محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847273666
تبلور فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها در اسامی
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
به مناسبت میلاد امّ ابیها؛
تبلور فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها در اسامی خبرگزاری رسا - حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از اسامی و القاب متفاوتی برخوردار است و هر یک از آنها دربردارنده وجوهی از شخصیت این بانوی عظیمالشأن میباشند. مشهورترین این اسامی، نُه اسم است که در روایتی از امام صادق علیهالسلام نقل شدهاند.
برترین زنان جهانیان، یگانه دختر نبی اکرم صلوات الله علیه و آله، زوجه ولیّ خدا و مادر ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از اسامی و القاب متفاوتی برخوردار است و هر یک از آنها دربردارنده وجوهی از شخصیت این بانوی عظیمالشأن میباشند. مشهورترین این اسامی، نُه اسم است که در روایتی از امام صادق علیهالسلام نقل شده است؛ «قَالَ أَبُو عَبْدِاللَّهِ الصَّادِقُ علیهالسلام لِفَاطِمَةَ علیهاالسلام تِسْعَةُ أَسْمَاءٍ عِنْدَاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَاطِمَةُ وَ الصِّدِّیقَةُ وَ الْمُبَارَکَةُ وَ الطَّاهِرَةُ وَ الزَّکِیَّةُ وَ الرَّضِیَّةُ وَ الْمَرْضِیَّةُ وَ الْمُحَدَّثَةُ وَ الزَّهْرَاءُ... .»
غیر از این اسامی و القاب، موارد دیگری در نقلهای دیگر و زیاراتی است که در مورد ایشان وارد شده است. در ادامه به معانی اندکی از این اسامی پرداخته میشود.
فاطمه
عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیهالسلام قَالَ: لَمَّا وُلِدَتْ فَاطِمَةُ علیها السلام أَوْحَى اللَّهُ إِلَى مَلَکٍ فَأَنْطَقَ بِهِ لِسَانَ مُحَمَّدٍ صلّی الله علیه و آله فَسَمَّاهَا فَاطِمَةَ ثُمَّ قَالَ إِنِّی فَطَمْتُکِ بِالْعِلْمِ وَ فَطَمْتُکِ مِنَ الطَّمْثِ ثُمَّ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیهالسلام وَ اللَّهِ لَقَدْ فَطَمَهَا اللَّهُ بِالْعِلْمِ وَ عَنِ الطَّمْثِ فِی الْمِیثَاقِ؛ از امام باقر علیهالسلام نقل شده، هنگامى که فاطمه سلام الله علیها متولّد شد، خداى عزّ و جلّ به یکى از فرشتگان وحى نمود تا کلمه فاطمه را بر زبان پیامبر صلی الله علیه و آله جارى کند. لذا رسول خدا صلی الله علیه و آله نام این دختر را فاطمه نهاد و به او فرمود: من تو را با علم و دانش همراه و از پلیدى پاک نمودم.
سپس امام علیهالسلام فرمود: به خدا سوگند که حق تعالى فاطمه سلام الله علیها را در روز عهد و میثاق(عالم ذر) با علم قرین و از پلیدیها و حیض بر کنار نمود.کافی/ ج1/ص460
قَالَ ابْنُ عَبَّاسٍ لِمُعَاوِیَةَ أَ تَدْرِی لِمَ سُمِّیَتْ فَاطِمَةُ فَاطِمَةَ قَالَ لَا قَالَ لِأَنَّهَا فُطِمَتْ هِیَ وَ شِیعَتُهَا مِنَ النَّارِ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یَقُولُهُ؛ ابن عباس خطاب به معاویه از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل میکند که حضرت فاطمه سلام الله علیها به این دلیل فاطمه نامیده شد که خودش و شیعیانش از آتش بریده و دور شدهاند. عیون أخبار الرضا علیهالسلام/ ج2/ ص73
امام صادق علیهالسلام بعد از بیان اسامی حضرت زهرا سلام الله علیها به یونس بن ضبیان فرمود: میدانی چرا فاطمه نامیده شد؟ یونس گفت مرا خبر ده مولای من! فرمود: فُطِمَتْ مِنَ الشَّرِّ؛ از شر بریده شده است... . الأمالی صدوق/ ص592
...وَ لَکِنَّ الِاسْمَ الَّذِی سُمِّیَتْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى عَلِمَ مَا کَانَ قَبْلَ کَوْنِهِ فَعَلِمَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص یَتَزَوَّجُ فِی الْأَحْیَاءِ وَ أَنَّهُمْ یَطْمَعُونَ فِی وِرَاثَةِ هَذَا الْأَمْرِ فِیهِمْ مِنْ قِبَلِهِ فَلَمَّا وُلِدَتْ فَاطِمَةُ سَمَّاهَا اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى فَاطِمَةَ لِمَا أَخْرَجَ مِنْهَا وَ جَعَلَ فِی وُلْدِهَا فَقَطَعَهُمْ عَمَّا طَمِعُوا فَبِهَذَا سُمِّیَتْ فَاطِمَةَ لِأَنَّهَا فَطَمَتْ طَمَعَهُمْ وَ مَعْنَى فَطَمَتْ قَطَعَت؛ ...امام کاظم علیه السّلام فرمودند: این اسم از اسامی است که بعضى به آن موسوم بودهاند. حقّ تبارک و تعالى به تمام حوادث پیش از وقوعشان آگاه و عالم است، او مىدانست رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله در بین اقوام و طوائف ازدواج خواهد نمود و تمامشان طمع دارند که امر ولایت به وراثت به آنها برسد، لذا وقتى فاطمه سلام اللَّه علیها متولّد شد، او را فاطمه نامید و امر خلافت و وصایت را براى فرزندان او قرار داد و بدین وسیله دست سایرین را از آن کوتاه نمود؛ چرا که معناى فطمت یعنى قطع نمود. علل الشرائع/ ج1 /ص178
منصوره
سدیر صیرفى میگوید: امام صادق علیهالسلام از پدرش و از اجدادش علیهمالسلام روایت نمود که پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله فرمود: نور فاطمه علیهاالسلام پیش از آفرینش زمین و آسمانها آفریده شد! یکى از مردم گفت: اى پیامبر خدا! بنابراین فاطمه از جنس بشر نیست؟!
پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله در پاسخ او فرمود: فاطمه حوراء انسیه است. گفتند: اى پیغمبر خدا! چگونه مىشود که حوریّه و انسیّه باشد؟
فرمود: پیش از این که پروردگار متعال، حضرت آدم را خلق نماید، در آن هنگام که روحهاى خلایق را آفرید، فاطمه را از نور خود خلق کرد و وقتی آدم را آفرید، فاطمه را به او عرضه نمود.
گفته شد: اى پیامبر خدا! فاطمه در آن هنگام کجا بود؟ فرمود: نور او در میان یک ظرف کوچکى در زیر ساق عرش جاى داشت. گفتند: اى رسول خدا! غذاى وى چه بود؟ فرمود: تسبیح، تهلیل و تحمید.
وقتى پروردگار متعال، آدم را آفرید و مرا از صلب او بیرون نمود، دوست داشت فاطمه را از صلب من خارج سازد؛ او را به صورت یک سیب در بهشت در آورد و جبرئیل آن سیب را نزد من آورد...!
آنگاه جبرئیل گفت: اى محمّد! خدا تو را سلام مىرساند. گفتم: سلامتی از جانب خداست و به سوى او باز خواهد گشت. گفت: اى محمّد! این سیبى است که خداى عزّ و جلّ از بهشت براى تو هدیه فرستاده. من آن را گرفتم و به سینه خود نهادم. جبرئیل گفت: اى محمّد! خداوند جلّ جلاله مىفرماید: این سیب را میل کن!
وقتی سیب را نصف کردم، نورى از آن تابید که من ترسان شدم.
گفت: اى پیامبر خدا چرا آن را میل نمىکنى؟ آن را بخور و نترس! زیرا آن نور بانوئى است که در آسمان «منصوره» و در زمین «فاطمه» مىباشد.
گفتم: اى دوست من جبرئیل! چرا در آسمان «منصوره» و در زمین «فاطمه» است؟
گفت: بدین سبب در زمین «فاطمه» نامیده شده که شیعیان خود را از جهنّم رهائى مىبخشد و دشمنانش از محبّت وى بىبهره خواهند بود و در آسمان بدین جهت
«منصوره» است که خداوند فرموده: یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ، بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ؛ یعنى در آن روز(قیامت) مؤمنان به جهت یارى خدا که هر فردى را بخواهد یارى دهد خرسند مىشوند.
منظور از این یارى همان نصرتى است که حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها به دوستان خویش خواهد کرد. معانی الأخبار/صدوق/ ص396
زهرا
عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام قَالَ قُلْتُ لَهُ لِمَ سُمِّیَتْ فَاطِمَةُ الزَّهْرَاءُ زَهْرَاءَ فَقَالَ لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَهَا مِنْ نُورِ عَظَمَتِهِ فَلَمَّا أَشْرَقَتْ أَضَاءَتِ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ بِنُورِهَا وَ غَشِیَتْ أَبْصَارُ الْمَلَائِکَةِ وَ خَرَّتِ الْمَلَائِکَةُ لِلَّهِ سَاجِدِینَ وَ قَالُوا إِلَهَنَا وَ سَیِّدَنَا مَا لِهَذَا النُّورِ فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَیْهِمْ هَذَا نُورٌ مِنْ نُورِی أَسْکَنْتُهُ فِی سَمَائِی خَلَقْتُهُ مِنْ عَظَمَتِی أُخْرِجُهُ مِنْ صُلْبِ نَبِیٍّ مِنْ أَنْبِیَائِی أُفَضِّلُهُ عَلَى جَمِیعِ الْأَنْبِیَاءِ وَ أُخْرِجُ مِنْ ذَلِکَ النُّورِ أَئِمَّةً یَقُومُونَ بِأَمْرِی یَهْدُونَ إِلَى حَقِّی وَ أَجْعَلُهُمْ خُلَفَائِی فِی أَرْضِی بَعْدَ انْقِضَاءِ وَحْیِی؛ جابر مىگوید محضر مبارک امام صادق علیهالسّلام عرض کردم براى چه فاطمه زهراء سلام اللَّه علیها به زهراء نامیده شد؟
حضرت فرمودند: زیرا حقّ عزّ و جلّ او را از نور عظمت خودش آفرید و هنگامى که نور وجود فاطمه سلام اللَّه علیها درخشید، آسمانها و زمین به نورش روشن شده و دیدگان فرشتگان از شدّت نورش بسته شد و تمام ملائکه حقّ تبارک و تعالى را سجده نموده و عرض کردند: اله و معبود ما، سرور و مولاى ما، این نور چه خصوصیّتى دارد که این قدر تابان و روشن است؟
خداوند متعال به آنها وحى فرمود: این نور از نور من است که در آسمان ساکنش کردهام، آن را از عظمت خویش آفریدم، آن را از صلب پیامبرى از پیامبران که بر تمام انبیاء تفضیل و برتریش دادهام خارج نمودهام، از این نور پیشوایانى را که به امر من قیام مىکنند و مردم را به طرف من هدایت مىنمایند بیرون مىآورم، این پیشوایان را پس از انقطاع وحى، جانشینان خود در روى زمین قرار مىدهم. علل الشرائع /ج1/ص180
- ابان بن تغلب مىگوید: محضر امام صادق علیهالسّلام عرضه داشتم: اى فرزند رسول خدا براى چه حضرت زهراء سلام اللَّه علیها به زهراء نامیده شد؟
امام علیه السّلام فرمود: زیرا ایشان در روز سه مرتبه با سه نور مختلف براى امیرالمؤمنین علیه السّلام مىدرخشید.
1- هنگام نماز صبح که مردم در فراش و بسترشان بودند، نور صورت آن حضرت مىدرخشید و سفیدى آن نور به اطاقهاى آنها در مدینه مىتابید و دیوار اطاق و منازل ایشان منوّر به نور سفید مىشد؛ آنها تعجّب مىکردند و محضر رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله مشرّف شده و راجع به آنچه دیده بودند از حضرت سؤال مىکردند.
پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله آنها را به منزل فاطمه سلام اللَّه علیها مىفرستادند، آنها آنجا رفته، مىدیدند حضرت در محراب نماز نشسته و نور از محراب و صورت آن بانو ساطع است! پس مىفهمیدند نورى که دیده بودند از نور حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها مىباشد.
2- وقتی ظهر که مىشد و خانم خود را براى خواندن نماز ظهر مهیا میکرد، نورى زرد رنگ از صورت آن حضرت مىدرخشید و زردى نور در حُجُرات و منازل مردم مىافتاد و بدین ترتیب لباسها و رنگشان زرد مىگردید! به نبىّاکرم صلّى اللَّه علیه و آله مراجعه مىکردند و از آن جناب راجع به آنچه دیده بودند مىپرسیدند، پیامبر اکرم صلّى اللَّه علیه و آله ایشان را به منزل حضرت فاطمه علیها السّلام فرستاده و وقتى به آنجا مىرفتند، مىدیدند آن حضرت در محراب نماز ایستاده و نور صورتش با رنگ زرد تلألؤ و درخشش دارد، مىفهمیدند نورى که دیدهاند، نور صورت آن بانو مىباشد.
3- هنگامى که روز به آخر مىرسید و خورشید غروب مىکرد، نور صورت آن حضرت سرخ مىشد؛ پس صورتش با رنگ سرخ مىدرخشید و این علامت فرح و نشانه شکرگزارى آن حضرت در مقابل حقّ عزّ و جلّ بود.
سرخى نور آن حضرت داخل منازل مردم مىشد و دیوارهاى حجرات آنها را سرخ مىکرد، ایشان به شگفت آمده و محضر رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله مشرّف مىشدند و سرّ آن را از آن حضرت سؤال مىکردند.
پیامبر اکرم صلّى اللَّه علیه و آله ایشان را به منزل حضرت زهراء سلام اللَّه علیها فرستاده آنها به منزل خانم مىرفتند و مىدیدند که آن حضرت نشسته و خدا را تسبیح و تمجید مىنماید و نور صورتش با رنگى قرمز مىدرخشد! آنها دانستند نورى که دیده بودند از نور صورت فاطمه علیهاالسّلام مىباشد؛ پیوسته این نور در صورت آن حضرت بود تا وقتى که حضرت امام حسین علیه السّلام متولّد شدند، از این تاریخ این نور در صورتهاى ما ائمّه پدید آمد و هر امامى که از دنیا مىرود در صورت امام بعدى ظاهر مىگردد تا روز قیامت. همان
در روایت دیگری از امام صادق علیهالسلام از علت نامیده شدن حضرت به زهرا پرسیدند، حضرت فرمود: لِأَنَّهَا کَانَتْ إِذَا قَامَتْ فِی مِحْرَابِهَا زَهَرَ نُورُهَا لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا تَزْهَرُ نُورُ الْکَوَاکِبِ لِأَهْلِ الْأَرْض؛ زیرا وقتى آن حضرت در محراب عبادت مىایستاد، نورش بر اهل آسمانها مىتابید، آنچنان که نور اختران آسمان برساکنین زمین. معانیالاخبار/ص64
حسن بن زید میگوید به امام صادق علیهالسّلام گفتم: چرا فاطمه، زهرا نامیده شد؟ فرمود: لِأَنَّ لَهَا فِی الْجَنَّةِ قُبَّةً مِنْ یَاقُوتٍ حَمْرَاءَ ارْتِفَاعُهَا فِی الْهَوَاءِ مَسِیرَةُ سَنَةٍ مُعَلَّقَةً بِقُدْرَةِ الْجَبَّارِ لَا عِلَاقَةَ لَهَا مِنْ فَوْقِهَا فَتُمْسِکَهَا وَ لَا دِعَامَةَ لَهَا مِنْ تَحْتِهَا فَتَلْزَمَهَا لَهَا مِائَةُ أَلْفِ بَابٍ عَلَى کُلِّ بَابٍ أَلْفٌ مِنَ الْمَلَائِکَةِ یَرَاهَا أَهْلُ الْجَنَّةِ کَمَا یَرَى أَحَدُکُمُ الْکَوْکَبَ الدُّرِّیَّ الزَّاهِرَ فِی أُفُقِ السَّمَاءِ فَیَقُولُونَ هَذِهِ الزَّهْرَاءُ لَفَاطِمَةُ علیهاالسلام؛ زیرا او قصرى از یاقوت سرخ در بهشت دارد که ارتفاع آن به اندازه یک سال راه است و آن به قدرت خدا بدون رابطی با بالایش در هوا معلّق مانده است. آن قصر داراى صد هزار در است و بر هر درى هزار ملک ایستاده است. اهل بهشت این قصر را چنان مىبینند که شما ستاره درخشان را میبینید؛ پس مىگویند: این قصر درخشان به فاطمه تعلّق دارد. مناقب آل ابیطالب/ج3/ص330
بتول
عَنْ عَلِیٍّ علیهالسلام أَنَّ النَّبِیَّ صلی الله علیه و آله سُئِلَ مَا الْبَتُولُ فَإِنَّا سَمِعْنَاکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ تَقُولُ إِنَّ مَرْیَمَ بَتُولٌ وَ فَاطِمَةَ بَتُولٌ فَقَالَ الْبَتُولُ الَّتِی لَمْ تَرَ حُمْرَةً قَطُّ أَیْ لَمْ تَحِضْ فَإِنَّ الْحَیْضَ مَکْرُوهٌ فِی بَنَاتِ الْأَنْبِیَاء؛ نقل شده که از رسول خدا پرسیده شد منظور از بتول چیست؟ از شما شنیدهایم که مریم و فاطمه سلام الله علیهما بتول هستند.
حضرت فرمود: بتول زنی است که هیچگاه سرخی نمیبیند، یعنی حیض نمیشود؛ چرا که حیض در دختران انبیاء ناپسند است. معانی الاخبار/ص64
طاهره
عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ عَنْ آبَائِهِ علیهم السلام قَالَ إِنَّمَا سُمِّیَتْ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ الطَّاهِرَةَ لِطَهَارَتِهَا مِنْ کُلِّ دَنَسٍ وَ طَهَارَتِهَا مِنْ کُلِّ رَفَثٍ وَ مَا رَأَتْ قَطُّ یَوْماً حُمْرَةً وَ لَا نِفَاسا؛ فاطمه علیهاالسلام دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله را به سبب پاک بودنش از هر ننگ و پلیدى، طاهره نامیدند و او هرگز حیض و نفاس ندید. بحار/ج43/ص19
محدّثه
اسحاق بن جعفر... قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام یَقُولُ إِنَّمَا سُمِّیَتْ فَاطِمَةُ علیهاالسلام مُحَدَّثَةً لِأَنَّ الْمَلَائِکَةَ کَانَتْ تَهْبِطُ مِنَ السَّمَاءِ فَتُنَادِیهَا کَمَا تُنَادِی مَرْیَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ فَتَقُولُ یَا فَاطِمَةُ اللَّهُ اصْطَفاکِ وَ طَهَّرَکِ وَ اصْطَفاکِ عَلى نِساءِ الْعالَمِینَ یَا فَاطِمَةُ اقْنُتِی لِرَبِّکِ وَ اسْجُدِی وَ ارْکَعِی مَعَ الرَّاکِعِینَ فَتُحَدِّثُهُمْ وَ یُحَدِّثُونَهَا فَقَالَتْ لَهُمْ ذَاتَ لَیْلَةٍ أَ لَیْسَتِ الْمُفَضَّلَةُ عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِینَ مَرْیَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ فَقَالُوا إِنَّ مَرْیَمَ کَانَتْ سَیِّدَةَ نِسَاءِ عَالَمِهَا وَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَکِ سَیِّدَةَ نِسَاءِ عَالَمِکِ وَ عَالَمِهَا وَ سَیِّدَةَ نِسَاءِ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِین؛ راوی میگوید از حضرت امام صادق علیهالسّلام شنیدم که مىفرمود: فاطمه سلام اللَّه علیها را به خاطر این محدّثه نامیدند که فرشتگان از آسمان فرود مىآمدند و آن حضرت را مىخواندند، همان طورى که مریم دختر عمران را صدا مىزدند. آنها مىگفتند: اى فاطمه! خدا تو را برگزید و پاکیزهات نمود و بر تمام زنان عالم اختیارت کرد. اى فاطمه! پروردگارت را بخوان و سجدهاش نما و با رکوعکنندگان رکوع کن و بدین ترتیب حضرتش با آنها سخن مىگفت و آنها نیز با جنابش حدیث و سخن مىگفتند.
شبى فاطمه سلام اللَّه علیها به فرشتگان فرمود: مگر مریم بنت عمران بر تمام زنان عالم برترى ندارد؟
فرشتگان عرضه داشتند: مریم بانو و سرور زنان عالم خودش بود و خداوند عزّ و جلّ تو را بانو و سرور زنان عالم خودت و عالم مریم قرار داده و بدین ترتیب تو سرور تمام زنان عالم هستى از اوّلین تا آخرین. علل الشرایع/ج1/ص182
نوریه، سماویه و حانیه
ابن شهر آشوب در کتاب شریف مناقب، اسامی را از حضرت نقل میکند که حضرت در آسمان، با این اسامی خوانده میشود که عبارت از "نوریه"، "سماویه" و "حانیه" میباشند. و یُقَالُ لَهَا فِی السَّمَاءِ النُّورِیَّةُ، السَّمَاوِیَّةُ، الْحَانِیَةُ.
علامه مجلسی در معنای حانیه میفرماید: «الحانیةُ أی المشفقةُ على زوجِها و أولادِها؛ یعنی زنی که نسبت به شوهر و فرزندانش مهربان است.» بحار/ج43/ص17
و الحمدلله ربّ العالمین
/999/702/ر
۱۳۹۳/۱/۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
پیامک تبریک میلاد حضرت زهرا(سلاماللهعلیها)
پیامک تبریک میلاد حضرت زهرا سلاماللهعلیها صدیقه ای که هستی عالم به دست اوست چشم امید خلق دو عالم به دست اوست گر مدح او به سوره کوثر خدا کند در مدح آن هرآنچه بگویم شکست اوست به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز اى مشعل نور ناب چشمت روشن اى وارث آفایام شهادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها در پاکستان
ایام شهادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها در پاکستان شعیان پاکستان در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها عزاداری کرده و دسته جات سینه زنی و زنجیز زنی براه انداختند عکس از ایرنا -دفتر اسلام آباد 1171 عکس ایرنا کد خبر 2652032 تاریخ خبر 1 38 18 01 1393 نسخه اصلی نسخه اصچرا قبر حضرت زهرا(سلام الله علیها) مخفی است؟
چرا قبر حضرت زهرا سلام الله علیها مخفی است بسیار عجیب است یك زن جوان این اندازه اصرار داشته باشد كه غسل و كفن و دفن او در تاریكى شب و مخفیانه باشد چرا فاطمه اینگونه وصیت مى نماید چرا قبر حضرت زهرا سلام الله علیها مخفی است بسیار عجیب است یك زن جوان این اندازه اصرار داشته باپیامکهای ویژه وفات حضرت ام البنين (سلام الله علیها)
پیامکهای ویژه وفات حضرت ام البنين سلام الله علیها دیگر مرا ام البنین نخوانید زیرا که من دیگر پسر ندارم به گزارش سرویس دینی جام نیوز ای مادر چهار کشته ی عاشورا ای مرثیه خوانِ ماتم تاسوعا هر جا که تو را زینب کبری می دید می گفت که ای وای نیامد سقا ذکر دل اوطرحهای گرافیکی وفات حضرت امالبنین سلام الله علیها
طرحهای گرافیکی وفات حضرت امالبنین سلام الله علیها طرحهای گرافیکی به مناسبت وفات حضرت امالبنین سلام الله علیها به گزارش گروه چندرسانهای باشگاه خبرنگاران 13 جمادیالثانی سالروز وفات حضرت امالبنین سلام الله علیها و روز تکریم مادران و همسران شهدا میباشد مادر مادری که اگر چهدفاع از ولایت بزرگترین درس حضرت زهرا (س) به امت اسلامی است
دفاع از ولایت بزرگترین درس حضرت زهرا س به امت اسلامی است شهرری - ایرنا - بزرگترین درس عملی از حضرت زهرا ع دفاع از ولایت و حضور فعال در صحنه های اجتماعی سیاسی به همراه با حفظ عفت و حجاب در جامعه اسلامی است به گزارش ایرنا زهرا در ملکوت آسمان ها از چنان ارزش و جایگاهی برخوردارآیتالله صافی گلپایگانی در پیامی به کنگره شعر فاطمی: بانوان مسلمان به الگو قرار دادن حضرت زهرا(س) ببالند
آیتالله صافی گلپایگانی در پیامی به کنگره شعر فاطمی بانوان مسلمان به الگو قرار دادن حضرت زهرا س ببالندآیتالله صافی گلپایگانی در پیامی به کنگره شعر فاطمی اعلام کرد باید بر دنیا فخر داشته باشیم که بزرگترین بانوی جهان که در اوج مکارم اخلاقی قرار دارد الگو و اسوه بانوان مسلمامدیرکل تبلیغات اسلامی سمنان خبر داد اعزام 306 مبلغ در ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) به سمنان
مدیرکل تبلیغات اسلامی سمنان خبر داداعزام 306 مبلغ در ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا س به سمنانمدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان از اعزام 306 مبلغ در ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا س به این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلسرپرست اداره تبلیغات اسلامی نهاوند خبر داد اجرای 150 برنامه در ایام ولادت حضرت زهرا(س) در نهاوند
سرپرست اداره تبلیغات اسلامی نهاوند خبر داداجرای 150 برنامه در ایام ولادت حضرت زهرا س در نهاوندسرپرست اداره تبلیغات اسلامی نهاوند گفت در ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا س بیش از 150 برنامه مختلف در نهاوند اجرا میشود به گزارش خبرگزاری فارس از نهاوند حجتالاسلام حسین گروسی ظهر امروحضرت زهرا (س) الگوی زنان ایرانی و اسلامی است
حضرت زهرا س الگوی زنان ایرانی و اسلامی است خوی ارومیه - ایرنا - مسوول بسیج خواهران سپاه خوی گفت حضرت فاطمه زهرا س الگوی ما زنان ایرانی و اسلامی است رقیه رزمجو روز شنبه در یک نشست خبری اظهار کرد زنان ایران اسلامی با تبعیت از حضرت زهرا س هم در رابطه با حجاب و عفاف و هم درئیس دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی استان قم: عالم به واسطه نور حضرت زهرا (س) روشن است
رئیس دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی استان قم عالم به واسطه نور حضرت زهرا س روشن استرئیس دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی استان قم گفت پیامبر اکرم ص درباره حضرت زهرا س فرمودند نور وجود زهرای من چند هزار سال پیش از خلقت عالم خلق شده و عالم به واسطه نور حضرت زهرا س روشن استمسئول موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در قم عنوان کرد برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا(س) و امام خمینی(ره) با
مسئول موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ره در قم عنوان کردبرگزاری جشن میلاد حضرت زهرا س و امام خمینی ره با سخنرانی حجتالاسلام ناطق نوری در قممسئول موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ره در قم از برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا س و امام خمینی ره با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمینحضرت زهرا (س) بهترین اسوه برای زندگی اسلامی است
حضرت زهرا س بهترین اسوه برای زندگی اسلامی است مراغه - ایرنا - مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه مراغه گفت حضرت زهرا س بهترین اسوه برای امت مسلمان و زندگی اسلامی است حجت الاسلام اباصلت فیضی زاده روز جمعه در همایش سلامت در جامعه افزود اسوه قرار دادن ائمه اطهار ع در زندمدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خبر داد اجرای نمایش حنانه با موضوع زندگی نامه حضرت زهر
مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خبر داداجرای نمایش حنانه با موضوع زندگی نامه حضرت زهرا س در قممدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از اجرای نمایش حنانه با موضوع زندگی نامه حضرت زهرا س به مدت هشت شب در قم خبر داد حسین محمودی امروز در گدرس اخلاق آیتالله قرهی رازی که حضرت زهرا(س) با امیرالمؤمنین(ع) در میان گذاشت
درس اخلاق آیتالله قرهیرازی که حضرت زهرا س با امیرالمؤمنین ع در میان گذاشتمدیر حوزه علمیه امام مهدی عج گفت حضرت زهرا س که در بستر افتادند غم را در چهره امیرالمؤمنین ع میبینند لذا به ایشان میفرماید ناراحت نباش نزدیک بیا تا از حوادث گذشته تا آن موقعی که قیامت برپا میرئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران: مراسم سالگرد شهادت حضرت زهرا(س) عاشورایی برگزار شد
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران مراسم سالگرد شهادت حضرت زهرا س عاشورایی برگزار شدرئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران گفت مراسم سالگرد شهادت حضرت زهرا س عاشورایی برگزار شد ● گزارش تصويري مرتبط-------------------------------پیام اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان البرزبه مناسبت میلادحضرت زهرا(س)
پیام اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان البرزبه مناسبت میلادحضرت زهرا س خبرگزاری پانا جمعی ازدانش آموزان نخبه قرارگاه های فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان البرز در پیامی میلاد حضرت زهرا س و روز زن را تبریک گفتند ۱۳۹۳ شنبه ۳۰ فروردين ساعت 14 50 &-
گوناگون
پربازدیدترینها