واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۳ (۱۵:۸ب.ظ)
وزير بهداشت: بايد سهم مردم را از هزينه هاي درمان کاهش دهيم همه ما بايد بتوانيم موضوعات اصلي را از موضوعات فرعي در اجراي سياست هاي ابلاغي سلامت از هم تفکيک کرده و گرفتار حاشيه ها نشويم.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در اجلاس روساي دانشگاه علوم پزشکي کشور ضمن خيرمقدم به روسا و معاونان دانشگاه ها گفت: شعار امسال توجه به فرهنگ و اقتصاد با عزم ملي و مديريت جهادي است و همه ارکان حاکميت بايد در جهت اجراي اين شعار گام بردارند.
دکتر سيد حسن هاشمي افزود: طبيعتا از جريانات سياسي، نخبگان و گروه هاي مختلف انتظار مي رود تا زمينه هاي اجراي اين شعار را فراهم کنند.
وي با اشاره به اين که در حوزه اقتصاد با سفره و معيشت مردم سر و کار داريم، خاطرنشان کرد: در جريان ثبت نام هدفمندي يارانه ها همگي مي توانستيم حدس بزنيم که شرايط جامعه چگونه است و اينجاست که معيشت مردم در اولويت قرار مي گيرد.
وزير بهداشت با تاکيد بر اين که حتما بايد بسته هاي خدمتي حوزه سلامت در قانون هدفمندي به درستي اجرا شود و روسا و معاونان دانشگاه هاي علوم پزشکي در اين زمينه جديت داشته باشند، توضيح داد: يکي از مشکلاتي که شايد در گذشته کمتر به آن توجه مي شد، ارائه خدمات به مردم در بخش بهداشت و درمان بود به طوري که هزينه هاي زيادي را در بخشهايي که اولويت کمتري داشتند صرف کرديم و در برخي شهرها ساختمان هاي شيک و متعددي براي ستادها و دانشکده ها ساختيم، در حالي مي توانستيم با تعيين اولويت هاي مهمتر به ويژه در بخش خدمت رساني به مردم شرايط مناسب تري را فراهم کنيم بنابراين ديگر نبايد طرح هاي جديد در زمينه فعاليت هاي عمراني در حوزه هايي که اولويت ندارند را شروع کنيم.
دکتر هاشمي با اشاره به اين که روسا و معاونان به هيچ وجه نبايد پول بهداشت و درمان را در جاي ديگر هزينه کنند، افزود: هنوز خيلي از دانشگاه ها به پرسنل خود بدهکارند ولي مشغول توسعه هستند. وزارت خانه اي که از تريبون عمومي گلايه از محدوديت منابع مي کند، نبايد طوري عمل کند که نگاه هاي انتقادي در مورد عملکردش بيشتر شود.
وي با بيان اين که همه حساسند و توقع دارند که همگام با انتظارات گام برداريم، گفت: حق مردم را بايد ادا کرد. در زمينه اقتصادي نيز بايد افکار بلند و طرحهاي بلند مدت شکل بگيرد، نه اين که در هر گوشه و کناري مشغول ساخت و سازهاي جديد باشيم و بيمارستان ها را به حال خود واگذاريم.
وزير بهداشت همچنين افزود: در کل کشور کمتر بيمارستاني را مي بينيم که هزار يا هزار و 500 تخت خوابه باشد. در حالي که مي توانيم در يک شهر با اجماع 4 يا 5 مجموعه درماني يا بيمارستان، به يک بهره وري مفيد برسيم.
دکتر هاشمي ادامه داد: تا زماني که اقتصاد بيمار را درمان نکنيم، موعظه به مردم فايده ندارد چون با وجود کمبودها، موعظه بي تاثير است و هدف اصلي ما بايد روي معيشت مردم باشد.
به گفته وزير بهداشت مردم روي تمام رفتار ما حساسند و بايد الگوي راستي و درستي و توجه به آنها باشيم. رياست، وزارت و پست هاي مختلف ديگر ماندگار نيستند و بايد تمام تلاشمان اين باشد تا در راستاي سخنان مقام معظم رهبري و اهداف دولت، محيطمان را از رفتارمان متاثر کنيم.
وي خاطرنشان کرد: بايد در حوزه سياسي نيز از تندروري پيشگيري کنيم. دولت ما دولت اعتدال است و بايد به اين نکته نيز واقف باشيم که براي رفع بيکاري و ايجاد اشتغال نياز به سرمايه داريم. اين کار نيازمند ايجاد آرامش در کشور است و اگر عده اي همچنان علاقه مند باشند که شرايط را مبهم جلوه دهند، به افزايش بيکاري دامن زده اند.
دکتر هاشمي با اشاره به اين که عزم ملي مربوط به تريبون به دست ها است، گفت: ولي مديريت جهادي مربوط به ماست و قطعا مقام معظم رهبري از حوزه هايي که مسوولان آنها داراي سبقه جهادي هستند، انتظار بيشتري دارند.
وزير بهداشت تاکيد کرد: براي اينکه بتوانيم هر چه زودتر در مردم آرامش ايجاد کنيم، راهي نداريم جز اين که کار جهادي کنيم آن هم با اخلاص و پشتکار تا بتوانيم قدمهاي بعدي را استوارتر برداريم.
وي با اشاره به اين که يکي از اتفاقات مهم در شروع امسال ابلاغ سياست هاي کلي سلامت از سوي مقام معظم رهبري بود، گفت: همه ما بايد بتوانيم موضوعات اصلي را از موضوعات فرعي تفکيک کرده و گرفتار حاشيه سازي نشويم. همچنين با شنيدن اندک انتقاد و اشکالي کم تحمل نباشيم. در سياست هاي ابلاغي نيز هدف اصلي، سهم سلامت در کليت اداره کشور و نظام است و بايد در ارتقاء اين هدف تلاش کنيم و مطالبات اصلي مردم را مقدم بدانيم.
به گفته دکتر هاشمي در حال حاضر دغدغه مقام معظم رهبري، رياست جمهور و رياست مجلس شوراي اسلامي همين است.
وي با ابراز اميدواري از اين که منابع لازم از هدفمندي يارانه ها در اختيار وزارت بهداشت قرار گيرد، گفت: بايد بتوانيم از اين سرمايه به خوبي استفاده کرده و اشتباه نکنيم چون اگر بتوانيم منابع را حفظ کنيم در واقع توانسته ايم اعتماد مردم را نيز به دست بياوريم.
به عقيده دکتر هاشمي کوتاهي در اين زمينه قابل گذشت نيست. همينطور که دوره تبيين مشکلات و حرف زدن گذشته و در حال حاضر مردم توقع دارند که انتظاراتشان برآورده شود.
دکتر هاشمي افزود: رياست جمهور نيز در بازديد از بيمارستان امام اعلام کردند که سهم پرداختي از جيب مردم در حال حاضر 70 درصد است و سعي مي کنيم آن را در چند ماه آينده کاهش دهيم.
وي با اشاره به اين که رياست و نمايندگان مجلس در بحث بودجه و آمبولانس ها از ما حمايت هاي خوبي کرده اند، گفت: مابقي راه به همت ما برمي گردد تا با کمترين خطا کارها را رو به جلو ببريم.
شايان ذکر است اجلاس فوق العاده روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي به همراه معاونين درمان، توسعه و غذا و داروي اين دانشگاه ها به منظور تبيين بسته هاي خدمتي حوزه سلامت در قانون هدفمندي به مدت دو روز در تهران در حال برگزاري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]