي 11 سياست هاي کلي سلامت ابلاغي مقام معظم رهبري، افزايش آگاهي، مسووليت پذيري، توانمندي و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمين، حفظ و ارتقاي سلامت با استفاده از ظرفيت نهادها و سازمانهاي فرهنگي، آموزشي و رسانهاي کشور تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام شد.
دکتر زارع نژاد در تعريف سواد سلامت و توانمند سازي جامعه در اين خصوص تصريح کرد: توانايي مردم در فهم و درک روش هاي سبک زندگي سالم، پيشگيري در ابتلا به بيماري ها و همچنين کسب دانش بهداشت فردي و عمومي را سواد سلامت مي نامند که در صورت توانمندشدن مردم دراين حوزه کاهش ابتلا به بيماري ها در جامعه را شاهد خواهيم بود. لذا تاکيد بر بهره گيري از ظرفيت نهادها و رسانه ها در انتقال اطلاعات که در سياست هاي کلي سلامت، تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ابلاغ شده است، مسئوليت ما را در مرکز اطلاع رساني و روابط عمومي دوچندان خواهدکرد.
وي خاطرنشان کرد: افزايش سواد سلامت مردم مي تواند، کيفيت مراقبتها و سطح تبعيت افراد از دستورات تيم سلامت را افزايش دهد، رفتارهاي افراد براي جستوجوي خدمت را بهبود بخشد و در نهايت با کاهش بار مراجعات، موجب منطقيتر شدن استفاده از منابع و خدمات موجود در نظام سلامت شود.
دکتر زارع نژاد با اشاره به اين که برنامه پنجم توسعه توجه ويژهاي به ارتقاي سطح سواد سلامت جامعه دارد، افزود: وقتي جامعه از سنتي به جامعه مدرن و اطلاعات محور حركت ميكند بايد آموزش و اطلاع رساني نيز به روز باشد و فرهنگ سازي با هدف ارتقاي سواد سلامت جامعه مبتني بر نيازهاي مردم صورت گيرد در همين راستا استفاده از رسانه ها جهت آموزش و اطلاع رساني مناسب از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.
دبير ستاد برگزاري هفته ي سلامت ادامه داد: «رفتار خودمراقبتي» يعني آموختن مهارت ها و اتخاذ رفتارهايي که نقش تعيين كننده اي در ارتقاي سلامت جامعه دارند که براي تحقق آن، محيط اجتماعي، متشكل از سيستم سياستگذاري از يك سو و محيط فرهنگي از سوي ديگر مي توانند نقش ايفا كنند در اين ميان حوزه سلامت متولي ايجاد شبكه ي حمايتي براي خودمراقبتي است.
وي با اشاره به اينکه، بيش از 50 درصد عوامل بروز و شيوع بيماريها در جامعه بستگي به سطح آگاهي و شيوه زندگي مردم دارد، گفت: برخورداري از سواد بهداشتي ضرورتي است که مي تواند در پيشگيري از بسياري از بيماري ها که منجر به افت کيفيت زندگي مي شود موثر واقع شود.
رييس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت، در بخش ديگري از سخنانش گفت: امروزه، سواد سلامتي در يک جامعه به عنوان شاخص مهم براي شناسايي وضعيت کلي سلامت در آن جامعه مورد توجه و ارزيابي صاحب نظران قرار گرفته است و آموزش سلامت با هدف بالا بردن سطح سواد بهداشتي مردم به آنها کمک مي کند تا در مورد سلامت خود و خانواده و جامعه اي که در آن زندگي مي کنند قادر باشند تصميم بگيرند تا رفتارهاي بهداشتي را اتخاذ کنند که نتيجه اين کار ارتقاي سلامت جامعه باشد.
دکتر زارع نژاد در پايان گفت: امروزه با بهره گيري از ظرفيت رسانه ها و فناوري هاي نوين ارتباطي و سامانه هاي آموزش سلامت همگاني، مي توان در ترويج شيوه ي زندگي سالم، انتقال اطلاعات کامل و کاربردي درباره ي مباحث مهم و اولويت هاي پيشگيرانه نظام سلامت اقدام کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]