واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مصباحی مقدم: اجرای 7 ساله قانون هدفمندی نیاز به لایحه جدید دارد/ بین 5 تا 7 درصد از دریافت یارانه نقدی انصراف میدهند
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر دولت بخواهد هدفمندی یارانه را در ۷ سال اجرا کند، نیاز به ارائه لایحه جدید برای تقدیم به مجلس دارد.
به گزارش نامه نیوز، غلامرضا مصباحی مقدم در گفتوگو با فارس به تشریح ابعاد مرحله دوم هدفمندی یارانهها و شیوه اجرا به همراه رویکرد دولت در خود اظهاری برای دریافت یارانه نقدی پرداخت.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره رویکرد دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها اظهار داشت: با این شیوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها موافق نیستم، دقیقاً افزایش قیمتها یا اصلاح آن، کاری است که 16 سال پیش دولت رفسنجانی و خاتمی انجام داد که حدود 30 درصد قیمتها افزایش یافت و نتیجهای در بر نداشت.
* اجرای 7 ساله هدفمندی نیاز به لایحه جدید دارد
مصباحی مقدم به زاویه دیگر اجرای قانون هدفمندی یارانهها اشاره کرد و گفت: از این زاویه نگاه نمیکنم که چقدر حاملهای انرژی افزایش قیمت داشته باشد، بحث این است که دولت طی چند سال این کار را انجام خواهد داد و برخی مسئولان گفتند که 5 سال ارائه خواهد شد و از الان 4 سال فرصت داریم که انجام شود و تا پایان برنامه پنجم دولت میتواند این قانون را عملیاتی کند.
این استاد دانشگاه گفت: وزیر اقتصاد گفته است که میخواهد این کار 7 ساله انجام شود، بنای این فرض کجاست و اگر غیر از هدفگذاری برنامه پنجم باشد، دولت باید لایحه ارائه کند، با فرض اینکه مجلس با آن موافق باشد.
*افزایش قیمتهای مد نظر دولت با تورم کنونی صفر تلقی میشود
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با فرض اینکه دولت بخواهد 7 ساله قانون را اجرا کند با شیوه کنونی فاصله 70 درصدی میان قیمت حاملهای انرژی با فوب خلیج فارس وجود دارد که فاصله عمیقی است و اینکه چقدر میخواهیم مسیر را طی کنیم، جای سؤال دارد، اگر نسبت به قیمتهای فعلی افزایش قیمت حاملها 30 درصد باشد، یعنی اینکه هیچ قدمی برنداشتیم و افزایش قیمت واقعی صفر است و اسمی آن 30 درصد بوده است.
*در مرحله اول هدفمندی شوک قیمتی نداشتیم
مصباحی مقدم به فاز اول هدفمندی یارانهها اشاره کرد و یادآور شد: وقتی فاز اول هدفمندی یارانه کلید خورد 60 درصد نقطه هدف را دولت مبنا قرار داد و همه گفتیم که شوک بزرگی دارد و با این حال بنزین 7 برابر، گازوئیل 20 برابر، گاز نیز به همین نسبت، اما سؤال میکنیم، با مدیریتی که احمدینژاد انجام داد، در سال اول شوک تورمی داشتیم؟ جواب این است که چنین شوکی وجود نداشت، چون یک بار اصلاح قیمتها صورت گرفته بود و لزوماً اصلاح قیمتها به معنای افزایش تورم نیست.
* از عدم تحقق نتایج هدفمندی نگران هستم
به گفته این استاد دانشگاه، معتقدم دست دولت را باید باز گذاشت، ولی انتظار نتایجی را داریم که آن نتایج باید یک تغییر جدی را ایجاد کند که اکنون مشاهده نمیشود و تدابیری که صورت گرفته نشان میدهد که نتایج محقق نخواهد شد و این نگرانی نیز وجود دارد.
* اثرات منفی تعیین نرخ سود مشارکت روی بازار بورس
مصباحی مقدم در پاسخ به این سؤال که سیاستهای ارزی و پولی دولت برای شیوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها چگونه خواهد بود، تا ثبات ارزی ایجاد کرده و نقدینگی سرگردان را هدایت کند و مانند مرحله اول با مشکل مواجه نشود، تصریح کرد: اتفاقی که در انتشار اوراق مشارکت رخ داد و ظاهراً در مصوبه شورای پول و اعتبار است که نسبت به سود تسهیلات بانکی بوده، این اتفاق اولین اثر خود را روی بازار سرمایه گذاشت و منابع این بازار بخشی از آن به سمت بانکها حرکت کرد و برخی نیز به سمت خرید اوراق مشارکت جدید که 23 درصد است رفت.
* افزایش نرخ مشارکت با کاهش تورم در تناقض است
وی ادامه داد: دولت به سمت کاهش تورم پیش میرود و علایم این را نشان میدهد، اگر به این سمت در حال حرکت هستیم، افزایش نرخ مشارکت عکس این جهت را به ما نشان میدهد و اینجا تناقض دارد.
* انصراف 7 درصد مردم از گرفتن یارانه نقدی
مصباحی مقدم در پاسخ به این سؤال که فکر میکنید، چند درصد از مردم از دریافت یارانه انصراف دهند، گفت: من فکر میکنم 5 تا 7 درصد مردم از گرفتن یارانه انصراف بدهند.
1393/1/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]